torstai 5. huhtikuuta 2018

Hammaskivenpoistoretki

Kassisen hammaskivenpoistoa varten oli varattu aika eiliselle iltapäivälle klo 15. Tämä tarkoitti sitä, että sekä Kassinen ja Seppo saivat olla ilman ruokaa aamukuudesta lähtien. Huonosta tarjoilusta huomautettiin henkilökuntaa iltapäivällä useaan otteeseen kiehnäämisten ja maukumisten kera, mutta ilman mitään vaikutusta. Nälässä saivat raukat olla.

H-hetken lopulta lähestyessä Kassinen laitettiin kantokoppaan. Tai pitäisikö sanoa, että tungettiin, kun hän ei olisi millään halunnut lähteä minnekään. Tai edes mennä sinne koppaan.


Kassinen vankina. Nälkäisenä vankina! Ei ole hyvä tämä.

Seppo jäi henkilökunnan toisen puoliskon kanssa kotiin. Hän ihmetteli hetken lähtövalmisteluja ja Kassista kopassa, ja jäi tuijottamaan ulko-ovea joksikin aikaa. Sitten hänelle annettiin ruokaa ja Kassinen unohtui. Siis unohtui. Ihan kokonaan.

Ruokailun jälkeen Seppo sai leikkiä tovin murinalelulla. Nyt kun Kassinen ei ollut paikalla laittamassa nuorempaansa ruotuun, hän sai riehua lelunsa kanssa halunsa mukaan. Lelua kanniskeltiinkin huoneesta toiseen, muristiin ja sähistiin henkilökunnalle/murinalelulle/olemattomille möröille ja härpäkkeellä jopa leikittiin, jos se suusta vähäksi aikaa irtosi. Lopulta, 15-20 minuutin kuluttua, lelun viehätys katosi ja Seppo jätti sen lojumaan eteisen lattialle. Sieltä henkilökunta noukki sen talteen.

Sillä aikaa Kassinen matkusti autossa yllättävä hyvin: huusi mutta ei kakkinut koppaan. Eläinlääkärillä hammaskiveä todettiin erityisesti yläposkihampaissa ja se poistettiin nopeasti. Operaation jälkeen hänelle annettiin vielä herätyspiikki, ensimmäistä kertaa ikinä. Henkilökunta oli ensin kieltäytymässä mutta arveli, että kokeillaan nyt kerrankin.


Kassinen on juuri saapunut takaisin kotiin. Seppo investigoi hämmentyneenä, pelosta pörhistyneen hännän kanssa.

Joku liikkui siellä!

Seppoa pelotti ihan kamalasti ja hän pakeni nurkkaan. Mikä on tämä outo otus, joka palasi Kassisen sijasta kotiin?

Kassinen hoiperteli ulos kopasta ja hänet pyydystettiin ja laitettiin nukkumaan pehmeälle pedille olohuoneen maton päälle.

Ketään ei tunnu olevan kotona, vaikka herätysaine saakin hänessä aikaan joitakin toimintoja.

Kuka tuo on EN TUNNE PELOTTAA!?!

Seppo tutkii outoa tyyppiä lähempää. Kassinen osoittaa joitain elonmerkkejä,...

...jotka pelottavat Seppoa,...

...mutta järki on kyllä valitettavasti edelleen jossain etelänlomalla. Kataloniassa on kuulemma lämmintä tähän aikaan vuodesta.

Melko pian Kassinen nousee ylös ja haahuilee ympäri kämppää. Ei ole kyllä vieläkään ketään kotona. Hienomotoriikkakin on hakusessa ja hän kaatuilee koko ajan.

Kuka tämä on SEPPO EI YMMÄRRÄ?!?

Ylemmälle tasolle yritetään hypätä, mutta ei se huumetokkuroissa niin vain onnistu.

Herätyspiikki tuntui olevan enemmän haitallinen kuin hyödyllinen; kroppa heräsi, pää ei. Kassinen zombeili yli kolme tuntia eikä rauhoittunut makaamaan mihinkään kuin lyhyiksi hetkiksi, eli henkilökunta seurasi häntä koko illan joka paikkaan. Plussaa herätyksessä oli se, että hän onnistui horjumaan hiekkalaatikolle, miinusta kaikki muu. Myös Sepon arastelut, jotka johtunevat osaltaan oudosta käytöksestä ja osaltaan oudoista hajuista. 

Aiemmin kokonaan nukkuvana kotiin tuodut kissat ovat nukkuneet aikansa ja sitten heränneet, haahuiluvaihetta on ollut huomattavasti vähemmän. Henkilökunnasta tuntuu, että kokonaisselviäminen, aivojen herääminen mukaan toimintaan, tapahtuu silloin helpommin. Seuraavalla kerralla taidetaan taas välttää herätyspiikkiä.

Seppo oli hyvin peloissaan koko illan. Jos Kassista ei näkynyt, hän hiippaili varovasti ympäriinsä, ja mikäli näkyi, hyppäsi ylemmälle tasolle ja tuijotteli ex-toveria intensiivisesti. Ruokakaan ei maistunut, kun oli niin outoa toisen käytös.


Tää ei ole Kassinen. TÄÄ ON JOKU MUU!

Ihan ihmeellinen ilta molemmille! Näitä reissuja yritetään nyt ihan urakalla välttää ja hampaiden peseminen palaa oleelliseksi osaksi Kassisen elämää. Eläinlääkäri neuvoi, että pesu neljä kertaa viikossa pitäisi riittää ja myi henkilökunnalle uudenlaisen hammastahnan.Tällainen. Tätä voisi ilmeisesti käyttää harjauksessa vaikka joka toinen kerta.

