tiistai 30. elokuuta 2016

Tuhoeläin Kassinen (ja Naama)

Kissat voivat saada kodissa paljon tuhoa aikaan, kiitos terävien kynsiensä, kiipeilykykynsä ja kummallisten päähänpistojensa. Kassinen (tai edesmennyt Naama) ei ole kuitenkaan ollut mitenkään erityisen tuhoavainen, mistä henkilökunta on kieltämättä kiitollinen.

Kissat ovat kuitenkin joskus saaneet aikaiseksi vahinkoa. Aikaisemmin on kerrottu Kassisen järsimistä kännykän latureista (2 kpl), hiiren johdosta ja persiljasta, mutta muutakin on hän saanut aikaan. Tämä blogiteksti on omistettu tähänastisille maallisen omaisuuden menetyksille ja muille haitoille.

Kassinen on mielestään hyvin akrobaattinen ja taiteilee mielellään ikkunalaudoilla, vaikka niillä olisikin paljon tavaraa. Valitettavasti todellisuus ei aina vastaa hänen kuvitelmiaan ja vahinkoja on sattunut. Yksi kissojen ruokalautanen hajosi jo viime talvena, kun Kassinen pudotti sen keittiön ikkunalaudalta, johon se oli nostettu siivousta varten. Onneksi henkilökunta löysi täsmälleen samanlaisen lautasen kirpputorilta (hinta 30 snt), joten loppujen lopuksi mitään vahinkoa ei tapahtunut. 

Toisella kertaa, alkukesästä, Kassinen tiputti samaiselta ikkunalaudalta pienen kukkaruukun, joka ei tätä ehjänä kestänyt. Alla sattui olemaan lasinen juomakuppi, joka hajosi myös. Sirpaleet lensivät ruokalautasille, joihon oli juuri annosteltu lounasta. Lopputulos: kukkaruukku roskiin, juomakuppi roskiin ja hyvät ruoat biojätteeseen. Kassinen joutui kuuntelemaan pitkän valitus-moittimis-sättimisvirren, mistä hän ei tietenkään ymmärtänyt sanaakaan. Naamakin varmasti paheksui (toisaalta hänellä oli tapana paheksua kaikkia Kassisen tekemisiä).


Tästä on jo ehditty isoimmat lasinsirpaleet raivata, kiitos henkilökunnan työnjaon: toinen hoitaa katastrofitilanteet ja toinen kuvaa.

Molemmat kissat ovat osallistuneet olohuoneen ison maton aktiiviseen tuhoamiseen. Kodissa on erikseen sekä pieni raapimisteline että kiipeilypuu, jossa on olevinaan paljon hyvää raapimispinta-alaa. Näistä huolimatta 90 % kaikesta kynsimisestä on kohdistunut tähän mattoon, joka on jo aika nukkavierun näköinen. Kenties vaakatasossa oleva alusta olisi parempi? Olisiko oikea raapimismatto pelastanut ison maton?


Mattomaailmojen tuhoaja työssään.

No, olohuoneen matto on jo vanha ja henkilökunta on ottanut jälleenmyyntiarvon rajun putoamisen pienenä hintana siitä, ettei esimerkiksi päiväpeittoja tai koristetyynyjä ole kynsitty riekaleiksi. Vaakatasoinen raapimisalusta pitänee hankkia sitten, kun talouteen joskus tulee uusi ja suojelun arvoinen matto.

Naama aikoinaan kynsi myös pientä eteismattoa sekä niitä tuoleja, joissa on kankaisia osia. Hän ei kuitenkaan ehtinyt aiheuttaa näkyvää vahinkoa, ellei kyseisiä mööpeleitä tarkkaile liian läheltä.


Pikkumatossa muutama lanka irvistelee.

Istuinosassa näkyy vähän käytön jälkiä.

Joskus Kassinen aiheuttaa myös ympäristöhaittoja hiekkalaatikko-osastolla. Henkilökunta on kyllä tottunut siihen, että toimituksen jälkeisessä peittämisoperaatiossa hiekkaa lentelee vähän sinne tänne. Ei haittaa mitään, rikkalapio on keksitty. Mutta joskus (kolme, neljä kertaa tähän mennessä) Kassinen lähtee ison hädän jälkeen laatikosta vähän liian vauhdikkaasti ja tuotoksia tippuu hiekkalaatikon viereen tai pidemmällekin matkan varrelle. Ällöttävää, Kassinen!

Tosin on sanottava, että muutoin Kassinen on ollut (ja Naama oli) erittäin siisti näissä hiekkalaatikon käyttöasioissa. Kaikki jätökset on hädän sattuessa käyty poikkeuksetta tekemässä sinne minne pitääkin. Kunpa eräs sankari vain malttaisi hoitaa toimituksen aina loppuun asti.

Aika vähin vahingoin on selvitty. Saa nähdä, miten käy ensi kuussa, kun pentuikäinen kissa-asukas saapuu taloon. Se on tietenkin oma tarinansa se.

3 kommenttia:

 1. Voihan Kassinen! Aika vähillä tuhotöillä teillä on onneksi selvitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ollaan kyllä kiitollisia. :D Oltaisiin voitu kokea suurempiakin tavarallisia menetyksiä jos oikein huono tuuri olisi käynyt!

   Poista
 2. Tuli mieleen, ettei tuossa tekstissä ollut mainittu kaikkia niitä kissanleluja, jotka on kissojen toimesta tuhottu.. Mutta niiden hajottaminenhan kuuluu tavallaan asiaan!

  VastaaPoista