sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Lihashotti, maailman huonoin idea

Kassinen ja Seppo joutuvat silloin tällöin kärsimään ruokailun vaikeutuksesta. Murkina ei tipukaan lautaselle vaan on hankalasti jossain typerässä labyrintissä, josta se on työllä ja tuskalla ongittava. Henkilökunnan mielestä tällaista aktivointia pitäisi harjoittaa mahdollisimman usein, ainakin tähänastista useammin.

Taloudessa on kuitenkin vain yksi aktivoiva ruokakuppi, tai ahmimisenestokuppi, ja kahden kissan ruokkiminen siitä on välillä vaikeaa. Seppo nimittäin ei enää tungekaan syömään omaa osuuttaan samalla tarmolla kuin pienempänä, vaan vetäytyy taka-alalle Kassisen ahtaessa ruokaa naamaansa. Hän saattaa jopa jäädä kokonaan ilman, jos henkilökunta ei vahdi heidän syömisiään.

Uutena ideana kokeiltiin pienen broilerinsydänannoksen jakamista kahtia: toiselle ruoka aktivointikupista, toiselle shottilaseista. Ne ovat pieniä ja kapeita, paksulasisia ja käpälöintiä kestäviä sekä tarpeeksi korkeita, että lihaa ei voi vain onkia kielellä ylös. Lisäksi laseilla ei ole ollut muutakaan käyttöä...

Kylläpä laseista tarjoiltu osuus näyttää houkuttelevalta!

Kassinen valitsi tutumman ruokakupin.

Hän teki fiksun valinnan ja pääsi heti syömään. Seppo jäi tuijottamaan hänen ruokailuaan eikä edes yritä mitään omien minikuppiensa kanssa.

Kassisen jo lopetettua syömisen alkoi Sepon työ. Hän ei osannut ollenkaan suhtautua shottilaseihin, joten häntä rohkaistiin raksuilla tekemään edes jotakin.

Lihan onkiminen pystyssä olevasta lasista ei tuntunut onnistuvan, joten ne kaadettiin kumoon.

Se ei auttanut.

Entä olisiko ylösalaisin oleva lasi jollain tavalla helpompi kohde?

No ei ollut. Seppo työnteli lasia nenällään ja nuoli lihan jättämän nestevanan. Surkeaa!

Lopulta henkilökunta heltyi ja tarjoili Sepolle lihat lattialta. Hän oli siitä hyvin iloinen.

Lihashotti oli siis odottamattoman hankala pulma! Ehkä kokeilemme joskus uudelleen. Tai ehkä viemme shottilasit kierrätyskeskukseen ja unohdamme koko jutun.

12 kommenttia:

 1. Tuohan oli tosi hyvä idea! Tylsäksihän se kävisi, jos kaikki olisi liian helppoa ;) ei muuta kuin shottilasit uudelleen kehiin! Tätä pitää testata meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile, josko siellä olisi fiksumpaa porukkaa! Tai helpomman muotoiset lasit. :D

   Poista
 2. Raksut sopis shottilaseihin varmaan täydellisesti, pitääkin kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, raksut vain ropisisivat ulos heti lasin kaatuessa!

   Meillä tosiaan kokeiltiin samaan lasiin raksuja, ja nehän liimautuivat kiinni lihaan ja liha oli liimautunut lasiin... Kassinenkin yritti sellaista kokonaisuutta syödä, ja lipitteli kielellään niin uskomattoman pitkälle, että näytti jonkinsortin muurahaiskarhulta. :D Eikä silti onnistunut.

   Poista
 3. Aktivointikuppi vielä ahkerassa käytössä. :) ja Sepon pitää vaan vähän harjotella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se nyt taas, välillä oli unohtuneena yläkaappiin edellisessä asunnossa. Jos sitä täällä pitäisi jossain helpommin saatavilla. :P Oli hyvä lahja, kiitos! Ja jos ei oo hirveen märät lihat niin ei edes valu pohjan halkeamasta mitään. :D

   Seppo onkin jo sen ikäinen, että voi alkaa shotteja vetää. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Liikaa haastetta, ainakin Seppo-raukan mielestä. :D

   Poista
 5. Hyvä idea! Haastetta on, eikä tarvitse ostaa mitään superhyperspesiaaliruokakippoa ryöstöhintaan 29,90 :D Pitääpä jokupäivä kokeilla meilläkin :) Shottilaseja tosin on vain kaksi, mutta tulee samalla meille ihmisillekin puuhaa kun täyttelee niitä... Jos siis saavat tyhjäksi :D Älynlahjat on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne erikoisruokakipot on kyllä niin kalliita! Vähän tekis toista sellaista mieli, mutta pitää katsella, josko tulisi vaikka kirppiksellä vastaan. Ja kokeilkaa kahdella lasilla ja raportoikaa! Ehkä siellä asuvan kissaväen äly pelittää paremmin tällaisen shottilasipulman edessä? :D

   Poista
 6. Voi ei. :D Mutta hieno idea! Onnistuisiko paremmin leveämmän lasin kanssa? Pisteet kuitenkin Sepolle kekseliäisyydestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin kokeilla leveämmän lasin kanssa! Onko se tosin jo liian helppo, jos tassu mahtuu kunnolla sisään, ei ollenkaan haastetta...? Mutta parempihan se olisi kissojen mielestä, jos ruokaan pääsisi oikeasti käsiksi. :P

   Poista