lauantai 10. kesäkuuta 2023

Kassisen parempia kuulumisia

Kassinen kävi tosiaan torstaina eläinlääkärissä kontrollissa. Keskiviikkona hän oli olemukseltaan vaisumpi ja huonosyömäisempi, mutta keskiviikko-torstaiyönä taas alkoi onneksi aktivoitua. Henkilökunta oli kuitenkin huolissaan siitä, että hän ei ollut kakkinut sitten viikonlopun ripulin. Neljä päivää tuntui pitkältä ajalta.

Henkilökunnan syödessä aamiaista täti tuli hakemaan margariinia ensimmäistä kertaa moneen päivään! Ehkä hän yritti vakuuttaa henkilökuntaa siitä, että hän tervehtyy eikä eläinlääkäriä tarvittaisi.

Valitettavasti sinne kuitenkin mentiin. Potilasta otti suuresti aivoon.

Henkilökunnalle muistiin tähän se, että ennen matkaa kantokoppaan suihkutettiin Feliwayta ja matkalla täti huusi vähemmän kuin yleensä: johtuuko suihkeesta vai matkusteluun tottumisesta?

Kassisesta otettiin verikoe, tehtiin yleistutkimus ja silmä syynättiin perusteellisesti läpi. Eläinlääkärinä oli jo kolmas eri ihminen ja hänellä oli hyviä uutisia.

Silmän haavauma on pienentynyt ja verikokeet ok. Kakkaa olisi hyvä tulla loppuviikon aikana, mutta siitä ei tarvitse olla huolissaan. Hän saa syödä antibioottikuurin loppuun, Oftan Akvakol -silmätippoja annetaan seuraavaan kontrolliin asti ja lisäksi silmiin tulee kosteuttava Bepanthen Eye. Ruokahalun huonontuessa laitettava matalalla kynnyksellä Miratazia. Kontrolli viikon kuluttua.

Lisäksi vielä munuais- ja muita arvoja, sillä henkilökunta pitää niiden esittelystä. Tässä tosiaan kaikki munuaisarvot ovat näiden viiterajojen sisällä! 

Toipumiseen viittaavien hyvien uutisten lisäksi eläinlääkärillä oli antaa Kassisen silmähaavaan mahdollinen syy: herpes. Herpestä kuulemma esiintyy kissoilla hyvin yleisesti ja usein huomaamattomana. Se voi aiheuttaa vain pieniä oireita, satunnaista yhden-kahden päivän silmävuotoa tai siristelyä, mutta joskus se saattaa äityä aiheuttamaan sarveiskalvohaavan, jos on kissalla muita sairauksia tai immuunipuolustus muuten koetuksella.

Herpestä ei kannata Kassiselta tutkia, sillä testissä on aika iso väärien negatiivisten riski. Häntä voi kuitenkin kotihoitaa sen mukaan. Herpes huonontaa kyynelnesteen laatua ja tulevaisuudessa hänelle on herkästi laitettava kosteuttavaa silmätippaa, vaikka joka päivä koko loppuelämän. 

Kassiselle varattiin kontrolliaika viikon päähän torstaille ja täti kotiutui. Henkilökunnan suureksi iloksi hän kävi kakkimassa pian kotiintulon jälkeen! Ehkä automatkan jännitys auttoi. 

Tädin toveri meni arestiin makuuhuoneeseen.
 
Seppo, jolla on muuten tänään nimipäivä, on viime aikoina viettänyt paljon aikaa makuuhuoneessa. Tässä häntä viihdytetään korvaukseksi upouudella sulkalelulla.

Yleensä Seppoa joutuu pitämään eristyksissä vähintään yhden yön, mutta tällä kertaa hänen päänsisäiset prosessinsa toimivat nopeammin ja hänet saattoi päästää Kassisen luo jo alle puolessa vuorokaudessa. Tässä he nukkuvat perjantaiaamuna. 

Olohuoneen lattialle on muuten laitettu patja ja henkilökunnan allekirjoittanut puoli on osittain viettänyt yöt siinä, sillä pitäähän potilaalla olla ympärivuorokautinen valvonta ja oma yökkö. Hänen silmätippa-aikataulunsa on 04-08-12-16-20-24. Onni on henkilökunnan erilaiset unirytmit.

Perjantaina täti oli jo aika aktiivinen ja iloinen.

Uusi sulkalelu ei kelvannut vielä keskellä viikkoa, mutta nyt se alkoi onneksi kiinnostamaan.

Kassiselle kuuluu siis paljon parempaa ja hänen elämässään mättää enää antibioottien tuputtaminen (aamulla kahdeksalta ja illalla kahdeksalta).

16 kommenttia:

  1. Ai miten ihania uutisia Kassisesta!
    Munuaiset kunnossa ja suolikin toimii..
    Voiko kissan kesäpäivät parempia enää olla?
    Eiku parvekkeelle... ; D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parvekkeelle onkin ahkerasti haluttu! Parveke- ja margariinimittareiden mukaan asiat alkaa olla hyvin (jos ei mitään ihmeellistä tapahdu). :)

      Poista
  2. Jeee, päivän paras uutinen. Me ollaan niin kovin pidetty peukkuja sun parenemiselle täti Kassinen.
    Ja Seppo, muista, tänään on just sun päivä ♥ Onnea ♥
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toverit. On parempi olo nyt. Seppo kiittää myös, sille tuleekin tänään nimipäivävieraita. - Kassinen

      Poista
  3. Täti Kassiselle <3 <3 niin myös henkilökunnalle, jonka avustuksella täti taas on lähes ennallaan <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos seikkaperäisestä reportaasista! Kassiselle yhä vain kohenevaa vointia ja Sepolle pusut ja rapsut nimipäivän johdosta <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 yhä kohenevaa vointia odotetaan ja suuresti toivotaan!

      Poista
  5. Onnea Seppo! Sä oot tainnut tottua että täti matkailee tiheään! Vaikuttaako se täti muuten jo terveeltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo täti on käyny paljon jossain ulkona. Varmaan se on terve, paitsi ei ehkä ihan kokonaan kun ei vielä hirveesti komentelee tai pureksi. -Seppo

      Poista
  6. Huh, onneksi Kassisella menee nyt paremmin sekä etu- että takapäässä. Nyt vaan paluu normaaliin, rauhaisaan arkeen.
    Ai niin, Sepolle nimipäiväonnittelut ja rapsutuksia 😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä täti että nimipäivähenkilö kiittävät <3 arkea odotellaan innolla!

      Poista
  7. Huh, onneksi Kassiselle kuuluu parempaa! Ollaan oltu vähän huolestuneita. Ja ehkä Seppo on nyt saanut prosessinsa nopeutumaan, kun Tätiä on jouduttu niin usein käyttämään lääkärillä ja silti hän on tullut kotiin tajuissaan? Frieden ja Figon kanssa aikanaan huomasin, että rauhoitus oli joskus paha sille kissalle, jota EI oltu rauhoitettu. Tosin meillä ei juuri tarvinnut eristää ketään, Friedeä piti vahtia joskus. Figo nyt oli kaikkeuden kiltein kissa, eikä tiennyt pahasta käytöksestä mitään.

    Mitäs mun vielä piti sanoa? Ai niin sitä, että ammatillisesti kiinnostava asia on se, että mirtatsapiini imeytyy ihon läpi. Näppäriä ovat lääkekehittäjät olleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kassinen jatkaa täällä toipumistaan ja eilen hän oli jo niin nälkäinen, että hänet sai käydä poistamassa Sepon ruokalautaselta. Hyvä merkki!

      Rauhoitus on paha Sepolle riippumatta siitä, onko Seppo itse rauhoitettuna vai eikö. Ja yleensä on riittänyt sekin, että täti on tajuissaan käynyt jossain, vaikka ihan pikaisessa verikokeessa. Alle tunti poissa kotoa ja täti on vaihtunut toiseen! :O

      Mirtatsapiini-voide vaikuttaa kyllä aikamoiselta aineelta. Oli pieni putkilo isossa turvapakkauksessa ja hanskat kädessä olisi sitä siveltävä ja muuta. Onneksi ei vielä tarvittu!

      Friede ja Figo <3

      Poista
  8. Ammatillisesti mäkin kiinnitin huomiota että ai mirtsaa on voiteena. Onko ajatus se että imeytyy ihon läpi vai muutenkin huonosti syövä kissa nuolee sen esim. tassusta pois ja sitä kautta lääke menee. Vai ruiskulla suuhun. Tää rupes nyt tosissaan kiinnostaa. Tsemiut Kassiselle ja henkilökunnalle, hyvä että ollaan jo parempaan menossa! Riittävästi täälläkin saatu ell juosta tänä vuonna ja viime yönä klo 23.48 hiekkiksellä koska hyvin löysä vatsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihon läpi imeytyvä! Sivellään hanskoilla korvanlehden sisäpuolelle ja jonkun puoli tuntia ainakin pitäisi sitten kenenkään olla koskematta siihen ja toinen kissa ei saa nuolla yms. ennen kuin on kuivunut voide. Kätevämpi kuin se pilleri, jonka syöttäminen varmasti olisi vaikeaa. :/

      Tsemiut sinnekin, voi toista. <3

      Poista