tiistai 7. kesäkuuta 2016

Karvanaaman lääkärireissu vol. 4

Karvanaama kävi taas eläinlääkärillä. Lääkärillä oli tarkoitus joka tapauksessa käydä tällä viikolla luunsirun poiston seurannan vuoksi, mutta viikonloppuna Naaman ruokahalu huononi entisestään ja hän meinasi lopettaa syömisen kokonaan. Tämä oli aika hälyttävää, koska Karvanaaman paino oli muutenkin laskenut tasaisesti parin viime kuun aikana. Lekurille mentiin siis nopeutetulla aikataululla, ja tällä kertaa tehtiin lisää perustutkimuksia.

Otettiin röntgenkuvat kallosta, ei mitään ihmeellistä siellä. Nielu tähystettiin, ei mitään epänormaalia. Yhdessä poskihampaassa havaittiin parodontiittia ja toisessa syöpymä (FORL). Nämä voivat ehkä aiheuttaa ruokahaluttomuutta, ja ovat mahdollisesti myöhemmin poistettava. Verikokeista ei selvinnyt muuten mitään, mutta veren amylaasi oli jonkin verran koholla, mikä voisi viitata alkavaan haimatulehdukseen. Mahdollisen tulehduksen lisätutkimusta varten otettiin lisää verinäytteitä, joista samalla tutkitaan joitakin hengitystietulehduksen aiheuttajia (mm. mykoplasma). Näistä tulevat tulokset ylihuomenna.

Mitä on tehtävissä tuloksia odotellessa? Naama syö ainakin viime viikolla aloitetun antibioottikuurin loppuun asti ja vanhaa kipulääkettäkin hän voisi ottaa mahdollisten särkyjen lievittämiseksi. Lisäksi hän saa ruokahalua lisäävää lääkitystä joksikin aikaa. Jos mitään selittävää tekijää ei lisäkokeistakaan löydy, on huonot hampaat poistettava ja toivottava, että tilanne paranee sillä.


Naama alkaa kyllästyä lääkärissä ravaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti