maanantai 24. heinäkuuta 2017

Väli

Sormitunnistuksen lisäksi Kassisen kanssa on treenattu toistakin temppua. Muutenhan tässä itse kukin pitkästyy. Uudessa tempussa henkilökunta seisoo jalat harallaan ja Kassisen täytyy tulla seisomaan jalkojen väliin.

Optimisijainti.

Optimiraksuja.

Ei kuulosta vaikealta, ja osa kissoista taitaa tehdä sitä luonnostaan kampitustarkoituksessa. Kassisen kanssa temppua opeteltiin kuitenkin melko pitkään, eikä hän ole vieläkään täysin sisäistänyt, että jalkojen välissä oleminen on se juttu. Ei esim. toisen jalan vieressä seisominen.

Kassinen ei voi millään ymmärtää, miksi tämä on väärin. Henkilökunta ei voi millään ymmärtää, miksei pukeutunut edes vähän pidempiin shortseihin.

Allaolevassa videossa on tämänhetkistä harjoittelua (onnistunutta 1 min ja epäonnistunutta loput 30 s). Pääasiassa Kassista ei enää houkutella herkulla oikeaan paikkaan, kuten alussa aina tehtiin, ja jalkoja voi jo pitää niin lähekkäin, että välissä on vain kissanmentävä aukko, ja silti Kassinen osaa useimmiten etsiytyä siihen. Hän myös kävelee temputtajan tahtiin lyhyitä matkoja.Temppu on oikein kiva tällaisenäkin, mutta toiveissa siintää sen jatkojalostus. Kun on olemassa niitä hienoja videoita koirista, jotka kävelevät etutassut omistajan jalkaterien päällä...

Kassinen haluaisi huomauttaa, että on kissa eikä mikään bordercollie, eikä hän missään tapauksessa halua tahdittaa askeleitaan kaikenmaailman lättäjalkojen mukaisesti.

Ai mitäkö Sepon kanssa on tehty? Sepon kanssa on pyöritty ympäri kirjaa ja pusuteltu.

6 kommenttia:

 1. Hieno temppu! Mekin ollaan Mymmelin kanssa opeteltu tätä (ei tosin todellakaan yhtä hyvällä menestyksellä kuin te) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, laittakaa videota, jos joskus ehditte! :) Ja miten sitä on opeteltu, samalla tavalla vai jotenkin eri lailla. Meillä oli siis ensin herkulla houkuttelu ja jalat tosi erillään toisistaan, että väliin ei oikein voinut olla osumatta. :D Ja yksi koirakaveri vinkkasi, että jatkoa voi harjoitella jossain kapeassa tilassa niin, että vaikka jalat on lähempänä toisiaan ei eläin pääse niistä ohi. Virheitä ei mahdu tekemään ja palkkaa sataa. :D

   Onko teilläkin jalkojen päällä kävely lopullinen tavoite? :D Se tuntuu olevan vielä niin kaukana... Pitäisi kyllä muistaa, ettei ole kiire.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Takas paljon Kassiselta (ja tuhmalta Sepolta). <3

   Poista
 3. Hei hieno temppu! Fiksu Kassinen :) Jostain kumman syystä kissojen tekemät temput ovat paljon hienompia, kuin koirien ;D Oon kanssa nähnyt niitä hienoja videoita, joissa koira kävelee omistajan jalkaterien päällä. Siitä tulisi tosi upea temppu Kassiselle, toivottavasti oppii! :)

  Pusuttelukin on tärkeää! Meillä tehdään sitä, kun temppuja ei osata (opettaa) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan miten sujuu jatkon opetus, varmaan kivisemmin kuin tähänastinen temppuilu, jos sujuu ollenkaan. Ja tähänkin meni jotain kolme viikkoa ahkeraa opettelua. :'D

   Pusuttelu on parasta, paitsi kissojen mielestä ällöttävää. :D Sepon pusuttelusta on jossain vaiheessa tulossa postaus, se kun ei toimi ihan loppuun asti :P

   Poista