maanantai 26. syyskuuta 2016

Viikko Seppoa - yhteenveto

On kulunut jo yli viikko siitä, kun Seppo saapui uuteen kotiinsa. Sopeutuminen oli alussa aika vaikeaa ja henkilökunta kävi muutamana ensimmäisenä päivänä epätoivon partaalla. Mutta niin vain ainakin osa ongelmista ratkesi kuin itsestään ja eiköhän niistä lopuistakin selvitä. Tässä yhteenveto viikosta siltä varalta, että joku yhtä ongelmainen kissanpennunhankkija kertomuksesta hyötyisi.

Seppo oli ensimmäisenä sunnuntaina kauhuissaan eikä syönyt ollenkaan. Kuitenkin jo seuraavana päivänä hän söi ravintotahnaa ja vähän muussattua penturuokaa (Latzia, jota oli kissataloonkin lahjoituksena tullut). Seuraavina päivinä muussattu ruoka vaihtui vain hieman paloiteltuun (Feringaan), ja nyt Seppo syö jo ihan normaalisti.


Vaikka ruoka ei olekaan laadukasta niin kivan leikkitunnelin siitä sai.

Seppo nukkui ensimmäisinä päivinä tuskin ollenkaan, mikä osaltaan stressasi häntä lisää ja varmasti vaikutti huutoinnokkuuteen. Muutamaa päivää myöhemmin unirytmi kuitenkin palautui normaaliksi ja nyt hän nukkuu kaksi kolmasosaa päivästä kiipeilypuun yläpesässä. Loppuosan hän sitten leikkii, riehuu ja syö.

Kassisen ja Sepon tutustuttaminen toisiinsa on edennyt hyvin. Alkupäivinä Sepon jatkuva huutaminen ja rääkyminen pelottivat Kassista, eikä hän suostunut menemään lähellekään pentua tai edes olohuonetta. Kun Seppo sitten lopetti liiallisen ääntelynsä, Seppoa ja Kassista pystyttiin tutustuttamaan toisiinsa ovenraossa leikittämällä ja muilla helposti hallittavilla tavoilla. Nyt kissat ovat tehneet jo useamman kerran päivässä läheistä tuttavuutta toisiaan nuuhkimalla, ja vaikka lievää epävarmuutta on vielä ilmassa ja Kassinen torjuu liian päällekäyvät tutustumiset sähisemällä tai perääntymällä, parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa.

Lähentely arveluttaa. Kassinen itse haluaa aina tulla olohuoneeseen katsomaan Seppoa muttei pidä siitä, että Seppo sitten haluaa tulla hänen luokseen. Hänen mielestään Sepon pitäisi asua akvaariossa, että pennun kaikkia puuhia voisi tarkkailla turvallisesti lasin takaa.

Hiekkalaatikkokäyttäytyminen oli myös alkupäivinä vähän hakusessa. Pissat päätyivät mihin pitikin, mutta kakoilla Seppo onnistui likaamaan yhden koristetyynyn sekä peiton. Hän ei varmaankaan ehtinyt hiekkalaatikolle, sillä hänen mahansa oli aivan sekaisin. Nyt kaikki jätökset menevät sisälle hiekkalaatikkoon mutta pienenä ongelmana on Sepon olematon koordinaatio jätteiden peittelyssä, mikä saa hänet siivotessaan lähes aina astumaan omaan kakkaansa. Henkilökunnan pitää olla aina valppaana Sepon touhutessa hiekkalaatikolla ja suuremmat vahingot onkin saatu estettyä.

Suurin ongelma on tällä hetkellä Sepon yhä edelleen sekaisin oleva ruoansulatus. Kakka on ollut koko viikon ajan hyvin löysää ja sitä tulee monen monituista kertaa päivässä. Vaikka alussa tämä on voinut johtua stressistä, henkilökunta epäilee nyt syynä olevan kenties jonkin muunkin, sillä ei kai se näin kauan kestäisi. Sepolle on annettu maitohappobakteereita ilman toivottua tulosta, ja nyt on menossa uuden probiootin kokeilu. Lisäksi sekä Kassinen että Seppo käyvät läpi matokuuria, koska Öllölän kissatalossa on löytynyt matoja viereisessä huoneessa verkko-oven takana eläneeltä pennulta. Molemmat kokeilut ovat tällä hetkellä kesken mutta jos ne eivät auta, suuntaamme fyysisesti eläinlääkäriin emmekä vain soittele sinne. Onko kellään lukijalla muuten kokemusta esim. giardian pikatestistä?

Lopuksi henkilökunta ilmoittaa vielä, että Seppo on punnittu. Vaaka näytti 1,6 kg, eli herra Sepon elopaino on noin kolmasosa rotevarakenteisen Kassisen painosta. Paljon on siis uudella tulokkaalla kirittävää.

