torstai 7. huhtikuuta 2016

Valjaat


Henkilökunnalla on koko ajan ollut mielessä, että Karvanaama ja Kassinen, niin sisäkissoja kuin nykyään ovatkin, pääsisivät jossain vaiheessa vierailemaan ulkosalla. Kun kissat pääsivät viime syksynä uuteen kotiinsa, päätettiin kuitenkin ensin totuttaa heidät uuteen ympäristöönsä. Pari kuukautta kului, sitten tuli talvi ja kovat pakkaset, ja henkilökunta päätti edelleen odottaa kevättä ja lumien sulamista. Naama ja Kassinen eivät kinunneet pääsyä ulos: Ikkunasta oli tietenkin hyvä tarkkailla talvista kaupunkimaisemaa ja epäilyttäviä ohikulkijoita, ja asunnon ulko-ovi oli joskus herkeämättömän mielenkiinnon kohteena, kun ihmisiä ramppasi siitä sisään ja ulos, mutta sisäelämä tarjosi heille ihan tarpeeksi virikkeitä. Nyt, kun kevät alkaa tehdä tuloaan, on kuitenkin aika varautua tulevaan.

Kissat saivat lahjoituksena valjaat. Kyseiset valjaat ovat ennen olleet kanien käytössä ja niitä on vähän pureskeltu, mutta muuten ne ovat hyvässä kunnossa ja pienille kissoille sopivat. 


Kaksi eripituista vihreää kaulahihnaa, kaksi punaista mahahihnaa ja yksi yhdyskappale. Ja Kassinen.


Naama ja Kassinen totutetaan valjaisiin pukemalla ne kissojen päälle säännöllisesti, noin kerran päivässä. Karvanaama tottui valjaisiin välittömästi ja pukemisen aiheuttaman ensihämmennyksen jälkeen hän näyttää aina unohtavan, että valjaat ylipäänsä ovat päällä.Ensikuvat. Kaulassakin on mahahihna, koska henkilökunta ajatteli, että väljempi olisi alussa helpompi.


Valjaat sivulta.

Kassista valjaat ärsyttävät. Hän kieltäytyy kävelemästä, kaatuilee, pureskelee ja nuolee valjaita. Toivottavasti hänkin tottuu niihin pian.Kassinen vain lahnailee.

Hän liikkuu pääasiassa kierähtelemällä kyljeltä toiselle.

Pöydällä pukeminen ei muuta tilannetta.

Kärsimystä.

Järkyttävää draamaa, valjaat melkein saivat Kassisen suistumaan pois pöydältä. 

Kissoilla on vielä pitkä tie ulkoiluun. Valjaitten päälläpidon jälkeen on opeteltava menemään pyynnöstä kuljetuskoppaan, oltava rauhallisesti siinä kannettaessa ja olemaan talutettavana. Ulos pääsenemme joskus juhannuksen jälkeen. Tai Kassinen ei ehkä sittenkään. 


Kiitos valjaista Inka ja puput!

4 kommenttia:

 1. Ihana Kassinen ja Naama myös! Näitä juttuja lukiessa tulee väkisinkin hymy huulille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme ilahduttaa! :D Kiitos kommentoinnista myös. Mukava tietää, että näitä juttuja lukee joku, joka ei ole lähisukua henkilökunnalle. :D

   Poista
 2. Bongasin tämän blogin kun linkkasit sen joskus öllölän kissojen fb sivulle. Näin naaman ja kassisen livenä kun vierailin öllölässä niin pakko oli kurkistaa mitä niille kuuluu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ajateltiinkin että sie olet varmaan se Öllölän ryhmän Tiia. :)

   Poista