sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Seppo Nirsola

Seppo täytti kesäkuussa tasan vuoden. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että penturuoat saivat silloin jäädä ja Seppokin alkoi syödä pelkästään aikuisruokaa. Kesäkuun Zooplus-tilaukseen sisällytettiin vain aikuisen kissan murkinaa.


Uuden tilauksen myötä ruokakaappi täyttyi taas.

Seppoa alettiin totuttaa uuteen ruokavalioon jo loppukevään kuluessa tarjoilemalla hänelle ajoittain myös Kassisen ruokia. Helpommin sanottu kuin tehty: Seppo alkoi nirsoilla kovasti ja ajoi välillä henkilökunnan lähes hermoromahduksen partaalle.

Yrityksen ja erehdyksen tekniikalla saatiin lopulta selville, minkä merkkistä ruokaa Seppo ei syö, mitä voi syödä, ja mitä syö kuin karkkia.


1. Seppo rakastaa ja ahmii heti, jos on tarjolla

- Mac's Cat kana-kalkkuna-ankka
- Bozitan pahvitetrat
- Bozitan tölkkiruoka
- Vaihtelevia merkkejä edustavat pienet ja törkeän kalliit kanasäilykkeet

2. Seppo suhtautuu aluksi epäillen, mutta syö loppujen lopuksi hyvällä ruokahalulla, kunhan suostuu kokeilemaan

- Animonda Carny Multifleisch Coctail
- Joitain muitakin Carny -ruokia

3. Seppo inhoaa, eikä syö vaikka aseella uhattaisiin

- Carny mitä tahansa missä kaniinia
- Kalaruokaa
- Feringan aikuisruoat 
- Smilla (erityisen yök)


Tämän listan kanssa aseistautuneena henkilökunta teki tilauksen: Mac's Cat kana-kalkkuna-ankka, Carny Multifleisch Coctail ja Bozitan kananmakuisia tetroja. Kaikki todistetusti Sepolle kelpaavia. Kassisen mielipiteitä ei tarvinnut ottaa huomioon, sillä hän syö lähes mitä vain.

Mutta voi, nyt Seppo kieltäytyy syömästä kahta ensimmäistä!


Tässä reunassa on nää pahat hyi yök.

Carny saa aikaan äärimmäisen inhoreaktion, Seppo alkaa maiskutella, lipoa kielellään ja jopa kuolata. Jostain syystä myös Kassinen nirsoilee kyseisen ruoan kanssa, joten sisältö on ehkä oikeasti muuttunut.

Mac's Cat -lautasellisen edessä Seppo vähän mieluillee mutta kääntyy lopulta pois. Kassinen syö hyvällä ruokahalulla, joten koostumus lienee sama. Kyllä Seppo tätä varmaankin lopulta syö, kun tarpeeksi tiukasti tyrkytetään.

Bozita onneksi kelpaa edelleenkin. Valitettavasti sitä tilattiin puolet vähemmän kuin kahta ensimmäistä ruokaa...


Tässä reunassa on tää paras. 

Voi Seppo, mitä sinun kanssasi oikein pitäisi tehdä?

16 kommenttia:

 1. Yks keino on höystäminen.. Eli ruoan päälle (tai jos ollaan ilkeitä niinkun Heidi ruoan sekaan sekoitettuna) laitetaan jotain namia. Meillä käytetään kananameja ja sillon tällön kun jaksetaan ruskistettua jauhelihaa. Nuorempana Amen sai myös välillä syömään antamalla "ruokahalupiiran". Kivipiiran syönnin jälkeen neiti meinaan monesti jatkoi kupille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höystetään ja tarjoillaan ruokahaluraksuja, kumpikaan ei oikein yksinään auta. Tai höystäminen ei oikeastaan auta ollenkaan, herkutkin muuttuvat syömäkelvottomiksi pahan ruoan sekaan laitettuna. :D Eniten auttaa tuollainen muutaman raksun tarjoilu etukäteen ja sitten ruoan lisääminen vähän kerrallaan siihen nenän eteen. No, onneksi ruokailuja joutuu muutenkin valvomaan niin ei ole silleen kauheasti ylimääräistä työtä. :D

   Poista
 2. Kissat... Just tätä. Kun ne lempiruuatkin muuttuu ihan noin vaan. En oo muuta keksinyt kuin antaa kelpaamattomat kavereille tai viedä jonnekin lemmikkiliikkeeseen, joka tekee yhteistyötä jonkin suojeluorganisaation kanssa.
  Ittenikin pitäisi muuuten paremmin kirjata nuo lempiruuat. Korjaan: kulloisetkin lempiruuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hankkis vaan koiran, olis nirsoilu varmaan harvinaisin ongelma. :D Kulloisetkin lempiruuat on hyvä tarkennus, mikään ei pysy rakastettuna pitkään.

