maanantai 26. joulukuuta 2016

Seppo ja imuri

Tässä taloudessa kissat ovat suhtautuneet imuriin ja imurointiin eri tavoin.

Edesmennyt Karvanaama pelkäsi imuria kovasti. Heti kun henkilökunta otti sen esiin komerosta siivousoperaatiota varten, Naama otti jalat alleen ja piiloutui makuuhuoneen vaatekaappiin. Siellä hän myös pysyi, ainakin niin kauan hurinaa kuului mistä tahansa huoneesta.

Kassinen ei pidä imurista, mutta sietää sitä, kunhan imuroija ei tule liian lähelle. Samassa huoneessakin voi olla, niin kauan kun pitää helvetinkonetta tarkasti silmällä. Liian iholle tultaessa pitää totta kai vaihtaa huonetta, ja mieluummin livahtaa kokonaan toiseen päähän asuntoa.


Joulusiivouksen imurointi on yhtä typerää kuin kaikki muukin imurointi, Kassinen tuumaa turvapaikassaan.

Seppoa imuri kiinnostaa kovasti ja hän seurailee imuria ja imuroijaa herkeämättä. Makuuhuoneessa hän istuu sängyllä ja tuijottaa siivoamista silmä kovana. Eteisen ja keittiön imurointia tarkkaillaan ovensuussa. Olohuoneessa mulkoillaan ihmelaitetta vierassängyn päällä, alla, kirjoituspöydällä ja missä milloinkin. On se sen verta ihmeellinen aparaatti.

Kiipeilypuun karvakruunun poisto kiinnostaa.

Puhdistusta helpottamaan puu keikautettiin kyljelleen, jolloin imuri pääsi yllättämään liian lähelle uskaltautuneen Sepon.

12 kommenttia:

 1. Kuule kaveri, ota Kassisesta mallia, äläkä ala liian tuttavalliseksi imurin kanssa! Se on vaarallinen! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö höpö! Kyllä imurista tulee minun leikkikaverini kunhan siihen vähän tutustuu! :) -Seppo

   Poista
 2. Hurjan rohkea seppo! Meillä pojat poistuu paikalta, kun imuri otetaan esille.

  VastaaPoista
 3. Heh, hyvä tuo viimeinen kuva. :D Alfred on samoilla linjoilla Kassisen kanssa. On parempi varuiksi pysyä pienen välimatkan päässä melutoosasta, vaikka se ei tähän mennessä ole mitään pahaa tehnytkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Ei millään joka pitää niin kovaa ääntä voi olla muuta pahat mielessä.. -Kassinen

   Poista
 4. Imuri on kamala, pelottava hurinahirviö! Kassinen on ihan oikeilla jäljilä, mutta Seppo on varmaan vielä liian nuori ymmärtämään. Imuri voi vaikka imaista varomattoman kissan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan turhaa pelottelua! Ei se niin pelottava ole! Ja jos alkaa uhittelemaan, niin minä näppäisen sitä pari kerta käpälällä! Johan oppii olemaan! -Seppo

   Anna mun kaikki kestää... -Kassinen

   Poista
 5. Seppo voi alkaa ottamaan Eemelistä mallia, ei imuria kannata pelätä, sen kanssa voi vaikka leikkiä. Kun se suutin liikkuu sen kimppuun voi vaikka hyökätä. Anselmikin nykyään lähinnä katsoo paheksuvasti imurin nähdessään: et kai tosissaan väitä että minun pitäisi siirtyä! Että imuroijan kannalta imuria väistävät kissat kyllä helpottavat etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Eemelin malli tuntuu olevan myös Sepon strategia. Toivottavasti ei käy joku kerta vahinkoa kun imuroija heiluu sinne tänne.. :)

   Poista
 6. Tälläkään kissat eivät juuri väistä imuria. Joskus olen kolhaissut niitä suulakkeella, kun en ole huomannut sängyn alla olevaa kissaa tai kissa on juossut selkäni takaa yllättäen. Veikon hännänpääkin on pari kertaa imeytynyt putkeen, mutta pelkoa ei tunneta, molempien kissojen turkkia saa imuroida. Imurini on hiljaisehko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas teillä urheita kissoja! :) Ovat varmaan pennusta asti tottuneet imureihin?

   Poista