keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Kassinen kököttää

Kasssísella on tosiaan työn alla kaksi eri temppua. Ensimmäisenä aloitettu mutta vähemmän treenattu on takatassujen varassa kököttäminen. Tempun opettelussa tie on kovin kivinen, sillä nämä ensimmäiset opetusmetodit eivät oikein toimi. Tai toimivat, mutta tuottavat tuskaa. Henkilökunnalle.

Ensiksi kokeiltiin pelkkää herkun pitämistä korkealla Kassisen pään päällä. Loogisesti ajatellen hän olisi, itselleen tyypillisesti, kurkottanut hitaasti ja flegmaattisesti ja energiaa säästäen hieman ylöspäin, ja hänet olisi voinut palkata heti, kun etutassut irtoavat maasta millimetrinkään. Noh, ei mennyt niinkuin Strömsössä: Kassinen suorastaan syöksyi ylös, tarrautui kynsillään kiinni käteen ja puri herkun irti sormista. Auts. Kassinen ei oppinut mitään ja henkilökunta joutui keksimään uuden tavan.

Nykyisessä harjoittelussa temppu on johdettu ylävitosesta: ihannemaailmassa temputtajan olisi vain pidettävä kättään niin korkealla, että Kassisen on kurkotettava töpätäkseen tassulla kämmentä (pehmeästi ja ilman kynsiä). Tapa toimii joskus toivotulla tavalla, mutta usein Kassinen yhä roikkuu kiinni kynsillään. Ilmeisesti kyse voi olla vain siitä, että joskus tasapaino pettää ja tukea on otettava. Toivottavasti hän kehittyy nopeasti tällä saralla.


Voi ei näin au.

Temppu on nyt siinä vaiheessa, että Kassinen pysyy pystyssä pienen hetken, varsinkin kun palkkaraksu annetaan suoraan suuhun eikä lattialle. Kökötyksen kestoa aletaan pidentää sitten, kun kynsitukiote saadaan ensin minimiin. 


Kyllä näin jee.

Videolla nähdään pitkähkö keskivertoharjoitus (feat. Seppo), jossa on lopussa muutama onnistuminen ja alussa paljon häsläystä. Seppo häiriköi ja häntä panetellaan, Kassinen tarjoaa helpompaa temppua ja henkilökunta lässyttää, nauraa, palkkaa milloin sattuu ja pyytää aivan väärää liikettä. Minkäänlaiset oppimistulokset ovat siis suoranainen ihme.12 kommenttia:

 1. Mutta silleenhän se parhaiten toimii että otetaan seistessä kynsillä kädestä ja siepataan herkku! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toimii, en ymmärrä mistä tää henkilökunnan kriisi tulee... - Kassinen

   Poista
 2. Hyvä Kassinen, kyllä se vielä siitä! Hienosti jo menee :) Meillä Pii oppi kököttämisen (eli sen mielestä kerjäämisen) itsekseen. Varmaan tuli "vahingossa" palkittua se oikeaan aikaan, ja siitä se sai sitten idean. Tuo kynsien kanssa namin nappaaminen on kyllä... Auts :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovela on Pii, kun itsekseen sen oppi! Toisilla ruumiinrakenne varmaan myös soveltuu kökötykseen paremmin kuin toisilla. :)

   Poista
 3. Hyvin menee! Oliskohan teillä jotain vinkkiä tuohon, miten voi opettaa kissan olemaan käyttämättä kynsiä tuossa kohtaa, kun ottaa ihmisen kädestä kiinni? Meillä tyssää treenit Alfredin kanssa siihen, kun en vaan osaa ja auts auts... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä ole mitään vinkkiä, mitä itse oltais seurattu ja todettu toimivaksi. Ollaan vaan kärsitty. :D

   Mutta luulen, että oikeasti kädestä syöminen olisi pitänyt opetella aivan ensimmäiseksi erikseen, ihan omana temppunaan, niin että onnistuneena suorituksena olisi kynnettömyys ja kynsien käytöstä ei saa palkkaa. Ja sitten tämän tempun onnistuessa ja muuttuessa uudeksi normiksi voisi sen pohjalle alkaa rakentaa muita temppuja. :)

   Tai sitten leikata vaan kynsiä ahkerasti. :´D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hyvä että viihdytti, se muuttui vähän tajunnanvirtakommentoinniksi.... :D

   Ja Typerä Seppoeläin aina vaan vierailee paikalla ja ansaitsee raksuja poistumisella. :D

   Poista
 5. Hienostihan teillä jo sujuu! Meillä Mymmeli opli tämän tosi nopsaan ja osaa kököttää oikein mallikkaasti, mutta Mörkö harrastaa välillä tuota kädestä kiinni ottamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on tosiaan yksilöllisiä eroja, saa nähdä, miten tämä Sepon päähän menee jos sitä joskus opetetaan. Voisko erot johtua ihan ruumiinrakenteestakin, tasapaino-ongelmista?

   Poista
 6. Kassinenhan sietää hyvin Sepon hääräämisen. Meillä Anselmi lopettaa temppujen tekemisen jos Eemeli tulee liikaa mukaan säätämään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit niin tosiaan sietää yllättävän hyvin! Ehkä herkkujen lumo on niin vastustamaton... Leikkiessä taas Kassinen ei siedä Sepon osallistumista yhtään. :D

   Poista