perjantai 25. elokuuta 2023

Hammaslääkärin jälkipuinteja

Paikallinen tätieläin kävi toissapäivänä eläinlääkärissä. Retki meni hyvin ja oli nopea: hänelle oli varattuna aika klo 11 ja hänet sai käydä hakemassa jo kahden jälkeen takaisin oikeaa yläkulmahammasta köyhempänä. Samalla reissulla hänen oikea silmänsä kontrolloitiin taas kerran ja se todettiin parantuneeksi.

Kotona taas, ainakin fyysisesti.

Silmistä päätellen kotona ei kuitenkaan ole henkisesti ketään. Täti oli ilmeisesti saanut jonkin opiaattipohjaisen lääkityksen ja henkilökuntaa varoitettiin, että hänellä saattaisi mennä toipuessa kauemmin kuin ennen.

Hammaskivenpoistoreissun jälkeen Kassinen kuolasi kotona monta tuntia. Tällä kertaa hän oli aloittanut kuolaamisen jo eläinlääkärissä, ja hänelle oli annettu pahoinvointilääkepiikki. Tädin luovuttanut hoitaja kommentoi, että nyt on niin lääkitty kuin olla voi.

Kotona Kassinen vaikutti yllättävän normaalilta. Hän ei kuolannut eikä hoiperrellut eikä nukkunut pöhnässä missään sängyn alla. Hän käveli aina jonkin matkaa, asettui makaamaan hetkeksi, ja jatkoi sitten kävelyään, katsellen ympärilleen silmät lautasen kokoisina. Hän hyppäsi kirjahyllyyn ja tuli sieltä alas oikein onnistuneesta, vaikka henkilökunta ei ehtinyt väliin. Hän söi pehmeää mössöruokaa melko hyvin, mutta ei nukkunut ollenkaan ennen kuin myöhään illalla. Yöllä ja aamulla hän oli hyvin hellyydenkipeä, hurisi ja pörisi ja puski henkilökuntaa.

Sepon kannalta Kassisen uudenlainen lääkitys oli hyvä asia! Kuolaamaton ja hoipertelematon täti oli selvästi vähemmän pelottava kuin sellainen aiemmin kotiin tullut sekava möttönen. Seppo vietti vain muutaman tunnin eristyksissä, josta hän vähän väliä halusi tulla tarkistamaan tilanteen. Yötä kohti Seppoa ei enää tarvinnut eristää ollenkaan.

Onko tämä Sepon täti? Saattaa ehkä ollakin...

Aamuyöllä Kassinen oli ehkä vielä vähän lääkityksen alaisena, kun hän tuli tämännäköisenä vaatimaan silityksiä.

Kotiin täti sai kuurin Onsior-tabletteja, yksi tabletti kerran päivässä 5-6 päivän ajan. Lisäksi hänen suutaan pitäisi huuhtoa kahdesti päivässä, minkä henkilökunta optimistisesti toivoo edes joskus onnistuvan. (Sepon kohdallahan suun huuhtominen ei toiminut ollenkaan hänen valitettavan yhteistyökykynsä puutteen tähden, mutta onneksi hän parani hammasoperaatiostaan kuitenkin.)

Pillerin syöttivät niin tulin piiloon.

14 kommenttia:

  1. Tutulta kuulostaa..
    Niin lääkitys kuin operaatiokin. Onsior oli täällä maailman helpoin antaa. Kämmenelle vaan ja maistui kissalle kuin karkki! ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeiltiin, kun ekalla kerralla tellättiin kitaan niinkuin pahat lääkkeet. Ei mennyt sellaisenaan mutta pienen herkkutahnanokareen kera söi! :D

      Poista
  2. Täällä Onsior on maailman vaikeinta antaa :D Ei mene millään tunnetulla keinolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, voi ei! :D täällä meni nyt kyllä hirmu nätisti, ihan käsittämätöntä.:'D

      Poista
  3. Tutulta kuulostaa! Sofi on myös joskus saanut jotain vastaavaa mömmöä ja ei nukkunut kunnolla koko yönä. Seuraavana päivänä oli selvästi krapula 🙀
    Toivotaan, että rva Kassinen selviää nopeasti ja on pian taas oma itsensä seponkomentajatäti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisia huumeita ne iäkkäille tädeille antaakin! Kassinen on nyt selvinnyt operaatiosta ja ruokakin maistuu normaaliin tapaan. Kaikki alkaa olla hyvin. :)

      Poista
  4. Kiitos taas tädin kuulumisista! Lääkkeet kehittyy .. ja tädille tämä näytti sopivan hyvin. Kaikkea hyvää tädille, Sepolle ja henkilökunnalle - voikaa hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Pitää tulevaisuudessakin pyytää tätä lääkettä, jos suinkin mahdollista, kun se niin teki (sepon) elämän helpoksi.

      Poista
  5. Pääasia että olette jälleen yhdessä <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt oli täti heti melkein kotona, ei ollut mikään feikkitäti. - Seppo

      Poista
  6. Hmm, mutta eikös hampaiden poiston jälkeen kuulu aina kuolata..? Ai juu, mutta tätihän teki sen jo pistämössä.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täti sai onneksi jonkin maagisen piikin, joka pysäytti kuolaamisen alkuunsa! :O

      Poista
  7. Hyvä että tädillä on nyt hammashuolto tehty ja vointi ilmeisen hyvä jo♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vointi on hyvä ja ruokakin alkaa jo maistua, vaikka alussa ehkä vähän huonommin pöperöt menivät alas...

      Poista