lauantai 8. huhtikuuta 2017

Akne-eläimen lääkäristä soitettiin

Kassisen verikoetulokset tulivat torstaina. Kaikki oli ok! Kilpirauhasarvo oli normaali, yksi munuaisarvo oli aivan viiterajojen ylärajoilla ja jokin kolmas arvo vähän ylärajan yläpuolella, mutta mitään huolestuttavaa ei löytynyt. Helpottavaa!


Kuvan kissa liittyy tapaukseen eikä muuten näytä yhtään laihtuneelta.

Henkilökunta jutteli ensin hoitajan kanssa. Jos laihtuminen jatkuu, voi Kassisen viedä kesällä uudelleen lääkäriin, jossa otettaisiin joitain ruoansulatuselimistön toimintaa kuvaavia testejä. Ensiksi voi kuitenkin kokeilla esimerkiksi ruoan vaihtoa, minkä suhteen tuli vähintäänkin mielenkiintoisia ohjeita.


Jos Kassinen olisi koira, hänelle kuulemma suositeltaisiin korkeaenergisempää ruokaa, ns. sporttiruokaa. Loppuisi laihtuminen. Koska hän on kissa, ja jo seitsemänvuotias, hänelle suositellaan senioriruokaa. Mikä logiikka tässä on? Kissojen senioriruoassahan on yleensä vähemmän rasvaa ja proteiinia kuin aikuis- tai penturuoassa. 

Henkilökunta päätti senioriruoan sijaan tarjota Kassiselle päivittäin pienen possunlihamössö-lohiöljylisän. Proteiinia-rasvaa ja rasvaa. Ehkä leuan ihokin kiittää.


Herkullista myös.

Aknesta henkilökunta jutteli eläinlääkärin kanssa. Firmasta soitti kuitenkin toinen lääkäri, kun Kassisen vastaanottanut ei ollut paikalla. Onneksi.

Soittava lääkäri ihmetteli kollegansa aivoituksia, kun Kassiselle ei heti tarjottu lääkettä akneen. Kyllä heillä on ennenkin aknekissoja käynyt eikä niitä ole niine hyvineen kotiin lähetetty. Lääkevaihtoehtojakin oli useita.

Kassinen aloittaa Canofite-korvatipoilla, joilla korvatulehdusten lisäksi voidaan hoitaa bakteerien ja sienten aiheuttamia ihotulehduksia. Korvatippoja hierotaan leukaan ja parissa viikossa pitäisi paranemisen olla hyvällä mallilla. Jos näin ei käy, Kassinen saa suun kautta otettavan antibiootin. 

Lääkäri vielä varmisti, että saatteko syötettyä sille pillerin. Naurattaa vieläkin.


Kuvan kissa haluaisi jo palkan.

17 kommenttia:

  1. Minähän en pilleriä syö, vaikka kuka käskisi! Ja se sivelyaine haisee varmaan pahalle? - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteita pitää olla, hyvä! Ehkä minäkään en syö jos määrätään niitä viel. Sivelyaine on parempi kuin nuo puhdistusaineet mutta silti ei kivaa. :( - Kassinen

      Poista
  2. Ihana Kassinen, varsinkin tuo viimeinen kuva ! Häntä etenkin hauska tuki!
    Oppisikohan (tai kehtaisiko opetella) Kassinen käyttämään pientä käsiasetta? Se voisi toimia sheriffinä, kun Seppohärkki uhkaa yleistä sopua ja rauhaa - "kädet ylös, Seppo, tai joudut selliin!".

    Tuommonen el-juttu on huolestuttavaa. Tosin käyhän joskus ihmisellekin niin, että yksi lääkäri sanoo yhtä ja toinen toista, mutta samalla tavoin huolestuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, loistava idea! Pitää miettiä logistiikkaa vähän, mutta ehkä se onnistuisi kun olis vaan aikaa opettaa. :,D

      No joo, niin on vähän huolestuttavaa. Mutta toisaalta no, onneksi ei ollut mikään vakava juttu nyt kyseessä, olisihan Kassinen sen aknensa kanssa elellyt vaikka ei lääkettä oliti tullutkaan. Parempi tietenkin näin! :)

      Poista
  3. Pilleri, yäk! Mutta toivotaan, että sively auttaa. Asento on ihana😀

    VastaaPoista
  4. Kivat kerjäysasennot :D

    Tuo on ikävä kyllä hyvinkin tuttua, että toinen eläinlääkäri sanoo toista ja toinen toista... Yksi eläinlääkärikokemus on sellainen, etten kyllä enää sinne vie yhtä ainoatakaan eläintä. Siinäkään ammatissa ei passaisi hukata työmotivaatiota, eläimen henki kuitenkin usein kyseessä. Vähän outoa joo tuo senioriruoan syöttö-ehdotus. Meillä Napulle syötetään senioriruokaa sen takia, ettei sen paino enää nouse :D Vaikka varkaissahan se kyllä välillä käy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höm höm, tämä on Kassisen kökötysasento. Aivan eri asia! ;P

      Eläinlääkäreitä mahtuu moneen junaan, ja osa on jäänyt asemalle. Tuolla kyllä mielestäni molemmat ovat olleet ennen ihan fiksuja, tiedä sitten, mikä aivopieru oli ensimmäisellä lääkärillä. Ehkä tulevaisuudessa pyydetään nimenomaan tätä jälkimmäistä. :)

      Eläinlääkäreiden ruokasuositukset on välillä outoja. :D Me kokeillaan senioriruokaa sitten viimeisenä vaihtoehtona!

      Poista
    2. Tietysti eri asia! Olinpa hölmö ;D

      Poista
  5. Noniin, nyt on ainakin aknen- ja näläntappoaseet kunnossa. Hyvä ettei verikokeissa ollut mitään erikoista! Meitä ei olisi naurattanut tuo pillerinsyöttökommentti, Alfredille pyydän kaiken mahdollisen piikkinä kun pillerien syöttö on yhtä taistelua. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, paree olis toimia näillä! Tai akne viimeisestään pillereillä lähteä.

      Mehän ei Kassiselle siis olla vielä pakkosyötetty mitään, mutta kun kerran aiemmille kissoille on pilleri mennyt niin saa luvan mennä tällekin. :P

      Poista
  6. Alkaa toimia. Hyvä! Kassinen *high five!*

    VastaaPoista
  7. Olipa hyviä uutisia. Hyvä että verikokeet oli ok. Itsekin hieman ihmettelin että ell ei heti tarjonnut jotain lääkettä kun akne on kuitenkin vaivannut jo pitkään. Toivottavasti pian helpottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosi outoa oli. Ehkä me ei sitten saatu tarpeeksi selvästi perille sitä, että oikeasti jo tammikuusta asti on vaivannut. Ei sanottu siitä kuin ehkä kahdesti puhelimessa ja kahdesti vastaanootolla. :P

      Poista
  8. Täällä vähän pää räjähti, kun luin ton että tottakai lääkettä akneen olisi pitänyt antaa. Oli se ihmis- tai eläinlääkäri joka ei työtään tahdo kunnolla tehdä, etisikööt itselleen uuden uran. Murrr.

    Mutta sitten mä katsoin Kassisen kuvaa ja mun päälaki laski paikoilleen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päälaki paikoillaan on hyvä juttu!

      Vähän kyllä ärsyttää että saatiin lääkkeet myöhässä. Mitä lie lääkäri ajatellut, ei varmaan mitään. Onneksi ei ollut kyse mistään vakavasta vaivasta!

      Poista