Kassinen yrittää myös kerätä lisää elopainoa käymällä Sepon ruoka-annoksella.

14 kommenttia:

  1. Jospa toinen viikko sujuisi jo paaaljoon paremmin! Hauska kuva tuo kokoero ikkunalaudalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, kiitos! Erityisen hauska on ero hännissä, Kassisella on hieno tuuhea häntä ja Sepolla jotain rotalle kuuluvaa. :D

      Poista
  2. Teillähän sujuu kotoutuminen todella hyvin! Toivottavasti pääsette vielä kakkapyllyongelmista eroon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä mieluummin nopealla kuin hitaalla aikataululla. :)

      Poista
  3. Uskon et "kakkavarpailu" loppuu teilläkin jossain vaiheessa.. Ainakin Amella se lakkasi jossain vaiheessa. Amen tapauksessa mä olen huomannu ruskistetun (kanan)jauhelihan tasapainottavan vatsaa jolloin se ei oo ihan niin sekasin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siis toivoa, että ei kestä ikuisesti. :D Jauhelihaa miekin mietin, kun just sanoit silloin joskus että Amelle auttaa, mutta toisaalta pelottaa että taas uus ruoka-aine sotkee mahaa entisestään. Nyt Seppo on syöny vaan feringan kalkkuna-kurpitsaa(wtf!) monta purkkia putkeen. Onneks maistuu eikä nirsoile!

      Poista
  4. Tutustuminen vaikuttaisi menevän ihan oppikirjojen mukaan, hyvältä vaikuttaa! :) Itsehän tein kaikki mahdolliset virheet, kun Alfu tuli..
    Tuo kakkajalkaongelma varmaan korjaantuu, kun saatte masun kuntoon, olettaisin ainakin (meilläkin Mimmi astuu löysän kakkansa päälle. :/ ) Promax auttoi meillä parhaiten löysään mahaan, vaikka lopulta päädyttiinkin eläinlääkäriin ja antibioottipiikille masuvaivojen kanssa ja tää tapahtu just silloin, kun Alfu tuli meille, johtui lopulta varmaan muutosstressistä. Tsemppistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta eikös teilläkin ole nyt loppu hyvin kaikki hyvin? :)

      Ei oltu ikinä kuultukaan Promaxista, pitää muistaa jos vielä jotain uutta kokeillaan, kiitos! Muistatko, että miten kauan teillä kestivät mahavaivat, ja minkä antibiootin lääkäri sitten pisti? Että osataan vaatia jotain, jos tarvetta.

      Poista
    2. Ravintolisä Inupekt forte on myös ollut monelle avuksi, kissani kasvattaja suositteli sitä minulle. Se ei paranna, mutta lievittää oireita, jos syy on vaikka stressi, mikä on mahdollista Seponkin tapauksessa. Tabletin voi murskata ruokaan ja ainakin oma kissani syö sen mukisematta. Kissallani on joskus selittämättömiä vatsaoireita, joten takapuolikarvojen puhdistuksesta on kokemusta...

      Poista
    3. Kiitos! Meillä on käytössä Avital Flora, jossa on tismalleen samat aineet kuin tuossa Inupekt Fortessa. Seppokin syö sen oikein hyvin ruoan mukana, ei tunnu maistuvan miltään. Tai jos maistuu niin hyvälle! :)

      Poista
    4. Juu onneksi kisut hyväksyivät toisensa, vaikkei mitään eristysjuttuja ollutkaan. Mahavaivojen kestoa en muista, mutta aika nopsaa mentiin lääkäriin, kun olin niin hysteerinen ettei pennun kehitys vain häiriinny moisesta. Antibiootin nimeä en edes kysynyt, mutta eiköhän lääkäri tiedä mikä pennulle sopii (ainakin paremmin kuin minä). :)
      (Kurpitsahan on muuten tosi kuitupitoista, ja oon joskus googlaillut, että sitä käytetään kissoilla ummetuksen ja ripulin hoidossa..)

      Poista
    5. No on meillä sitten hyvä valinta ollut tuo kurpitsaruoka. :D Toiottavasti sen syöttäminen voi jatkua, kuhan ollaan ensin päästy pahimmasta löysyydestä yli tuolla royal caninilla. Syötiinkö teillä erikoisruokaa vaivojen aijaan?

      Poista
    6. Ostin kyllä Rc:n sitä recovery-märkistä, mutta meijän kattimukset ei suostuneet edes sylkäseen sitä päin :D Annoin sitten syödä sitä, mikä maistui ja tauti meni aika nopeasti ohi sitten lääkärikäynnin jälkeen (seuraavalla viikolla päästiin jo tehosterokotukselle Alffin kanssa, sitä kun ei lääkäri halunnut laittaa ennenkuin maha oli ok).

      Poista
    7. Teillä on tiukkatahtoiset kisut! :D Onneksi ei ollut tarpeen. :)

      Poista