tiistai 14. tammikuuta 2020

Kommunikointia

Kissojen huiskalelut ovat nyt olleet kylpyhuoneessa kolmisen kuukautta. Ne tosiaan siirrettiin sinne, että nähtäisiin, milloin Seppoa haluaa leikkiä huiskalla, kun hän istuisi oven edessä. 

Seppo ymmärsi jutun juonen heti. Hän on niin fiksu joissain harvoissa asioissa. Seppo odottelemassa kylppärin oven edessä on nyt arkea ja henkilökunta yrittää suostua hänen leikkipyyntöönsä niin usein kuin suinkin jaksaa.

Ihmisille puhumisen mestari Seppo kertoo, että haluaa nyt leikkiäääääÄÄÄÄÄ.

Mutta entä Kassinen? Eikö Kassinen kökötä oven edessä?

No ei. Kassinen tietää varmasti missä huiskat ovat. Silti hän ei koskaan odottele oven edessä tuolla tavalla. Ei koskaan. Hän kyllä on kiinnostunut huiskista, kun henkilökunta avaa oven Sepolle, ja hän tulee melkein aina kuokkimaan Sepon leikkejä, eli kyse ei ole siitä, etteivätkö huiskat häntä kiinnostaisi. Ei, Kassinen saalistaa niitä aina yhtä raivoisasti kuin Seppokin. 

Kassinen haluaa leikkiä huiskilla, mutta Kassinen ei osaa samalla tavalla kertoa sitä

Kassinen leikkii parhaalla huiskalla, eli nippusiteellä. Kiitos Pepsille ja Maxille suosituksesta!

Kassisella on ollut kolme kuukautta aikaa katsella Sepon mallia: istu oven edessä, ovi aukeaa ja huiskaleikki alkaa. Miksi hän ei kuitenkaan tee niin? Onko Kassinen tyhmä? 

No on. 

Tyhmäkö?

Kassinen on älykäs muilla tavoilla. Varmaan sellaisilla hyvin salaisilla tavoilla. Tavoilla, joihin eivät liity ovet tai ihmisille puhuminen.

Ehkä Kassinen on joskus odottanut ovella, mutta henkilökunta ei olekaan hakenut huiskia, ja hän on pettynyt eikä enää tee niin?


Voi pettynyttä raukkaa, jos niin on päässyt käymään! Kassinen on kyllä monissa muissa asioissa hyvin periksiantamaton, joten miksi hän olisi ovijutun kanssa heti luovuttanut? Henkilökunta kyllä epäilee, että hän ei ole koskaan tarkoituksellisesti älynnyt istua oven edessä.

Pitäisikö tämä leikkiinpyyntöjuttu opettaa Kassiselle ihan pieninä palasina, jos hän ei kerran ole kykeneväinen samanlaiseen ajatuksenloikkaan kuin Seppo oli heti? Tai tarvitseeko Kassiselle edes opettaa tätä, kun hän kuitenkin tuntuu Seppoa tyytyväisemmältä ja osaa leikkiä yksikseen hiirulaisilla ja palloilla sen sijaan, että hän huutaisi henkilökunnalle?

"Tuntuu Seppoa tyytyväisemmältä..." Ehkä Kassinen koko ajan huutaa sisäisesti ja henkilökunta ei vain ymmärrä?

15 kommenttia:

  1. Nippuside on paras. Ja jos tarkkoja ollaan niin sehän ei ole huiska, eihän Kassinen 😸 - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on paras. Säilyttävät sitä vain huiskien kanssa, en ymmärrä miksi. Voisin leikkiä enemmän jos olis aina tarrjolla. - Kassinen

      Poista
  2. Kassinen on fiksu, eikä ole riippuvainen henkilökunnasta viihdyttämiseen! Nih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassinen on niin typerä että menee jo tahattoman fiksuuden puolelle, eiku. :'D

      Poista
  3. Ylätassut Seppo! Onneksi meitä fiksuja kissoja on. Osataan pitää puolemme kun henkilökunta tietää mitä tahdotaan.
    - Eddie -

    VastaaPoista
  4. Nyt ropisee isosti kehuja Sepolla moisesta oivalluksesta! :) Fiksu poika! Odottaako Seppo niin paljon ovella, ettei Kassisen tarvitse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se on niin! Seppo kyllä odottaa siinä puolet hereilläoloajastaan niin ehkä Kassinen on katsonut järkevimmäksi vain tulla kuokkimaan. :'D Mutta jos Kassinen odottaisi itse niin saisi oman leikkihetken, sitä ei ole tajunnut.

      Poista
  5. Vanhaa sanontaa muokaten: Seppo paljon töitä tekee, Kassinen pääsee vähemmällä. Mulla on kans huiska kylppärissä, yleensä kylppärimaton alla. Kun piika on pöntöllä, meen sinne ja sit piian pitää leikkiä mun kaa huiskalla. Eikö oo aika hyvin koulutettu piika? Toivoo Viiru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on piian koulutus hoidettu! Meitä ei tuolleen leikitetä mut pitää nyt alkaa vaatia sitä, onhan näilläkin nyt joku raaja aina vapaana kun pöntöllä istuvat. Onko sinulla Viiru höyhenhuiska vai joku muu? - Seppo

      Poista
    2. No ihanpa totta! Juu, mullon semmonen tikku, jonka päässä on höyhmeniä ja jotain kiiltopaperia. Oon syöny jo ainakin 5 semmosta tikkua! Irtohöyhmenet löytyy sieltä maton alta. Mukavaa on semmonen leikki, kun matto menee ruttuun, kun minä käpäläkopelolla sitä tikkua metästän. Kokeile vaan sinäkin! Toivoo Viiru.
      P.s. Kirjotettaisko henkilökunnan koulutusopas? Ja tehtäis video kans. Arvele, kohta oltais juutuupissa ja kaikki kissanruokavirmat tahtois tehä mainossopimuksia meijän kanssa ja sit oltais ihan kamalan rikkaita. Ja kaapit täynnä evästä. Ja ehken henkilökuntaakin haastateltais johki iltasanomaan tahi apulehteen. Toivoo sama. Eli Viiru.

      Poista
    3. Höyhenkiiltopaperitikku on yks parhaita! Ollaan myös syöty niitä, viimeinen kesti kaks päivää ja nyt ei ehkä saada niitä enää... Kassinen metästää paljon käpäläkopelolla, mut se on vähän tylsää joskus, Isot heilumiset parempia. Ja hei tehdään video, kunhan tää henkilökunta muuttuu paremmpin koulutetuksi! Saatais paljon ruokaa ja leluja ja ehkä mekin saatais uus tikku. - Seppo

      Poista
    4. No ainakin sata tikkua saatte!

      Poista
  6. Kissat ei ole tyhmiä, nih. Seppo justiinsa todisti sen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entäs Kassisen todistus toiseen suuntaan, jätetäänkö se huomiotta? :D

      Poista