sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Hammaspesulla

Henkilökunta ehti keväällä ostaa Naamalle hammasharjan ja -tahnan, joita ei koskaan ehditty oikeasti käyttää. Nyt hampaitten pesua harjoitellaan Kassisen kanssa, jotteivat hankinnat jäisi vain hyllynperälle. Opetuksessa käytetään apuna naksuttelua, joten pesuhetkiin tarvitaan mielellään kaksi henkilökunnan jäsentä: yhden kädet ovat täynnä harjaa ja Kassista toisen operoidessa naksutinta. 

Kassinen on koko harjausopetteluprojektin ajan ollut kärsivällinen kohde ja häntä on hyvin helppo käsitellä. Projekti on tasolla "hetki harjausta ja sitten raksu" riippumatta siitä, osuttiinko harjalla haluttuihin hampaisiin vai eikö, ja tahnaakaan ei vielä käytetä. Kerran sitä kokeiltiin ja harjaushetki loppui silloin lyhyeen osan tahnasta tarttuessa Kassisen suupieliin ja hänen siitä ärsyyntyessään. Tahnallinen harjoittelu jatkuu siis myöhemmin.


Raksut otettiin esille ja Kassinen tekee heti itseään tykö miettiessään, mitä kivaa nyt tehdään.

Ensin Kassista pyydetään hyppäämään pöydälle ja istumaan siihen. Tästä suorituksesta hän saa ensimmäisen raksun palkinnoksi.

Sitten henkilökunta ottaa yhteen käteen harjan ja toisella tarttuu kiinni Kassisen päästä.

Etuhampaat.

Vasen puoli.

Oikea puoli.

Tässä näkyy Kassisen katkennut yläkulmahammas. Onneksi se ei tunnu edelleenkään häntä haittaavan.

2 kommenttia:

  1. Jestas, Kassinenhan on tosi cool hammashoitajan käsittelyssä!
    Minä saan palvella tänä vuonna 19 täyttävää neitikissaa ja ei kyllä hampaidenharjuu onnistuisi! Just ja just saan harjata pöksyistä hieman irtokarvoja ja alusvilloja. No, yhteistä elämää on takana vasta vuosi, joten alussa ollaan ...
    Kummallista - ta sitten ei - on se, että vanhaneiti oppi kertalinttuulla valjaisiin. Juhannuksen tienoilla pistin valjaat päälle ja kannoin katin kainalossa ulos ja siitä se lähti. Nykyisin kissa jollottaa eteisessä ulos halutessaan, kehrää valjaita laittaessa ja on hyviteltävänä jokaisen ulkoilun jälkeen (tänään pakkasta reilut miinus 20 ja ulkoilu kesti 2+2 minuuttia, mut kuiteskin).
    Mukava blogi Kassisella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana neitikissa! Vanhat kissat on parhaita, niin itsetietoisia ja persoonallisia. Mitä nyt välillä vähän urautuneita, ovat jo päättäneet, mitä saa heille tehdä ja mitä ei. :) Teillä on kiva, että valjastelu on sallittujen asioitten listalla!

      Aika ihanaa, että olet uskaltanut ottaa noinkin vanhan kissan. :)

      Poista