lauantai 30. huhtikuuta 2016

Maissinen

Ensimmäinen maissiviljelmä laidunnettiin taannoin kuoliaaksi ja henkilökunta joutui aloittamaan viherpurtavan kasvatuksen uudestaan. Kassinen on ollut alusta asti innokkaasti mukana projektissa:  hän yritti syödä maissinversoja jo sentin mittaisina murtautuen läpi niiden suojana olleesta kelmusta. Viljelmä täytyikin siirtää kasvamaan turvaan keittiön hyllykön ylätasolle, että se ei kuolisi heti alkuunsa. Kassinen tietää kyllä, missä maissin turvapaikka on, ja hän viettääkin suuren osan päivästä keittiön pöydällä istuen ja ylöspäin toiveikkaasti tuijotellen.

Kassinen tahtoo maissin!

Toive toteutui.

Nam nam.

Om nom.

Maissin kasvua odotellessa Kassisen huomio kiinnittyi henkilökunnan itselleen tarkoittamaan rucolaan, joka vietti aikaa ikkunalaudalla basilikan, rosmariinin ja italianolkikukan kanssa. Kolme viimeistä yrttiä eivät Kassiselle kelpaa, mutta rucolan vahva ominaismaku ei häntä häiritse. Kassinen söikin onnellisena muutaman lehden ennen kuin rucolakin pääsi asumaan ylähyllylle.

Mikäs täällä takana on?

"Jotakin syötäväksi kelpaavaa, tämä on varmasti minulle." 
Kassisen takana muovirasioissa on kasvamassa basilikaa, timjamia ja minttua, jotka ovat ainakin tähän asti saaneet olla rauhassa. Saa nähdä miten käy myöhemmin.

Karvanaama ei ole lainkaan kiinnostunut maissista eikä yrteistä. Kassisen päivystäessä pöydällä Naama kaapii ruokakaappia herkkujen toivossa. Aivan videon lopussa kuuluu Naaman kaunis ääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti