torstai 15. elokuuta 2019

Sepon karvatilanne

Pääsiäisen aikoihin Sepon huomattiin taas kasvattavan karvaa kantapäihinsä, jotka ovat talvisin aina kaljut. Kantapäät ovat olleet jo pitkään aivan normaalin näköiset mutta eräät muut talviturkin puutteesta kärsivät osat, Sepon korvat, pysyivät karvattomina aina keskikesään asti. Nyt ne kuitenkin ovat saaneet hyvän nukkapeitteen.

Hän näyttää jo melkein oikealta kissalta.


Katsokaa, mikä tuuhea korvanpäällyskarvaisto! Kuva otettu nyt elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tässä kesäkuun alkupuolen ihan muualle tarkentuneessa kuvassa näkee selvästi, miten Sepon korvat olivat silloin vain surkeat ihonväriset nahkasuikaleet.

Toinen Sepon karvakuuluminen liittyy hänen huhtikuussa aloittamaansa kaljuunnutusharrastukseen. Se on loppunut täysin tai ainakin 99-prosenttisesti. Seppo pureskeli karvat ensin etujalkojen sisäpuolelta ja sitten etujalkojen ulkopuolelta, ja tekipä pikkuruiset laikut toiseen polveensakin. Harrastuksen aiheuttamat karvattomat kohdat olivat laajimmillaan touko-kesäkuussa, ja sitten ne alkoivat kasvaa umpeen. Seppo lopetti karvojen pureskelun yhtä mystisesti kuin sen aloittikin.


Kuva juhannuksen tienoilta, etujalkojen ulkosyrjissä suuret harvakarvaiset laikut.

Alkuperäinen epäily kaljuunnutukselle oli tylsyydestä johtuva stressi. Sepon aktivointia lisättiin, mikä varmasti osaltaan auttoi. Nyt henkilökunta on kuitenkin alkanut epäillä, että Sepolle aiheutti tuolloin huhtikuussa stressiä myös parvekkeen oven pitkäaikainen aukioleminen. Kevät, uudet äänet ja hajut (esimerkiksi alakerran asunnossa asuu kissa, joka tuntuu myös olevan omalla parvekkeellaan) eivät kait mahtuneet hänen päähänsä. 

Karvojen pureskelun lopettamisen jälkeen, joskus juhannuksen tienoilla, Seppo yritti vielä palata vanhaan tuttuun ongelmakäytökseen: hänet saatiin pari kertaa kiinni imeskelemästä häntäänsä! Käytös ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen ja kerran jäivät yksittäisiksi, joskin häntä näyttää satunnaisesti vieläkin vähän käsitellyltä.


Tässä kuvassa (upouusi, 12.8.) hännänpäässä on muutama yhteenliimautunut karva, mistä näkee, että häntää on imeskelty joskus kuvanottopäivän aikana.

Kun karvojenpureskelun sanottiin loppuneen, niin se todellakin on loppunut normaaliarjessa täysin ja sitä ei esiintynyt yli kuukauteen, kun karvat ehtivät kaikki kasvaa takaisin. Valitettavasti henkilökunnan allekirjoittanut osapuoli oli pari viikkoa sitten kotoa poissa kokonaisen viikonlopun(!), jona aikana Seppo aiheutti itselleen pienen, hienoisesti kaljuhkon kyynärpäälaikun. 

Pieni harvakarvainen kohta näkyy epäselvänä vaaleampana laikkuna kyynärpään paikkeilla tässä kuvassa, jossa Kassisen ja Sepon serkku on ominut kissojen herkut ja yrittää syödä niitä itse.

Voi Seppo, millaista elämää täällä oikein täytyisi viettää, että karvat pysyisivät siellä missä niiden kuuluukin olla ja häntäkin jätettäisiin rauhaan?


No ainaki kaiken pitää olla just tälleen aina, et saa mennä mihinkään tai olla missään yhtä päivää pitempään. Pitää olla Sepon luona aina aina aina.

Seppo rakastaaaaaa.

14 kommenttia:

  1. No jos sun herkut vie joku serkku niin syytäkin kertoa miten se ahdistaa! - Max

    Hienoa, oikein kaunis karva! - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Serkku ei onneks osaa aukaista tuota pussia, vaikka sillä on peukalot ja niitten kanssa voi avata. Onkohan se jotenkin tyhmä? Mut on se ihan jännää katseltavaa. - Seppo

      Sepon karvatilanne elää niin omaa elämäänsä... Onneksi edes välillä on kaunis. :'D

      Poista
  2. Oi, Seppo on niin herkkä, kuin keväinen kuusenkerkkä.
    Ei saa tehdä muutoksia, muuten tulee karvapuutoksia!
    Herkutta ei saa jättää, muuten alkaa heti mättää.
    Henkilökunnan on oltava paikalla, jos ei oo, on Sepon karva laikulla.
    (arvatkaa kuka on kesälomalla eka päivää???)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailman ihanin runo! Selvästi vangitsee Sepon syvimmän olemuksen ja mielenliikkeet <3 <3 <3 Hyvää kesälomaa! :)

      Toivottavasti on huono sää että oot mahdollisimman paljon Viirun luona etkä jossain rannalla aurinkoa ottamassa. - Seppo

      Poista
    2. Joki (Pielis-) on tuossa 50-60 metrin päässä. Ei se rannalla makaa, mutta joessa käypi rypemässä. Minä ikkunasta katon jottei se sinne jää eli huku, vaan tulee takaisin herkunantoon ja leikkimään. Nyt se piilottelee minun ruokia ja herkkupaloja. Puhuu jostain aktivoinnista, mitä lie. Löydä ne kuiteskin. Minäki oon aika herkkä. Jos ei joku miellytä, niin puraisen. Toivoo Viiru (-peto).

      Poista
    3. Oot Viiru varmasti myös tosi herkkä! Sano piialle että kyllä mieli kohta järkkyy, jos ruoka ja herkut ei ei ala olla tarjolla helposti. Ja pureskele enempi. - Seppo

      Poista
  3. Voi... Seppo rakastaa! ja Seppo tykkää että aina on aina! Ihan ymmärrettävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kiitti! Oon vaan niin välittävä ja rakastava ja herkkä. - Seppo

      Poista
  4. Niin se vaan on Sepposeni, että ihmiset ei ymmärrä meitä! Pienillä kissoilla pitäis olla oikeus kaljuuttaa niin paljon kun huvittaa!! -Tuike

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitäis! Paitsi nyt ei ihan hirveesti huvita, mutta jos huvittais niin pitäis olla oikeus. Mites sinä, ootko Muikku miten kesälookissa vähäkarvaisena? Seppo

      Poista
  5. On nämä karva- ja varsinkin korvakarva-asiat aika jänniä. Nupun korvat ovat taas kesän myötä kaljuuntuneet, mutta onneksi (kop kop) varpaat ovat pysyneet karvaisina. Se on meillä tärkeintä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai Nuppukin vaihtaa asua vuodenaikojen mukaan? Peukut pystyyn karvavarpaille! Korvista haluaisin kyllä kuvan...? :D

      Poista
  6. Voi Seppodaadeli, mutta onneksi sentään stressi on vain karvoissa eikä esim. pissassa. Meilläkin Raku reagoi stressiin rapsutteluna, mutta posken alueelle. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karvastressi on onneksi stresseistä parhain ja helpoin. Toivottavasti talvella helpottaa Seppoa, kun ei ole kaikenmaailman kärpäsiäkään, joita olisi kiva saalistaa mutta joita ei aina vaan saa kiinni ja turhaumaa kertyy... Rakulle silityksiä!

      Poista