keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Nuhanaaman lääkärireissu vol. 2

Karvanaaman nuhassa ja silmätulehduksessa ei lääkinnästä huolimatta tapahtunut muutosta yli viikkoon, joten hänet vietiin uudelleen eläinlääkäriin. Lääkärikäyntiä varten Naama punnittiin ja hänen havaittiin myös laihtuneen sairastelunsa aikana: kaksi kuukautta sitten hän painoi 3,6 kg ja nyt 3,2 kg. 


Lääkärissä. Kiitos kuvasta ja lääkärikyydistä Heidi.

Lääkäriin Naama matkusti taas ilman suurempaa hämminkiä ja oli tutkittavana nätisti. Ja lääkärihän tosiaan tutki, tutki, ja tutki. Ensiksi Naamalta värjättiin molemmat silmät jollakin vihrellä aineella mahdollisten sarveiskalvon haavaumien tutkimiseksi. Haavaumia ei ollut. Oikea silmä on kuitenkin yhä ärtynyt, sillä vilkkuluomi on esillä ja valkuaisen verisuonet näkyvissä. Hoidoksi määrättiin uusi antibioottivoide, jota laitetaan silmään 3-4 kertaa päivässä kymmenen päivän ajan.


Vihreää valuvat silmät.

Naamalta tutkittiin läheisesti myös sieraimia, jotka lääkärin mielestä olivat ihan siistit, vaikka aivastelua ja vuotoa esiintyy yhä. Lisäksi lääkäri mittasi lämmön (normaali), kuunteli sydämen (normaali), kuunteli keuhkot (normaalit), tunnusteli imusolmukkeet (normaalit) ja kopeloi vatsaa (ei mitään tuntuvia muutoksia). Turkin kunto oli myös ihan ookoo. Lopuksi Naamalta otettiin verikoe, josta testataan ainakin kissan leukemiavirus, ja jonka tulokset tulevat viikon sisällä. Jos tulos on positiivinen, niin diagnoosi kissaleukoosista vaatii vielä toisenkin verikokeen noin kuukauden kuluttua sairauden varmistamiseksi. Jos tulos on negatiivinen, saadaan nuhan syytä yhä etsiä.


Kotona voi miettiä mitä tapahtui kun vertakin varastivat.

Painonlaskuunkaan siis ei löytynyt selkeää syytä. Henkilökunnan mielestä laihtuminen on ollut kovin nopeaa, mutta eläinlääkärin mukaan tilannetta kannattaa seurata vielä ainakin kuukausi. Se voi nimittäin olla aivan normaalia muutosta johtuen ties mistä, sairautta tai iäkkään kissan ns. tavallista laihtumista. Laihtuminen voi mahdollisesti johtua myös hammaskiven aiheuttamasta nirsoilusta ruokakupin äärellä. 

Kuukauden päästä Karvanaama pääsee siis uudestaan eläinlääkäriin. 


Ennen uutta lääkäriä ehtii vielä nauttia alkukesästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti