maanantai 19. syyskuuta 2016

Seppo on laskeutunut

Seppo muutti kotiin eilen päivällä. Henkilökunta vietti kissatalolla noin tunnin, ja Seppo leikki koko ajan ja kävi hiekkalaatikollakin ennen lähtöä. Silittely-yrityksiä hän väisti, kuten muutkin pennut, eikä pitänyt nostelusta, mutta hänet saatiin huijattua koppaan lelun avulla ja matka saattoi alkaa. Autossa Seppo lähinnä nukkui, mikä oli mukavaa vaihtelua Kassisen kauhulta. 


Matkustaja.

Ensimmäinen päivä kotona ei mennyt kauhean hyvin. Seppo kökötti kopassaan monta tuntia ja lähti liikkeelle vasta hämärän tullen. Ihmisen tullessa huoneeseen hän piiloutui koppaan tai johonkin naurettavan pieneen rakoon, esimerkiksi kiipeilypuun ja seinän väliin. Ruoka ei maistunut lainkaan ja hiekkalaatikollakaan ei tarvinnut käydä.

Tällainen pääruokatarjoilu, lisäksi raksuja. Ei voinut syödä, liian pelottava uusi paikka. Kassiselle kelpasi.

Yöksi Seppo jätettiin omaan rauhaansa olohuoneeseen. Hän kuului vähän miukuvan, oli käynyt pissimässä laatikolla ja ripuloinut yhdelle vierassängyn koristetyynylle. Voi Seppo-raukka! Nyt sentään tiedetään, että hän oli käynyt sängyn päälläkin eikä vain piilotellut sen alla. Ruoka ei ollut silmämääräisesti vähentynyt lautasilta, joten Kassinen sai loputkin eilisen vaihtoehdosta ja Sepolle tarjottiin uutta ruokaa. Toivottavasti hän alkaa pian syömään.

Kassinen bongasi Sepon yöllä. Hän katseli lasin läpi, sähisi ja vähän murahteli ovella ja oli hämmentynyt moisesta tunkeilijasta. Henkilökunta nousi rauhoittelemaan häntä ja otti yöksi makuuhuoneeseen, jossa hän nukkuikin aivan tyytyväisenä.


Ei saa kuvata eikä katsella menkää pois.

6 kommenttia:

 1. Oi miten söpö mustavalkoinen Seppo! Kyllä uteliaisuus pian voittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppo alkoi eilen illalla liikkua ja tuli silitettäväksikin! Ei kuitenkaan leiki yksin, leikitettynä ihan vähäsen. Päästettiin jo liikkumaan muissakin huoneissa kun niin kovasti halusi.

   Poista
 2. Ihana pentu teillä :) Eiköhän Sepollakin pian uteliaisuus vie voiton. Ja nälkäkin varmasti vielä yllättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan järkyttävän pieneltä tuntuu. :/ Uteliaisuus on voittanut mutta nälkä ei tunnu yllättäneen, syö oikeastaan vain syötettynä. Mikähän siinäkin on, meillä on tuttua ruokaakin tarjolla (ja muita...), ja kissatalolla on kuitenkin syönyt. Ehkä järkytys vielä?

   Poista
 3. Toivottavasti Seppo kotiutuu pian ja pääsee Kassisen kanssa väleihin. Hyvä,että olitte varautuneet hitaaseen tutustumiseen jo valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepon kotiutuminen etenee suunnitellusti/toivotusti muuten, paitsi Kassisen kanssa törmäsi jo nenäkkäin tänä aamuna. Kissatalon emäntä oli sitä mieltä, että Sepon isoon koti-ikävään voisi auttaa toinen kissa, joten emme olleet kauhean varovaisia.

   Seppo siis halusi liikkua olohuoneestaan, joten päästimme sen ulos. Kassinen samalla tuli makuuhuoneesta ja ei oikein arvostanut tunkeilijaa. Kassinen sähisi ja painautui matalaksi, Seppo ei tajunnut vaan käveli vaan ohi (vähän ehkä puskien!), ja jatkoi matkaansa. Kassinen siirtyi keittiön pöydälle turvaan, ja Seppo tuli perästä iloisena ja typeränä. Kassinen sähisi taas ja piti pienen ulinankin, ja me siirsimme Sepon pois.

   Voi Kassis-raukkaa kun oli aivan yllättävän järkyttynyt, nyt viettää aikaa makuuhuoneessa omassa rauhassaan. :(

   Poista