Aamun lisäys: Kassinen tuntuu normalisoituneen, Seppo pelkää yhä. Hän liikkuu matalana ja hitaasti, ei oikein suostu syömään tai tekemään mitään muutakaan, ainakaan lattiatasolla, jossa tuo tuntematon tyyppi voisi yllättää. Hän myös pörhistelee. Heikkopäinen Seppo-rukka!


Tuolla se outo tyyppi nukkuu Kassisen paikalla!

Kissat saivat vuoden alussa lahjaksi tällaista Latzin tyyppistä ruokaa, jota on annettu silloin tällöin mm. temppupalkkana. Tänä aamuna henkilökunnan allekirjoittanut osapuoli istui lattialla ja syötti tätä käsin Kassiselle ja Sepolle, ja Seppo jopa suostui syömään, vaikka Kassinen istui kolmenkymmenen sentin päässä. Eiköhän tämä yhteiselo tästä vielä normalisoidu.Kiitos eläinlääkärikyydistä äiti ja isi!

14 kommenttia:

 1. Voi Seppo parkaa, nyt on outo tyyppi tullut teille kotiin! Mutta hyvä että reissu meni hyvin ja nyt Kassisella puhtaat hampit=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu "jälkitauteineen" oli parempi kokemus Kassiselle kuin Sepolle. :'

   Poista
 2. Toivat väärän kissan takaisin kaveriksesi Seppo; eikö ne tajua vaihdosta!! Neljä kertaa viikossa hampaiden pesu (toivottavasti meidän emäntä ei lue tätä)!!! :o - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivat väärän! Vaikka ei siellä kuulemma ollut muita kissoja niiden käydessä, kaks isoa koiraa vaan. Oisin ehkä mieluummin vastaanottanut koiran kyllä... - Seppo

   Poista
 3. Voi Seppo. Se on tietysti pelottavaa kun sellainen vieras kissa tulee. Amellakin on muutama kokemus tuollaisesta "vieraasta" kissasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vieras oli kyllä, ei mitään tuttua Sepon mielestä. :'D Ja vieläkin nyt tänä aamuna on vähän omituiset välit, ei enää pörhistelyä mutta vähän Seppo tuijottelee, eivätkä aamutervehtineet toisiaan nuolemalla ja pienellä puremisleikillä niinkuin yleensä. Toivottavasti viikonloppuna siirrytään takaisin siihen arkeen...

   Poista
 4. Taisi olla tämä traumaattisempi kokemus Sepolle sitten :''D

  Toi huumehissa haahuilu eläinlääkäriepisodin jälkeen on kyllä melkein sydäntäsärkevää katsottavaa kun ei pikkupotilaan oloa oikein voi auttaa millään:d Meilläkään sitä ei ole sisäistetty että tokkuran voi rauhassa nukkua ja levätä pois ja sen jälkeen vasta haahuilla pitkin kämppää ja loikkia tasoille. Nyt on kuitenkin reissun jälkeen Kassisella ainakin hienot ja puhtaat Pepsodent- hampaat! (Vai sittenkin Dentisept)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli! Kassinen oli aivan kunnossa heti kun nukutus/herätystokkura vain haihtui pois, Seppo on ehkä vieläkin vähän outona. :'D

   Kassisella on nyt tosiaan puhdas Dentisept-hymy, toivottavasti pysyy pitkään sellaisena (Seponkin takia... :P). Tänään voisikin aloittaa hellävaraisen harjauksen, kaipa suu on parantunut jo keskiviikosta! Miten teillä sujuu peseminen, pysyykö rutiinissa helposti vai "unohtuuko" kiireessä tai muuten?

   Poista
 5. Voi parkaa! Kumpaakin siis :) Ei oikein tiedä kummalle ollut kamalampi kokemus :D Nukutuksen jälkeen kissat ovat niin reppanoita. Ei uskalla jättää hetkeksikään ilman valvovia silmiä. Raasuja. Meilläkään ei kukaan muka tuntenut Elliä sen viimeisimmän eläinlääkärireissun jäljiltä. Pii kävi välillä lyömässä potilasta :D

  Tuon herätyspiikin kanssa olen huomannut aivan saman. Tokkura kestää paljon kauemmin. Harmiksi täällä päin eläinlääkärit tuikkaavat sen ennen kuin ehtii öö-tä sanoa. Pitäisi muistaa sanoa jo ennakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyömässä potilasta. :'''D Tuntemattomia turpaan vaan, vaikka tajuttomin olisivat! :D

   Herätyspiikki on kyllä kumma juttu. Miksi sen laittaminen on nykyään niin normaalia, kun tuntuu että aika moni kissa siitä vaan menee enemmän sekaisin... Onko pelkona että potilas ei herääkään, täh? Koirat on ehkä eri juttu, niille taidetaan tökätä niin iso annos että lähtevät kävellen eläinlääkäristä? Tai ainakin näin täällä päin tutuille. :D

   Poista
 6. Voi pieniä! Onneksi Seppo tunnisti kaverinsa kuitenkin sen verran, ettei alkanut agressiiviseksi. Niinkin on käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Seppo ei kyllä tunnu sellaiselta tyypiltä, joka alkaisi aggressiivisesti suhtautumaan. Enemminkin pörhistää ja pelottelee ja sitten pakenee jos tilanne vieraan kanssa sitä vaatii, ainakin jos yhtään voi vetää johtopäätöksiä koiravieraista. Kassinen kyllä saattaisikin olla vähän aggre, mutta onneksi sillä ei ole ollut tunnistamisvaikeuksia... :D

   Poista