maanantai 9. tammikuuta 2017

Kassinen kiertää

Kassisen uusin temppu on kiertäminen, jossa hänen pitäisi kiertää jokin osoitettu esine. Nykyään harjoittelussa on käytetty pääasiassa pientä pahvilaatikkoa, mutta muitakin on kokeiltu, ettei hän vain opi kiertämisen tarkoittavan pelkästään tätä yhtä esinettä.

Kassinen on oppinut seuraamaan sormea, joten tempun harjoittelu oli helppo aloittaa: henkilökunta vain näytti hänelle reitin laatikon ympäri ja hän tuli perästä. Vaadittavan aivotoiminnan määrä oli minimaalinen ja palkan ansaitseminen helppoa. Tätä vaihetta toistettiin pari viikkoa.

Kakkosvaiheessa sormen osoittamaa reittiä ensin lyhennettiin ja sitten sormea vain pidettiin laatikon päällä koko kiertämisen ajan. Kaikki sujui hyvin ja Kassinen pysyi mukana, mutta ensimmäiset vaikeudet tulivat, kun temppu eteni laatikon lyhytaikaiseen kosketukseen. Pitikö sormea koskettaa käpälällä tai nuolaista? Pitikö koskettaa paikalle häiriköimään tullutta Seppoa? Pitikö hypätä tuolille? 

Temppu on nyt edennyt, hitaasti mutta varmasti, viimeiseen vaiheeseen, jossa käsimerkkiä on jätetty pois ja pelkkä sana otettu tilalle. Kassisella menee välillä kauan, kun hän miettii, mitä tässä nyt haettiin, mutta lopulta hän aina keksii tarjota oikeaa toimintoa. Temppu on myös selvästi sitä vaikeampi, mitä kauempana laatikko on lähtöpisteestä, ja kaikkein vaikein, jos Seppo on sattunut asettamaan itsensä hänen reitilleen. 



6 kommenttia:

  1. Tuo on niin hieno temppu, kun itsekin näin! Kyllä Kassinen osaa! Pitäisi yrittää Pepsin kanssa. - Emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä tätä voisi ehkä kokeilla hyödyntää ulkoilussakin, jos sattuu kissa itsensä jonkun tolpan ympärille kiertämään. :D

      Poista
  2. Hienosti Kassinen jo osaa tuon tempun! Vaikka välillä vähän pitää tuumailutaukoa, niin kuin kuuluukin :) Seppo kyllä tietää mistä herkkuja (ja huomiota) kannattaa tulla hakemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seppo kyllä tulee aina paikalle jos on herkkuja tarjolla, ja onneksi sitten innoissaan juoksee niiden perässä pois paikalta yhtä nopeasti kuin saapuikin. :D

      Poista
  3. Hyvin on Kassinen oppinut. Tuota voisi harjoitella Eemelinkin kanssa. Voi olla vain alkuun aikamoista häsläämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kokeilkaa ihmeessä, tää on kyllä kiva temppu! Kassisen kanssa ei koskaan ollut oikein häsläämistä, kun se on niin hidas kaikessa. :)

      Poista