   Poista
 3. Niinpä niin, ikävä kyllä sama meillä... Anoppinaan olen joutunut kantamaan hirveät määrät 'pahoja' ruokia. Näyttää olevan samat ruoat mitkä eivät kelpaa ja mitkä saattavat kelvata. Pii tosin ei syö märkäruoista mitään muuta kuin Greenwoodsia. Kaikki muut on jo kokeiltu. Raksuissa taas ei ole merkillä väliä, kaikki kelpaavat. Mikä lie logiikka siinä on... Onneksi meidän vanhemmat, kuten Kassinenkin, ovat lähes kaikkiruokaisia 😊 Voi näitä nuorison nirsoiluja 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoriso ei varmaan ikinä opikaan kaikkiruokaiseksi, kun sitä niin aina lellitään. :'D Tai vaatii just kauheat seremoniat ennen ruokaa tai jonkin erikoisen tarjoilutyylin. Seppo söi eilen Mac-ruokaa melko hyvällä ruokahalulla, kun sen tarjoili keoksi ruokailualustalle. Lautaset on niin out. :'D

   Poista
 4. Oho, melkoinen reaktio Sepolla Carnyyn. Mä oon jättänyt kelpaamattomat ruuat säilöön, ehkä ne menee taas puolen vuoden päästä kun nykyiset lempparit ei enää kelpaa (päiväykset kun riittää näissä pitkälle).. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilytys on kyllä hyvä taktiikka, ehkä joku tosiaan joskus syö. :D Päiväykset pelastaa!

   Poista
 5. Voi nirsouksien nirsous sentään! Meilläkin taistellaan joka päivä tuon yhden otuksen kanssa, kun yks ruoka on nannaa tänään ja huomenna sit taas ihan takalistosta. Itse en uskalla millään tilata zooplussalta isoja ruokatilauksia juuri tuon takia.

  Onneksi teillä on kuitenkin myös toinen, vähemmän nirsompi syöjä talossa:D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei olla yksin tämän ongelman kanssa ja vertaistukea lötyy! :D Isot ruokatilaukset olis niin käteviä, jos vaan olisi varmuutta, että joku söisi. Ilo on omistaa Kassinen. :)

   Poista
 6. No hei, eihän sitä nyt aina voi tykätä samoista murkinoista! Sä oot Seppo oppinut ihan oikeita kissan elkeitä :) - Sofi ja Olga

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oon! Kaikki muut on väärässä siis, kyllä pitää olla tarkka syömisistään. - Seppo

   Poista
 7. Voihan nirppailu :( meillä nirsous menee jotenkin hassusti ja kausittain. Välillä aivan kaikki ruoka menee, mutta seuraavaksi ei enää kelpaakaan mikään. Ei edes herkkunaksut. Hassuinta minusta Riiviöiden kohdalla on se, että naudan- ja sianjauhelihat kelpaavat erikseen, mutta sika-nautajauheliha on sitten ehdoton nounou. :D otappa kissoista selvää... Tsemppiä ruokaviidakkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritetään pärjätä hölmön Sepon oikkujen kanssa! :)

   Voi ei tuota jauhelihajuttua. :DDD Täällä on kelvannut ihmislaatuinen sika-nautajauheliha molemmille, mutta eläimille tarkoitettu sikamössö vain Kassiselle ja nautamössö vain Sepolle, tosin huonosti sekin. :D

   Poista
 8. Meillä nuo carnyt on osoittautuneet kans vähän haastaviksi. Niitä syödään, mutta vain silloin kun niitä tarjoillaan tarpeeksi harvoin. Eli max kaksi päivää peräkkäin ja sitten taas taukoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa, onpa teillä tarkkaa! Täällä ne kyllä menivät oikein hienosti alas, silloin kun menivät. :P Tai no, kyllä Kassiselle nyt taas kelpaa tämäkin tilattu ruoka, mikä lie mielenhäiriö ollut alussa.

   Poista