lauantai 4. elokuuta 2018

Myrsky ja mylväys

Täällä Joensuussakin on nautittu (tai no, nautittu ja "nautittu") kuumasta ja aurinkoisesta kesäsäästä jo usean viikon ajan. Nyt tällä viikolla kuuma ja kuiva säätyyppi muuttui kuumaksi ja nihkeän kosteaksi. Ei tarvinnut olla meteorologi aavistaakseen, että kunnon ukkoskuurojahan sieltä on tulossa.

Torstaina päivällä ukkonen jo murahteli ja vähän sateli vettä, mutta kunnon myräkät tulivat vasta myöhään illalla. Vettä satoi kaatamalla ja salamoita välähteli tuon tuosta. Ja tietenkin jyrisi. Ensin vähän kauempana ja lopulta ihan päällä.

Kassinen ja Seppo olivat puoli yhdentoista jälkeen jo nukkumassa: Seppo henkilökunnan toisen puoliskon vieressä sängyssä ja Kassinen missä lie. Henkilökunnan allekirjoittanut puolisko oli vielä hereillä, kuten yleensäkin.

VÄLÄHDYS! PAMAHDUS! JYRINÄÄ!!!

Henkilökunnan nukkuva puolisko säikähti ja heräsi. Seppo pomppasi ainakin metrin ilmaan ja siirtyi lennossa sängyn alle piiloon. 

Kassinen hätkähti myös äkillistä meteliä, mutta otti vähän rauhallisemmin. Hän asettui makaamaan eteisen lattialle, kaikkein kauimmaksi ikkunoista. Siellä hän sitten torkkui, kunnes ukkoskuuro oli mennyt ohitse.

Henkilökunta ihaili vähän aikaa kaukaisuudessa välähteleviä salamoita ja laittoi sitten nukkumaan sateen takoessa ikkunaa. Loppuyöstä Seppokin oli jo täysin palautunut kauhustaan ja kulutti aikaa yrittämällä pudottaa herätyskelloa yöpöydältä lattialle. Hän joutui poistetuksi makuuhuoneesta. Normiyö.


Seppo oikeasti pelkää ukkosta ja katselee taivaita aina jyrinän lähestyessä.

Päällä oleva pilvi on pahin ja siltä on piilouduttava sängyn alle tai eteiseen; muutaman kilometrin päässä olevat aiheuttavat vain huolestumista.

Kassinen haukottelee ukkosille päin naamaa.

Eivät ne sisään tule.

Ei mitään syytä nysvöillä piilossa. 

10 kommenttia:

 1. Ukkonen on pelottava, piiloon on syytä mennä! - Pepsi

  Ukkonen, ketä kiinnostaa - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siellä sama jako. :D Olispa kaikki samanlaisia kuin Max ja Kassinen!

   Poista
 2. Meille saattaisi olla tulossa tänään semmoinen jyrinä ja salama. Olisi syytä jo. Viime maanantaina ja eilen meinasin kualla, välipäivät siinä oli jotenkin helpompia. Nyt on enää 29 astetta sisällä, eilen vielä 30,4.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oli hyvä ja viilentävä myräkkä! Järkyttvä kuumuus teillä. :(

   Poista
 3. Meillä on kaikki ihan coololioina ukkosessa, koska meidän ikkunan alla on joka vuosi rakettishow. Nyt vaan odotellaan sitä ukkosta, kkuten Anankin jengi - tämä on niin helvatan tukalaa !
  Ja todennäköisesti koko jengi myös alkaa pelkäämään sitä jytinää, koska tänne kävin rehvastelemassa muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, toivottavasti ei niin käynyt! :'D Mut hyvä jos koko porukka osaa ottaa rennosti! Ehkä Seppokin vielä joskus, kunhan kokee tarpeeksi myrskyjä...

   Poista
 4. Täällä oli eilen kova ukkonen, yhteen kunnon pamaukseen sekä Intsu että Taavi hyppäsivät ylös unilta, muuten aika rauhakseen koko sakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että kaikki osaavat ottaa rauhallisesti. Omakotitalossa ukkoset ovat vielä astetta jännittävämpiä kuin kerrostalossa...

   Poista
 5. Voi Seppoa. ♥ Meille ei tänäkään kesänä tullut ukkosta kunnolla päälle, möh. Kerran vähän kyllä jänskätti olla ulkona kun alkoi salamoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ensi kesänä sen "ilon" vielä koette. :D Toivottavasti kisut osaa ottaa rennosti!

   Poista