sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Elämää kenkälaatikoissa

Kassisen ja Sepon kanssa yritetään leikkiä aina silloin tällöin laatikkoleikkiä, joko laatikon tai jonkin muun esineen kanssa. Ideanahan tosiaan on, että kissa tarjoaa mitä tahansa käytöstä ja henkilökunta palkkaa siitä, että tarjoamisen opitaan olevan kannattavaa. Ei ole paineita kummallakaan osapuolella, että jonkin tietyn tempun pitäisi onnistua jollain tietyllä tavalla. Voi vain puuhailla: henkilökunta voi ihmetellä kissan aivoituksia ja kissa voi syödä herkkuja.

Nykytilannehan on se, että Seppo tuntuu ymmärtävän jutun juonen ja Kassinen ehkä vielä vähän opettelee.


Laatikko auki ja hommiin.

Tassun nosto kohti laatikkoa. Seppo olisi oikeastaan heti menossa laatikkoon sisään, mutta naksuteltiin pari kertaa tästäkin.

Etujalat laatikossa.

Koko Seppo laatikossa, paitsi häntä on unohtunut matkalle.

Huomio laatikon kannessa, tästäkin voi naksuttaa.

Palkan saa sitten kannen suunnalta, jos se vaikka rohkaisi käpälöimään kantta.

Seppo kuitenkin päätti, että laatikossa kökötys saa riittää ja nousi ylös. Hän katseli pari kertaa kannen alle ja henkilökunta yritti saada häntä työntämään päänsä sinne.

Alapuoli oli kai vähän tylsä, sillä Seppo nousi katselemaan kantta ylhäältäpäin. Kelpaa, naksutus.

Kannen katselu muuttui hetikohta sen käpälöimiseksi.

Seuraavalla videolla (1 min 30 s) esitellään Sepon laatikkohetken loppupuolta: laatikosta nousemista, paria kannen alle vilkaisua ja kannen paukutusta. 

Kassiselle laatikko käännettiin ylösalaisin, sillä hän oli aiemmin jo leikkinyt tätä leikkiä avoimen laatikon kanssa. Ylösalaisessa versiossa hänen oli entistä vaikeampi keksiä mitään tekemistä, mutta joitain ehdotuksia tuli.


Ihan ensiksi Kassinen istusteli etutassut kannen päällä...

...kosketteli tekstiä...

...ja seisoi kolmella jalalla kannen päällä. Valitettavasti kansi ei kestänyt neljättä tassua ja lyyhistyi kokoon.

Kassinen ei kuitenkaan lyyhistymistä säikähtänyt vaan pysytteli etutassut kannella, kosketellen laatikon pohjaa. Hänestä on tullut taitava käpälöimään/koskettelemaan/täppäilemään asioita ja se onkin usein ensimmäinen ja ainoa juttu, jota hän tarjoaa.

Sitten Kassinen päätti lopettaa laatikkohommat ja asettui vain tuijottamaan henkilökuntaa. Kyllä hän itse tietää, milloin ajatustyötä on tehty riittävästi.

18 kommenttia:

 1. "Voiko ihanammin päivän enää alkaa, onko ihanampaa aamua kuin tää ..." mahtava Seppo-video! Henkilökunta voi soittaa juutuubista tämän laulun Sepolle.
  Saisikohan joskus Seppo-Sherlock-videon??
  Miulla on jännä päivä tänään, menen tutustumaan erääseen kissaan. Vanha kissaneiti läksi jokin aika sitten kissataivaaseen, kun munuaiset pettivät. Ja kissaton koti ei ole hyvä eikä kaunis koti, se on autio ja ruma. Toivotaan siis, että kyseinen kattius on minulle suopea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, uuteen kissaan tutustuminen! <3 Onpa ollut jännittävä sunnuntai, pidettiin täällä peukkuja koko eilispäivä. :) Millainen oli kissa, muuttaako hän uuteen kotiin luoksesi?

   Poista
  2. Peukutukset toimivat, keskiviikkona on se suuri päivä! Kissus on 7-v., aika pitkäkarvainen herrakissa. Ja aika luonteikas ... Pullo Feliwayta odottaa tuossa, meinaan parfymoida nurkat sillä, jos muutto olisi himppasen helpompi. Yhden kissan palvelija minusta taas tulee, kun hän ei kuulemma muista kissoista oikein perusta.

   Poista
  3. <3

   Luonteikas pitkäkarvaherra toivottavasti tasaantuu uudessa ihanassa kodissa ja ikioman ihmisen huomassa! Onnea huomiselle! :)

   Poista
 2. P.S. Onko Kassisen mottona "Hullu paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä."?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mitään tuollaisia jaksa kauheen kauaa. - Kassinen

   Poista
 3. Tuo on kyllä leppoisa tyyli puuhailla kissojen kanssa ja samalla mahdollisesti opetella temppuja :) Ja samalla oppivat oma-aloitteisuutta! Heti kun Seppo tarjoaa jotain videolla, katse siirtyy odottavana ihmiseen. Eli juoni tajuttu :) Meillä ei varmaan edes olla hoksattu, mistä ne namit ilmestyvät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppo on tosiaan tajunnut, mutta Kassisella menee joskus pidempäänkin hoksata, että "nyt naksautettiin, vois saada herkkua jos vaan ottaisi." Varmaan tie korvista aivoihin on pidempi ja mutkaisempi... :D

   Ei tarvitse olla fiksu jos on söpö. :D

   Poista
 4. Onpa hyvä idea! Varmasti ainakin Kassiselle hyvää rohkaisua ja harjoittelua oma-aloitteisuuteen temppuilussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassinen kyllä tykkää, vaikka tarjoaakin aina saman haistelu-tassu(t)-kaavan jokaiselle mahdolliselle asialle, ja sitten ei tarjoa enää mitään. Pitäisi ottaa jokin esine, jolle voi tehdä helposti muitakin asioita... Keksisiköhän Kassinen kääntää vaikka sivuja avoimesta kirjasta? :D

   Poista
 5. Voi miten mallikasta suoritusta! Kisut tykkäävät varmasti aktivoinnista, ihana video!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäävät aktivoinnista ja erityisesti tykkäävät herkuista. Ei onnistu jos on huonot namut. :'D

   Poista
 6. Kassinen on kova lyyli! Eihän sitä määräänsä enempää tarvi ihmisiä hauskuuttaa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Kassisella on tarkat rajat, kuinka pitkällisesti jaksaa ajatella. :D

   Poista
 7. Ihana! :) Freestyle temppuilua, juuri sellainen kiva zen molemmille osapuolille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää aina silloin tällöin kokeilla tällaisia, ettei kaikki mene sellaiseksi "nyt opitaan asia x"-tyyliseksi vakavoinniksi. :P

   Poista