keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Saattaa mennä pilalle

Sepolla on tapana imeskellä joskus ylettömästi omaa hännänpäätään. Hän peseytyy yleensä ihan normaalisti, mutta silloin tällöin hän fiksoituu häntäänsä, ottaa sen suuhunsa ja oikeasti imeskelee sitä. Mikään uusi tapa ei ole kyseessä, sillä hän on tehnyt sitä pennusta asti.

Seppo kuvattuna kesken tekostensa.

Tämä on kuitenkin vähän epätyypillinen tilanne: useimmiten hän makaa kiepillä ja pitää häntää etutassujen välissä imeskellessään.

Jos henkilökunta tapaa Sepon hännänpäänsä kimpussa, hänet yritetään saada lopettamaan. Onneksi se on melko helppoa, sillä joskus hän lopettaa ihan vain sillä, että hänelle huomautetaan asiasta.

- Seppo, ei saa imeskellä omaa häntää. Se saattaa mennä pilalle.

Hän tuntuu ymmärtävän puhetta oikein hyvin! Jos kuurous kuitenkin vaivaa, niin viimeistään käden laittaminen hännän päälle, silittely tai Sepon houkuttelu muihin puuhiin auttavat.


Häntä näyttää hetken surkealta, mutta palautuu pian normaaliksi.

Vaikka eihän tämä imeskely nyt mitenkään normaalia taida olla?

Hännänpäässä on selvästi tavallistakin lyhytkarvaisemmaksi nirhattu kohta.


Henkilökunta on joskus miettinyt, että voiko häntä olla kipeä. Kaksi viimeistä nikamaa nimittäin saattavat niksahdella, jos hännänpäätä pyörittelee sormien välissä, vaikka Seppo ei reagoikaan siihen mitenkään (hän ei ole yhtään arka hännästään ja sille saisi tehdä vaikka mitä, siinä missä Kassisen häntä on kielletty!!!).

Pitänee seurata imeskelyä, kuten tähänkin asti on tehty. Toivottavasti se ei ainakaan lisääntyisi, ettemme joutuisi menemään lääkäriin yhdellä tunnetun historian naurettavimmista oireista.

Loppuun vielä Kassis-tiedote: hän menee hammaskivenpoistoon 4.4. vaikkei itse sitä vielä tiedäkään. Mikä ilo!

12 kommenttia:

  1. No onpa kumma. Ensin mietin voisiko kyse olla allergiasta mutta hylkäsin idean ennenkuin ehti edes kunnolla syntyäkään kun kerran "oire"(voiko näin edes sanoa?) esiintyy vain hännänpään lutkuttamisena eikä esim. muuna "kutinana" sekä on ollut tapa pennusta saakka. Seurailu ja mielenkiinnon ohjaaminen muualle niinkuin tähänkin asti varmaan paras lääke tuohon.

    Ja tsemppiä Kassiselle hammaskivenpoistoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allergia olisikin inhottavaa. :/ Onneksi se ei ainakaan vielä tunnu todennäköiseltä, ellei Seppo ala järsimään itseään oikein urakalla tai kehitä muita oireita. Herkkävatsainen Seppo vähän on, ainakin Kassiseen verrattuna, mutta sekään ei tunnu liittyvän mihinkään tiettyyn ruokaan vaan ehkä ylensyöntiin, jos pääsee tunkemaan Kassisen kupille. Ja hännänpäätähän ei imeskellä jokapäiväisesti eikä se ole mitenkään "pakkomielteistä" (vertailukohtana kutisevia tassuja nuoleva allerginen koira, sellainen puuha on ihan erinäköistä).

      Sepollahan on muitakin vähäkarvaisia paikkoja (kantapäät...) mutta ne eivät ole imeskelystä tai järsimisestä syntyneet. Pitäisiköhän syöttää tyypille jotain sinkkilisää karvaa vahvistamaan? :D

      Kassinen kiittää!

      Poista
  2. Voihan Seppo, eikö sulle kukaan oo kertonu et hännänpää ei oo tikkari. 😹 Ame on nuollu tollein lähmäseks lähinnä leluja...

