sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Hankintoja

Kassisen kuivuuteen hankittiin eilen ensiavuksi lohiöljyä. Taas kerran. Sitä on tässä taloudessa ollut ennenkin ja maistuvuus on ollut vähän niin ja näin: Kassinen syö, kun kerran on pakko, mutta Seposta se on aika ällöä. Jossain vaiheessa puolitäysi öljypullo on aina liikkunut eteenpäin jollekin innokkaammalle syöjälle. 

Tällä kertaa kokeilussa on Avital-merkkinen lohiöljy. Ensitarjoilussa Kassinen nautti öljyä yhden sormenpään verran ja Seppokin suostui lipaisemaan, eli ihan hyvin meni! 


Pulloon sai ostettua myös pumpun tarjoilua helpottamaan ja sotkua vähentämään. Sepon mielestä se on purulelu.

Lisäksi Mustista ja Mirristä lähti mukaan yksi uusi hammasharja. Kassisen hampaiden harjaus on jo pidemmän aikaa ollut luisuneena säännöllisestä toiminnasta hyvin harvoin tapahtuvaksi puuhaksi, ja hänelle on kertynyt hammaskiveä takimmaisiin poskihampaisiin. Hän taitaakin sitten tässä maaliskuun aikana päästä nauttimaan elämänsä ensimmäisestä hammaskivenpoistosta, vähän niinkuin aikaisena 8-vuotislahjana. 


Kassinen on pureskellut vanhan harjansa aivan törhölleen, joten uusi otetaan käyttöön hammaskivenpoistoreissun jälkeen. 

Eilen lähimmässä lemmikkiliikkeessä oli 5-v. synttärit ja hyviä tarjouksia Mush-raakaruokapötköistä. Kotiin asti tuli pari kappaletta kalkkunan luutonta jauhelihaa (oudon rasvaista, oliko tässä tosiaan nahkakin mukana?) ja yhdet pötköt luineen jauhettua kanaa ja sian sisäelinseosta. Tammikuun lopulla samasta paikasta ostettiin kokeiluun possun palalihaa ja jauhettua lohta. Pieni vaihtelu purkkiruokavalioon piristää elämää! 


Seppo ihmettelemässä tammikuun ostoksia.

Kassinen putsaamassa pötköjen pilkkomiseen käytettyä leikkuulautaa. 

Vielä kun keksisi jonkin aktivoivan tavan syöttää noita jauhettuja lihoja. Lihapaloja on helppo tarjoilla vaikka millä lailla mutta tuo mössö on hankalaa. Vinkkejä otetaan vastaan! 

Lemmikkiliikkeessä oli myös tarjolla yllätyslahja joka viidennelle asiakkaalle, ja voi iloa ja onnea, kun henkilökunta sattui sellaisen saamaan. Liike on kuitenkin keskittynyt koiratavaroihin ja lahjana oli alekuponki (jee), kuivattu possunkorva ja kolme puruluuta (ööö). No, korva ja pari luuta lähtivät eteenpäin koiraystäville, mutta Seppo tekee hitaasti selvää kolmannesta, purutikusta kanakierteellä (video n. 20 s.).
Näitähän Seppo söi pienenä pentunakin hampaidenvaihdon ollessa kuumimmillaan.

Silloin tikutkin olivat vain pienempiä.

10 kommenttia:

 1. Meillä on Mimmillä ihan kamala hilse ja öljyjä en siihen kissaan saa. Nyt on seuraavaksi tarkoitus hankkia sinkkiä ja Mölleripurkki, koska pillerihommat meillä sentään toimii.
  Mutta että Kassisella vasta eka hammaskiven poisto edessä, 8 vuotiaana !?!? Loistava tilanne, sanoo täti jonka kissat ovat joutuneet homman kokokemaan apaut joka vuonna ja jokainen kissa..... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pillereitähän teidän elämästä nyt puuttuikin! :'D Mimmi-rukka, pitkät karvat taitavat altistaa hilseelle vielä enemmän (ehkä ajelu lyhytkarvaisemmaksi auttaisi, mutta voi sitä surkeaa näkyä).

