sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Villapaita

Sepolle neulottiin villapaita, että häntä voisi mahdollisesti käyttää ulkona näin säiden viiletessäkin.

Henkilökunta ei halua hänen paleltuvan ja vilustuvan.

Villapaitaan haettiin inspiraatiota ja ohjetta Maxin paidasta, täältä Kissakkaan sivuilta ja lisäksi tästä kissapaidasta.  

Ylläolevilla ohjeilla paita oli melko helppo tehdä ja siihen sai upotettua kahta erilaista violettia jämälankaa. Harmaa lanka tuli herra Pablon henkilökunnalta, kiitos vain.

Villapaita sopii Sepolle hyvin ja hän suostuu sitä pitämään. Hänestä tulee varmasti koko naapuruston naurunaihe kateuden kohde.

Paitaa tietenkin sovitettiin pariin otteeseen neulomisen aikana.

Toisessa sovitusvaiheessa tuli huomattua, että valjaiden kiinnityskohdalle ei tullut tehtyä aukkoa. Kahta silmukkaa piti sitten purkaa vaikka kuinka monta riviä, ja ottaa ne kiinni ja lisätä silmukoita ja neuloa takaisin ylös. Nyt valjaille on aukko, vaikkei se kovin nätti olekaan (no jaa, kyseessä on villapaita kissalle, ei tarvise olla maailman kauneinta ja virheettömintä jälkeä).

Takareuna nousee vähän Sepon liikkuessa, mutta eipä se haittaa. Tärkeintä on, että hän ylipäätänsä pystyy kävelemään, juoksemaan ja hyppimään paidan kanssa.

Kassinen oli muuten todella järkyttynyt Sepon paidasta. Hän seurasi Seppoa koko ajan ympäri asuntoa, kun paita oli päällä.

Villapaita tositoimissa kylmällä parvekkeella.

14 kommenttia:

  1. Auts, miten ihana villpaita ja komea Tzeppo! Oot ihan paras! Ja miten hienosti annat sovittaa neuletta! Kyllä ei tämän kortteerin karvahaalari moiseen suostuisi. Olen ihan kateellinen ... Sanoo piika, joka neuloo myös.

    Ai tommonen sitten sulla. En pistäis päälleni. Toivoo Viiru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos piialle! Viiru tää on aika hyvä, eilenki olin ulkona ja ei hirveesti kylmänyt. Vaikka en tiijä, onko siten tyhmännäköinen niinku jotkut saattaa sanoo. - Seppo

      Paikalliselle karvahaalarille vaan läjä herkkuja nenän eteen, jos se jähmettyisi samalla tavoin kuin Seppo ja sille vois pukea mitä vain? Ja kun neulot asun valmiiksi niin ei voi enää kieltäytyä. :D

      Poista
    2. Vielä villapaitaa sovittamaan - ohi ryki, kuten äitivainajalla oli tapana sanoa. Kun ei pk:lle saa etes valjaita päälle.

      Poista
    3. Karvahaalari on niin ihastuttavan eläväinen. :'D

      Poista
  2. Kylläpä Seppo ottaa tyynesti tämän lisäturkin! Ihmettelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seppo suhtautuu yllättävän hyvin kaikkeen tämmöiseen, ja herkkuja tietysti tulee paljon kun asua puetaan... Kassiselle ei voisi kuvitellakaan laittavansa muuta kuin korkeintaan rusetin kaulaan. :D

      Poista
  3. Hieno ylletroija! Ja Sepolle ei tullut edes vaatehalvausta.
    Kyllä nyt kelpaa ulkoilma, vaikka talvipakkasillakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Nythän näitä voi tehtailla toisenkin, että kovimmilla pakkasilla voi kerrospukeutua. Mutta sitten myös pipo ja tossut tulisivat tarpeeseen, hmm. :'D

      Poista
  4. Hieno! Kyllä sä nyt tarkenet kanssa hyvin ulkona! Ja erotut hyvin maastosta ettei sua luulla mustaksi maaläntiksi ;) - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Max! Joo nyt kaikki näkee eikä kukaan esim tallaa päälle, oon paljon enemmän turvassa. - Seppo

      Poista
  5. Vau, tulipas tosi hieno paita! Nyt tarkenee!

    VastaaPoista
  6. Liian söpö! Nyt ropsahtaa sakkoja! :)

    VastaaPoista