    Ja toivon Kassiselle mahdollisimman vauriovapaata hammaskivenpoistoreissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepolle pitäisi selvittää vielä monta asiaa tämän maailman menosta. :'D Kassinen hei kans nuolee ainakin minttulelut, mutta Seppohan ei tosiaankaan nuole vaan koko hännänpää on sisällä suussa ja sitä imeskellään/siihen kuolataan. Niin nerokas olento!

      Kiitos, toivotaan. Jos sen sais nukkuvana takas kotiin niin ainakin tulomatkavauriot ois vähäiset!

      Poista
  3. Lähmähäntä - no ei kuiteskaan lehmänhäntä. Kassisen häntä on Pyhä Häntä - juu, tiedetään, on tavattu Pyhän Hännän omistajia.
    Voiskohan tiedustella tuota imeksittyä häntää samalla, kun käy hammaslääkärissä?
    Saattaa olla samat bisnekset esissä Viirukissalla, en ole vielä kertonut sille, siis hammasasiat.
    Viirukissa huomauttaa, että häntä saattaa maistua hyvälle. Onko henkilökunta maistellut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten eläinlääkäri sanoisi vain, että "vaikea sanoa näkemättä kissaa, tuo tänne." :'D Voisi kyllä ottaa puheeksi jos ei ole lääkärillä kiire, kiitti! :)

      Viirukissalta hyvä huomio, pitäisi ehkä maistella! Jos häntä onkin vaikka maailman herkullisin. :D Sitten siitä uutetaan Seponhäntäesanssia ja myydään kalliilla elintarvikevalmistajille.

      Poista
  4. Onpa Seppo keksinyt kivan lutkutettavan, maistuu varmaan hyvältä. Hei mäkin pureskelen kynsiä...
    Kassiselle kaikkea hyvää retkeen myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos hännänlutkutus onkin Sepon vastine kynsienpureskeluun! Paitsi että ei, kyllä se pureskelee myös kynsiään sellaisten kuuluvien nirsk nirsk -äänten kera.

      Kassinen kiittää. :)

      Poista
  5. Hännänpään imeskely liittyy yleensä liian nuorena vieroitukseen samoin kuin esineiden imeskely, mutta joillakin se kohdentuu vain häntään. Imeskelystä voi oppia pois, mutta se vaatii tilanteeseen reagointia ennen kuin imeskely ehtii alkaa. Hieno juttu, että Seppo kuitenkin osaa myös keskeyttää toimen pyydettäessäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä tietää, kuulostaa loogiselta! Esineiden imeskelystä ollaan tietoisia mutta ei tajuttu yhdistää tätä hännänpäähommaa siihen. :/ Varsinkin kun Seppo on "muuttanut kotoaan" oikean ikäisenä. Olihan se kyllä silloin ulkonäöllisesti kamala surkea rääpäle, niin ehkä se jotenkin oli henkisestäkin kehityksestä jäljessä... Voi raukkaa. Onneksi imeskely on kuitenkin suht harvinaista, enemmän poikkeus kuin sääntö!

      Poista
  6. Voi Seppo! :D Ilkeitä nuo "käytöshäiriöt"... Meillähän Pii tuli aivan liian aikaisin, emo kun oli jo viety. Arviolta noin 6-7 viikon kun silmät olivat vielä siniset. Pii on onneksi päässyt eroon lankakerien lutkutuksesta. Sitä se teki pentuna paljon. Miehen kainaloa tonkii/nuolee/lutkuttaa satunnaisesti vieläkin :/ Joskus mies on herännyt yöllä siihen kun Pii on kainalolla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että edes lankakerät ovat nyt rauhassa Piiltä! Kainalossa on varmaan vähemmän mahdollisuuksia vahingossa syödä jotain suolitukoksia aiheuttavaa...? :D Ehkä Pii pääsee siitäkin vielä eroon, jos se vain kehittyy hitaasti ja vielä aikuistuu. Tai jos ei pääse niin ainakin teillä tiedetään, mistä se johtuu ja että ei ole haitallista. :)

      Poista