tiistai 2. helmikuuta 2016

Leikki on kissan työ

Sisäkissan elämä olisi aika tylsää ellei sen kanssa silloin tällöin jotain puuhattaisi. Temppujen harjoittelemisen ja raksuilla aktivoimisen lisäksi ihan pelkkä leikkiminen leikkimisen vuoksi on kivaa ja antoisaa puuhaa sekä kissalle että henkilökunnalle.

Karvanaaman ja Kassisen kanssa leikitään joka päivä. Monta kertaa. Joskus kissojen aloitteesta, joskus henkilökunnan. Kassinen ilmaisee leikkihaluja aloittamalla jonkin lelun käpälöimisen tai menemällä piiloon, Karvanaama puolestaan ottaa lelun suuhunsa ja huutelee suu täynnä. Tätä hän tekee joskus yölläkin. Hän ei millään ymmärrä, miksi henkilökunta ei tällöin leikitä.

Karvanaama on leikkiessään näistä kahdesta energisempi, nopeampi ja raivokkaampi, mutta aina hän ei ole leikkituulella ja silloin vain tuijottaa leluja ynseästi. Kassinen leikkii mielellään lähes aina, mutta ei yhtä energisesti: paras leikkiasento on maata selällään, jolloin ei tarvitse juosta paikasta toiseen vaan henkilökunta hoitaa raskaammat hommat.




Yleensä molemmat leikkivät samaan aikaan, joko vuorotellen samalla lelulla tai eri leluilla, jos henkilökuntaa on paikalla kaksi kappaletta viihdyttämässä. Jos pelkästään Karvanaamaa leikitetään, Kassinen ilmaantuu ennemmin tai myöhemmin paikalle ja odottaa vuoroaan ainakin hetken. Ainakin jos henkilökunta pitää hänestä kiinni odotellessa. Kassinen työntyy kyllä myös väkisin Karvanaaman apajille liikaa innostuessaan. Tällöin Karvanaama yleensä tympääntyy ja lopettaa leikkimisen. 

Kassista leikitettäessä taas Naama ilmestyy paikalle, jos ei muuta niin mulkoilemaan. Joskus Naamaa alkaa ärsyttää, kun myös/vain Kassista leikitetään ja tämä riehuu, ja silloin voi tulla toiselle käpälästä ja sähinää kaupan päälle. Tämä pystytään yleensä kuitenkin ennakoimaan ja estämään.

Leluja on kaksikolla monenlaisia. Normileluhiiriä, hilehiiriä, palloja, pinkki huopapossu ja lelukeppejä, joiden päässä on sulkia. Myös oikeita, luonnosta poimittuja sulkia on käytetty, ja erityisesti Karvanaama pitää niistä kovasti. Suosituin lelu on vanha kengännauha, ja niitä on jopa kaksi kappaletta. Niitä kelpaa saalistella, halvaksikin tulee. Yleensä henkilökunta näitä heiluttelee, mutta kyllä kissat, varsinkin Kassinen, leikkivät niillä itsekseenkin, jos energiaa on tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti