keskiviikko 16. lokakuuta 2019

2 x (rokotus + siru)

Kassinen ja Seppo retkeilivät maanantaina lähimmälle eläinlääkäriasemalle. Molemmat saivat vahvisterokotuksen, joka Kassiselta oli kovaa vauhtia vanhenemassa, ja Seppo sai sen myös päästäkseen samaan rytmiin Kassisen kanssa. Hänellä olisi ollut vielä vuosi aikaa, mutta lääkäri suositteli samanaikaistamista (eli seuraavan kerran mentäisiin vahvisterokotuksille 6-vuotiaan Sepon ja 12-vuotiaan Kassisen kanssa, huh).

Molemmat saivat myös sirun. Toivottavasti se tulee pakolliseksi.

Kumpikaan ei reagoinut mitenkään piikityksiin, ei rokotukseen eikä sirutukseen. Sydämet tuntuivat kuulostavan ihan hyviltä ja hampaat olivat ookoo: Kassisella oli vähän hammaskiveä, muttei niin paljoa, että sen poistamista varten kannattaisi nukuttaa. Edellinen ja samalla ensimmäinen poistokerta oli puolitoista vuotta sitten tuolla samalla klinikalla. 

Hampaita pitäisi pestä vähintään neljä kertaa viikossa. Lääkäristä ostettiin uusi tahna, sellainen Virbacin siipikarjanmakuinen entsymaattinen hammastahna (sama kuin Triolassa).

Herrasväki odotushuoneessa. Hirveän automatkan (Kassinen kakkasi ja pissi koppaan, onneksi tuolla oli vessa, jossa kopan sai siivottua) jälkeen oli odottelu suorastaan mukavaa: molemmat olivat hyvinvoivan oloisia ja kiinnostuneita ympäristöstään.

Herrasväki lääkärin pöydällä toimenpiteiden jälkeen. Kassis-rukka vetäytyi kopan takanurkkaan heti sisäänastuttaessa, kun hän ilmeisesti tajusi, että missä sitä ollaan. Seppoakin pelotti, muttei läheskään yhtä paljon.

Kotiin päästyään Kassinen palautui reissusta nopeasti mutta Seppo oli vähän pelkääväinen.

Ai mitä hän pelkäsi?

No Kassista tietenkin.

He olivat tasan tarkkaan koko ajan samassa paikassa ja varmasti molemmat haisivat eläinlääkäriltä ja autolta ja ulkomaailmalta, mutta silti Seppo oli taaskin sitä mieltä että "en muuten ole ihan varma että tunnenko sittenkään tuota tyyppiä." Hän ei pörhistellyt, mutta katseli silmät suurina ja seurasi perästä varovaisesti, kun Kassinen meni jonnekin tai teki jotakin. Hän myös vietti paljon aikaa sängyn alla.

Henkilökunta syötti heille muutamaan otteeseen herkkuja niin, että he olivat vierekkäin. Seppo tunnisti toverinsa kunnolla joskus yön aikana ja tilanne oli seuraavana aamuna normaali.

On se ihmeellinen otus.

Eläinlääkärikyydistä suuri kiitos herra Pablon henkilökunnalle. Herra Pablo oli jätetty kotiin mutta onneksi edes serkku oli seurana huolehtimassa Kassisen ja Sepon hyvinvoinnista.

10 kommenttia:

  1. Onnittelut siruista! Meillä ne laitettiin rauhoituksessa ja samalla poistettiin hammaskiveä molemmilta. Voi kun Kassisella on ollut pahaolo matkalla. Seppoa varmasti rauhoitti serkun mukanaolo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kassinen olisi kyllä onnellinen, jos eläinlääkäri seuraavalla kerralla tilattaisiin kotiin. Sitä pitää harkita.

      Seppo kyllä pitää serkustaan (/pitää tätä mielenkiintoisena...)! Kassisellakin oli varmasti kivempaa, kun oli serkku ajateltavana odotustilassa, eikä oven toisella puolella oottavat kauheudet. :D

      Poista
  2. Ha, ollaan samiksia, Kassinen, minä kans kakkaan koppaan, jos lähetään kulettelemaan! Paitsi kerran en kakannu, mutta sitten kotiin päästyä nousin pöydälle ootteleen ruokaa ja puotin siihen pökäleen. Vaan ei ottanu piika opikseen, uudestaan kuletteli. Toivo Viiru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne ikinä ota opikseen. Ihan tyhmiä ovat, miten on muka niin vaikeaa olla kulettelematta. - Kassinen

      Kakka pöydällä. :'''''D

      Poista
  3. Tää taitaa olla tämmönen rokotus vuosi. Me ollaan ihan kaikki saatu tänä vuonna rokotus.Jeee, ny saa olla kolme vuotta taas ihan rauhassa.
    Muistakaa vaatia piiitkä hyvittely ajanjaksoa.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdettiin vaatia hyvittely. Kolmen vuoden päästä sitten. - Kassinen ja Seppo

      Ai tekin käytte kolmen vuoden välein koko porukka. Jos kävisitte kerralla niin olispa kantaminen. :D Meille muuten lääkäri sanoi (ja kirjoitti korttiinkin), että rokotus voimassa 1-3 vuotta. Ootteko kuulleet? Että ulkoilevilla/näyttelyissä käyvillä voisi uusia jopa vuoden välein, jos on mahis olla tekemisissä oman kodin ulkopuolisten kissojen kanssa.

      Poista
  4. Seppohan on kova arvioimaan! Mutta hyvä että löytyi lopulta se oikea kaverikissa. Meillä on kans rokotukset laitettu tänä vuonna.

    Muita kayntejä ... Ilonalla on yksi ylimääräinen hammas. Myös siru oli kadonnut!! Miten voi siru kadota, sehän on nahan alla! Mutta meillä ei ole kyl kotona ollut ikinä noita ääk, vieras kissa -paniikkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seppo kehittää kriisejä mitä erikoisemmista asioista. Tänne tulevat koirat on aina ookoo ja useimmiten jeejee, ja oudolta haiseva Kassinen on henkilökohtainen maailmanloppu.

      Kadonnut siru? Kuulostaa kyllä oudolta, täh. Mutta kai ne voi hajota ja lopettaa toimintansa, tai vaeltaa jonnekin outoon paikkaan... Ylimääräisellä hampaalla on parempi kurittaa Zetoria. :D Ei kai niitä tarvi poistaa tai muuten seurata, jos vaan mahtuu suuhun eikä tökkää mihinkään?

      Poista
    2. Ei toki lähetä poistamaan. Ihan hyvin mahtuu.

      Poista
    3. Hyvä, toivon myös lisähampaita Sepon pureskeluun. - Kassinen

      Poista