   Joo, Kassinen ekaa kertaa menossa meidän kanssa, eikä varmastikaan ole edellisessä elämässäänkään käynyt moisessa operaatiossa. On käynyt aika hyvä tuuri, hyvt geenit! Toivottavasti kierre ei ala tästä... :)

   Poista
 2. Meilläkin on ollut vaikka kuinka montaa eri lohiöljyä, mutta aina eivät ole kelvanneet :/ Tuota Anvitalia ei olla kyllä kokeiltu, ehkä pitäisi kun seuraavan kerran käydään Mustissa ja Mirrissä.

  Vinkkejä jauhettujen lihojen aktivointisyöttöön ei oikein ole, kun meidän nirsokeille ei saa syötettyä raakaa lihaa ollenkaan :D Kiva olisi välillä tarjota ihan oikeaa lihaa...

  Tikku ja häntä kuin kaksi marjaa :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kelpasi Sepolle kokonainen pisara, kun sitä sekoitettiin herkkuruokaan! Tiedä sitten, onko se ruoan vai erimerkkisen öljyn ansiota... :D Mustin ja Mirrin myyjä muuten sanoi nyt, että öljyä voi säilyttää avattunakin huoneenlämmössä! Että ei tarvitse olla jääkaapissa ja säilyy kyllä sen kolme kuukautta vaikka ruokakomerossa, ja kun se jääkaappikylmyys voi myös viedä maistuvuutta pois. Niin ehkä tääkin voisi auttaa, jos teillä aiemmin on öljy ollut kylmässä? :)

   Kelpasiko teillä kypsennetty liha? Tai syövätkö edes kinkkua ihmisen leivän päältä tai jotain? Voisko ensiksi kokeilla tarjota kypsiä lihanokareita muutaman kerran, ja sitten jättää vähän mediumiksi ja sitten kokeilla aina raaempaa ja raaempaa? Ehkä edes joku kissoista haksahtaisi huijaukseen. :DDD

   Poista
  2. On muuten ollut kaikki purkit kylmässä! Pitääpä kokeilla seuraavan kanssa huoneenlämmössä, kiitos vinkistä! :)

   Meillä ollaan niin nirsoja (varsinkin nuoret) lihan kanssa, ettei edes leikkeleet kelpaa :/ Ei kelpaa edes paistettu jauheliha, ei uunipaistit, ei kana, eikä mitkään kalat... Pentuina söivät kyllä lihaa, mutta sitten mieli muuttui. Toivottavasti mieli muuttuisi uudelleen jossain vaiheessa. Tai sitten otetaan "Siperia opettaa"-tyyli käyttöön. Ehkä jos pitäisi pienessä nälässä, niin voisi houkutella edes maistamaan... Tai sitten huutavat parempaa, tietävät että saavat tahdon läpi :D Meillä kun on sitä märkäruokanirsoiluakin, vain yksi ruoka kelpaa... Pitää kokeilla noita vinkkejä, jos joskus onnistuu houkuttelemaan näitä syömään kypsää :)

   Poista
  3. Mieli muuttui. Kissat! :'D On se joskus niin tosi vaikeeta, ei tunnu mikään auttavan. :/

   Poista
  4. Meillä huoneenlämmössä on säilynyt lohiöljy vain 3 vk, ennen kuin härskiintyi ja alkoi haisemaan tunkkaiselle. Jääkaapissa säilyvyys on tuplat tuosta. :)

   Poista
  5. Hitto, toivotavasti tuo kuiteskin säilyy tuossa pöydällä, kun nimittäin jääkaapista sitä ei oikein syödä.... Avitalissa viel lukeekin että säilytys huoneenlämmössä, kun joissain muissa lukee että kylmässä.

   Poista
 3. Avital on hyvä ja maistuva! Toivottavasti näin on ollut teilläkin tämän julkaisun jälkeenkin. :)

  Kalkkunan jauhelihassa on tosiaan nahat mukana. Kannattaa olla tarkkana annostusten kanssa, tuo rasvamäärä näkyy äkkiä. :D Meillä hoikkapoika Raku saa silloin tällöin Mushin kanapullia lihotukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On maistunut onneksi! Sepollekin pienet määrät, ja se on jo ihme. :D

   Pitää katsella kalkkunan syöttöä, onneksi eivät sitä useinkaan saa. Kassiselle ei pieni rasva ehkä tekisi pahaa, mutta Sepolla on taipumusta syödä sekä omat että kaverikin ruoat ja koettaa pulskistua palloksi...

   Poista