torstai 30. elokuuta 2018

Ruokaa jännittävästi I

Kassinen ja Seppo saavat pääosan ruoastaan märkäruokana. Se tarjoillaan pieniltä sieviltä lautasilta nenän eteen noin viidesti päivässä, suunnilleen odotettavissa olevina kellonaikoina. Henkilökunta on vakuuttunut siitä, että pienten annosten syöminen usein on hyvästä heidän ruoansulatukselleen ja lisää heidän aktiivisuuttaan ja hyvinvointiaan.


Jokaista lautasta on kaksi kappaletta, paitsi oikean yläkulman lautasia on neljä. Lisäksi kuvassa Seppo, joka on vakuuttunut siitä, että pian hänelle katetaan tähän juhla-ateria.

Aktiivisuutta voi lisätä myös tarjoilemalla ruokaa muutenkin kuin lappamalla sitä lautasille keittiön nurkkaan. Raksujen/herkkujen syöttämiseen on helppo keksiä monenlaisia aktivoivia tapoja mutta henkilökunta on jo kauan miettinyt, miten märkäruokaa voisi tarjota edes hieman vaihtelevammin. Miettiminen sai konkreettisemman muodon kun Aadan emäntä ehdotti, että tarjoilemalla aamuruoan jollain pitkällisempää työstämistä vaativalla prosessilla voisi ehkä vähentää Sepon aamuvarhaista hännänimeskelytaipumusta. 

Tässä luultavasti lyhyeksi jäävässä ja epäsäännöllisesti ilmestyvässä juttusarjassa esitellään valikoima erilaisia tapoja tarjoilla märkäruokaa (ja lihaa!). Joitakin on esitelty ennenkin, mutta ei anneta sen häiritä.

Aloitetaan ilmiselvimmästä.

Aktivointikuppi

Joku muu on jo tehnyt suurimman työn eli suunnitellut ja valmistanut tuotteen. Tämä on helppo ihmisen hankkia ja kissan käyttää. Suositellaan! Kuppeja on useita erilaisia, tämä on toinen Kassisen ja Sepon käyttämä malli. Tilattavissa Zooplussalta.


Seppo onkii broilerinsydäntä.

Kassisen ja Sepon mielestä lihapalatarjoilu tätä kupista on ihan ookoo. Vähän haastetta mutta ei ylitsepääsemättömän vaikeaa. Valitettavasti märkäruokatarjoilu kupista tuntuu olevan inhottavaa: tassut menevät likaisiksi, ruoka tarttuu varpaisiin, ja niitä on pestävä ja pestävä ja pestävä uudelleen ja uudelleen. Ruokailu kestää kauan mutta ei sillä tavalla kuin olisi tarkoitus. Märkäruokaa ei tästä siis enää tarjotakaan, vaan se on liharuokakuppi, josta annetaan myös raksuja aktivointimielessä. Ehkä joku muu kissa söisi järkevämmin, ensin kauhoisi kaiken ruoan ja sitten vasta pesisi tassun?

Ja hei lukijat, ruoantarjoilutapoja otetaan vastaan enemmän kuin mielellään! Myös villit ideat kiinnostavat! Koe-eläimet Kassinen ja Seppo testaavat ja henkilökunta kirjoittaa raportin.

14 kommenttia:

  1. Äh, kyllä märkis kuuluu syödä kiposta, muiden kanssa voi olla sitten haasteita. Tämä on minun mielipiteeni - Pepsi, talouden aina oikeassa oleva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Typerän Sepon takia vain joutuvat kaikki kärsimään. - kassinen

      Poista
  2. Entäs jos ruoan laittaisi vaikka kanamunakennoon (tai vastaavaan) mikä pitäisi avata että pääsee käsiksi ruokaa. En tosin tiedä meneekä ruoan kanssa sotkuiseksi, meillä on kokeiltu vain herkkujen kanssa (ja vain Amelle, Tuikku kyllästyy yrittämiseen hyvin nopeasti)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Märkäruoka ja pahvi ei oo hyvä yhdistelmä, menee sokuiseksi ja vettyy ja on ällöttävä. :/ Mutta jos tulee mieleen joku muu kuin kananmunakenno niin...? Herkkujen kanssa kenno on ihan hyvä kyllä. :)

      Poista
    2. Jääpalakenno? Mennee kyllä lipomiseksi koko homma.. 😋

      Poista
    3. Kiitos! Meillä on muffinssivuoka, se varmaan ajaa saman asian. Mutta jääpalakennojakin taitaa olla, hmm, pitäisi ehkä kokeilla ja katsoa lipomisastetta. :D

      Poista
  3. Aakee laakee lautanen, mihin märkistä lusikallisittain esim. pienten tyhjien jugurttikippojen alle. En oo testannut tätä. Tuli vain mieleen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ajatus ja on kokeiltu! Kiitos muistutuksesta, pitää tehdä uusiksi ja kuvata tähän sarjaan. :)

      Molemmat on vähän pöllämystyneitä tuollaisen haasteen edessä, jotenkin eivät tajua että kippojen alla olisi se ruoka eivätkä lähde niitä kaatamaan. Pitää jokaista kippoa raottaa erikseen ja näyttää, että täällä sitä muuten olisi. :D

      Poista
  4. "Ehkä joku muu kissa söisi järkevämmin, ensin kauhoisi kaiken ruoan ja sitten vasta pesisi tassun?"

    Hyyyi! Se tassuhan on likainen! Eihän likaisin käpälin pidä popsiman! Kerrataanpa vielä:
    Ruoka kupissa = Ruokaa
    Ruoka tassussa = Likaa. Saastaa. Yäk.

    Meillä on syöty pahoinvoinnin aikana piiitkästä salaattikiposta, koska omista kupeista syödessä tulee paha olo. Varppina johtuu siitä kupista... Syöminen myös hidastuu, kun ruokanokare on tahrittu aitoon ravintolatyyliin koko lautasen mitalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, ilmiö on siis yleismaailmallinen. Ei voi suositella tassuun kauhottavaa märkistä kenenkään aktivoinniksi/koettelemukseksi. Mutta ravintolatyyliä täytyy testata! Vaikka Kassinen ja Seppo eivät ehkä arvostaisikaan niin ehkä henkilökunta nauttii näystä. Kynttilöitä ja kukkia ja tyylikäs suolasirotin vielä rekvisiitaksi!

      Unna Tuutikille toivotellaan pahoinvoinnittomia päiviä!

      Poista
  5. ...meillä ei tassuja ehditä nuoleksimaan, ennen kuin toi lautanen on tyhjä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mitä, siellä on järkevästi syövää porukkaa!?! :D

      Poista
  6. Raakailuun tuo aktivointilelu on tosi hyvä! :) Minun kerran kuussa -tavoite tosin törmäsi ikävään ajankäytönhallintaongelmaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, paljon parempi on lihanpaloihin, ne saa kynnellä ongittua!

      Poista