sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Ruokaa jännittävästi III

Kassisen ja Sepon ruokahetkien monipuolistaminen jatkuu. Henkilökunta on etsinyt helposti toteutettavia ideoita ideoita ja löytänyt muutaman lisää. 

Muffinssivuoka

Muutamassa koirablogissa tuli vastaan idea muffinssivuoan käyttämisestä aktivointiin. Herkkuja koloihin ja este päälle. Kuulostaa ihan kivalta ja sitäkin tullaan kokeilemaan, mutta yhdessä blogissa (joka jäi laittamatta kirjanmerkkeihin ja jota ei valitettavasti enää löydy) vuokaa käytettiin hieman eri tavalla. Siitä tarjottiin brunssi!

Ideana siis on, että muffinssivuoan koloihin annostellaan yhtä aikaa useampaa eri ruokaa ja herkkua. Kissa/koira/mikälie saa sitten tutkia, haistella, maistella ja syödä haluamassaan järjestyksessä. Ruokailu ei olekaan vain mahantäyttöä vaan myös virikkeitä useammille aisteille.

Ensimmäisessä kokeilussa oli raakoja broilerinsydämiä, kuivattuja ja murskattuja broilerinsydämiä, Bozitaa ja Carnya sekä Sepon yleensä himoitsemia margariinia ja rypsiöljyä.

Kassinen ja Seppo eivät kuitenkaan oikein ymmärtäneet jutun juonta eivätkä esimerkiksi kierrelleet vuoan ympärillä tutkimassa tarjoiluja. He aloittivat niistä ruoista, jotka nenän eteen ensimmäiseksi osuivat, ja siirtyivät kolosta seuraavaan loogisessa järjestyksessä. Margariini jäi koskematta.

Vuokaa on käytetty jo monta kertaa. Sisältönä on yleensä paria erilaista märkäruokaa ja lihaa sekä herkkuja tai raksuja. Koloja ei ole tarjoitus täyttää äärimmilleen: ruoka-annos jaetaan useammaksi pieneksi nokareeksi ja raksuja on tarjolla kahdesta kolmeen kappaletta, lähinnä ruokahalun herättäjäksi tai väliherkuksi.

Omituista kyllä, Kassinen ja Seppo eivät ole vieläkään oikein hoksanneet, että vuoan tarjoiluja voisi tutkia ennen ruokailuun syventymistä. He aloittavat edelleenkin ensimmäisenä eteen sattuvasta kolosta ja syövät kunnes ovat kylläisiä, jolloin tarjolla olevat herkut ja raksut voivat jäädä jäljelle. Ovatkohan he hieman vajaaälyisiä vai haluavatko he vain syödä terveellisesti?

10 kommenttia:

 1. Kassisella ja Sepolla on etiketti hallinnassa - ruoalla ei leikitä ja syödään nätisti sitä, mitä eteen tuodaan. Olipas muuten kiva vinkki - tätä voisi kokeilla Nupullekin, kun voi laittaa possunsydäntä ja märkäruokaa. Nuppu oli aikoinaan mestari kaikissa raksukeplottelupeleissä, mutta nyt kun niitä ei voi syödä, niin ruokailu on ollut vähän yksitoikkoista. Kaikki maistuu kyllä ja Nuppu syö hyvin, mutta vaihtelu virkistää aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu virkistää! Ja voisihan tällä myös testata, että mikä on mieliruokaa, kun kaikki on yhtä aikaa tarjolla. Jos siis Nuppu hoksaa, että kaikkea saisi syödä. :D

   Poista
 2. Nälkä, mikä ihana tekosyy hamuta brunssista eineet imurin lailla! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vaan irti mitä lähtee. :D Paitsi että ei kyllä lähde, aina jää jotain jäljelle, johon sitten myöhemmin palataan...

   Poista
 3. Niin. Tässä ehkä tämän ihmisen tulisi ottaa oppia, kuinka brunssilla syödään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njääh, ihmisille on eri säännöt. Ja hyvät brunssit on niin kalliita, että kyllä siihen rahaan pitääkin saada herkkua herkun perään. :D

   Poista
 4. Mielenkiintoista kyllä, ettei herkkuja syöty ekana. Fiksuja kissoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu olis syöny eka herkun, että varmasti mahtuu mahaan. Ainakin näin herkuista pitävän henkilökunnan logiikalla. ;)

   Poista
 5. Näppärä! Meillä ainakin syynä tuohon ensimmäiseen meno olisi, että pitää saada syödä mahdollisimman paljon eli enemmän kuin kaveri. :DDD Jos jää katsomaan tarjontaa, voi jopa jäädä ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jo edetty siihen, että tarjontaa tarkastellaan edes vähän ja jätetään ainakin pahanmakuiset ruoat syömättä, jos on parempaakin tarjolla. :D

   Poista