sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Ruokaa jännittävästi II

Kassisen ja Sepon henkilökunta on kaavoihinsa kangistunutta ja annostelee kissojen ruoan lautasille ihan ajattelematta. Ota lautanen - lusikoi ruoka - laita lautanen lattialle. Toista muutaman tunnin päästä, ettei porukka kuole nälkään. 

Tylsääkin tylsempää.

Kaikki ei kuitenkaan ole menetetty astetta aktivoivamman ruokailun suhteen, vaikka päivän mössö olisi jo lautasella. Sitä lautasta ei nimittäin tarvitsekaan aina laittaa keittiön lattialle ruokailualustan päälle, vaan sen voi asettaa ihan odottamattomaan paikkaan. Mikä neronleimaus!

Ruokapaikan vaihto

Yksinkertaista, naurettavan yksinkertaista, ja silti toimii jollain oudolla tavalla todella hyvin. Vierekkäin keittiössä syödessä Seppo useimmiten lopettaa ensin ja siirtyy sitten muina seppoina Kassisen lautaselle, mutta tällä tavalla siirtyminen ei olekaan niin helppoa. Kassinen saa syödä rauhassa, Seppo ei ylensyö kahden kissan edestä ja, mikä tärkeintä, Seppo on vähän rauhallisempi syönnin jälkeen.

Kassisen lautanen nostetaan usein kiipeilypuuhun. Siinä hänen on hyvä syödä Sepon ulottumattomissa, ja yleensä hän syö suuremman osan ruoastaan kerralla kuin mitä lattialla söisi.

Joskus Kassisen lautanen viedään olohuoneeseen muuttaneen kissahuonekalun päälle. Hyvä paikka sekin, joskin hieman alttiimpi Seppohäiriölle.

Kassisen syödessä korkeuksissa maan matonen Seppo syö useimmiten Zooplus-laatikossa. Kyllä häntä niin taas sorretaan ja epätasa-arvoisesti pidetään.

Onneksi hän ei itse sitä tajua.

Ihminen kuvittelisi, että helpointa olisi mennä kokonaan laatikkoon ja syödä siellä, kun sinne kuitenkin mahtuisi, mutta ei.

Löytäessään ruokaa Seppo tuntuu unohtavan, että hän koostuu muistakin osista kuin hotkimiseen soveltuvasta kidasta, ja epäolennaiset osat jäävät helposti laatikon ulkopuolelle. 

Näin.

Mutta samapa tuo, kun ruoka kuitenkin katoaa.

Seuraava askel olisi varmaan siirtyä yhdestä lautasesta per nenä kahteen eri paikoissa olevaan lautaseen per nenä. Tosin sitten kissojen pitäisi syödä eri huoneissa vahdinnan alla, ettei Seppo löytäisi kolmea lautasta. Kyllä hän varmaan olisikin onnellinen sellaisesta onnenpotkusta...

12 kommenttia:

  1. Voi Seppo, sä loistat taas :-D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aina nälkä. Nälässä pitävät täällä. - Seppo

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Joo ruokaa pitäis olla aina tarjolla niin paljon kui tahtoo! - Seppo

      Poista
  3. Joo, tollasta kohtelua sitä saa kaiken maaliman rääkkääjien kynsissä. Kynsi takaisin! Mullakin tässä palvelu huononee, kun piika menee lomaltansa töihin, joo. Ja vie sellasen hyllyn pois, jonka kautta minä pääsin vielä korkeamman hyllyn päälle. Tule apuun, Anja! Koeta Seppo kestää, toivoo Viiru.

    Ihana aamu: Seppo ja Sepon häntä - mitä hännälle on tapahtunut? Se näyttää tukevammalta vai onko se optinen harha? Kysyy Viirunpiika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepon häntä ON tukevoitunut! Käsittämätöntä. Tässä kesähelteiden aikana Seppo kasvatteli selvästi jonkinlaisen talviturkin. Saas nähdä, karisevatko karvat pakkasella taas pois ja palautuuko rotanhäntä. - henkilökunta

      Ei saa Viirun hyllyä viedä!!! Sortamista on sellainen myös. Pääsiskö korkeemman hyllyn päälle tapettia pitkin, jos sellanen on? Tai jos on kirjahylly niin sit kirjanselkämyksiä pitkin? - Seppo

      Poista
  4. Seppoo :DD Voisit tulla näyttämään Mimmille (ja Alfredille), miten oikeasti kuuluisi syödä. :D Mutta hienoa, jos Kassinen saa näin helpolla ruokarauhan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassinen on nyt syönyt melkein vakituiseen tuossa puussa. Ei tarvitse henkilökunnankaan ylettömästi kumarrella, kun lattialle laittaa vain Sepon lautasen. :D

      Poista
  5. Energiaviisas-Seppo on ymmärtänyt, että kaikkia osia itsestään on aivan turha sulloa lootan sisään, koska lisäenergerian käyttö = lisäenergiantarve ?

    Meillä Börje syö aina lihat joko keittiössä pöydällä tai kiipeilypuussa. Muuten jäisi Böön ruuat pelkäksi raksun naposteluksi. Juurin seppomaisten kämppisten takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin sen varmaan on oltava! Seppo tietenkin pyrkii säästämään energiaa ruokailutilanteesta sellaiseen "elämöin ja juoksen päättömästi" -tilanteeseen. Eihän sitä muuten jaksaisi.

      Voi Böö. Kassinen tuntee tuskan! Onneksi edes joissain paikoissa saa sit syödä omaan tahtiin!

      Poista
  6. Oih, Haiku ainakin kannattaa kol.... eikun kahden lautasen taktiikkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla vielä saatu aikaiseksi sitä kokeilla, mutta ehkä tässä puolen tunnin päästä aamupalalla voisi Sepolle tehdä jopa sen kolmen lautasen kattauksen olohuoneeseen.

      Poista