tiistai 26. kesäkuuta 2018

Kassiitit ja seppiitit

Suoraan Wikipediasta lainattua: "Kassiitit oli alkuperältään tuntematon kansa, joka hyökkäsi 1595 eaa. Persian Zagros-vuorilta ja valtasi Babylonian perustaen sinne oman dynastiansa vuoteen 1160 eaa. saakka. Hammurabin perustama Vanha Babylonia kaatui. Kassiitit pyrkivät säilyttämään Babylonian kulttuurin, ja tämän takia babylonialaiset suhtautuivat heihin välinpitämättömästi. Kassiitteja on sanottu myös kassilaisiksi ja kossealaisiksi."

Muinaisen kassiittien kansan jälkeläinen Kassinen ei enää hallitse Babyloniaa tai edes Zagros-vuoria, vaan ainoastaan kerrostaloasuntoa Joensuussa. Asiat eivät kuitenkaan ole huonosti, sillä Kassisella on uskollisia alamaisia/palvelijoita/henkilökuntaa, jotka tarjoavat hänelle ruokaa ja huolehtivat muistakin hänen tarpeistaan. On kivaa olla Kassinen.

Seppo puolestaan ei polveudu mistään muinaisesta kansasta. Ei ole olemassa seppiittejä tai seppolaisia. Tämä ei kuitenkaan estä häntä yrittämästä kukistaa Kassisen valistunutta itsevaltiutta: aina silloin tällöin Seppo härkkii häntä ilkeästi. Kaikki vallankaappausyritykset päättyvät kuitenkin aina Sepon surkeaan tappioon.

"Mokomakin nousukas", ajattelee Kassinen. "Hänen äänensä on vain kärpäsen surinaa minun korvissani."


Kassilaista ärsyttää kun seppolainen tunkee samaan rajalliseen tilaan.

Parempi olla päätymättä yhteiskuvaan.

Tämä juttu muuten lähti siitä, kun henkilökunta katsoi parinkymmenen minuutin videon Maailmanhistoria vuosi vuodelta, jossa kassiitit valloittelivat vaikka ja mitä. Kannattaa katsoa hidastettuna.

6 kommenttia:

 1. Söpötiitit. Oon varma, että nekin on mainittu jossain!

  VastaaPoista
 2. Seppiittien on selvästi turha yrittää vallankumousta Kassisen kuningaskunnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppiitit eivät taida onneksi tosissaan edes yrittää, mutta eivät kyllä onnistuisi vaikka yrittäisivät! :

   Poista
 3. Kyllä tuollaisella kassiittien historialla ei kannata edes muiden yrittää lähteä valloittamaan heiltä mitään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjempi historia kuin Aleksanteri Suurella ja Tsingis-kaanilla yhteensä. :'D

   Poista