perjantai 19. huhtikuuta 2019

Kasvikunta kasvaa

Henkilökunta pitää huonekasveista. Kassinen ja Seppo pitävät niiden hävittämisestä.

Joulukuussa 2017 blogattiin kasvien sukupuutosta, jolloin ennen melko hyvänkokoisesta huonekasvikokoelmasta oli jäljellä kaksi aaloeta ja anopinhammas. Kasvit olivat olohuoneen ikkunalaudalla, josta ne jatkuvan tippumisvaaran vuoksi siirrettiin kuitenkin keittiöön, jossa ne elelivät hiljaiseloa varjossa mikron ja hellan välissä. Anopinhammas ei kestänyt ja kuoli pois.

Nyt täällä kokeillaan uutta alkua. Kirjoituspöytä siirrettiin ikkunalaudan eteen, jolloin siitä tuli suhteellisen turvallinen tila muutamalle ruukulle. 

Luulisi, etteivät kasvit noin vain hyppelisi alas!

Kahden pitkään kärsineen aaloen kaveriksi henkilökunta istutti kaupan yrttejä. Lisäsatoa toivottiin kahdesta persiljasta, mintusta ja tillistä.

Toinen persiljoista on elinvoimainen mutta muut hieman kituvaisen oloisia. Tästä kuvatodisteesta huolimatta Seppo ei muuten niinkään tuhoa kasveja syömällä vaan hän kaivelee multaa.

Hänen suosikkinsa on tuo pieni aaloe. Hän istuu pedillä ja satunnaisesti kaapaisee käpälällisen multaa ylös ja levittelee sen pitkin ikkunalautaa, pöytää ja lattiaa.

Yrttien todellinen kauhu on tässä.

Kassinen poseeraa kuolleeksi aterioimansa tillin kanssa.

12 kommenttia:

 1. Tietenkin Seppo levittää multaa maisemoidakseen residenssiä, sillä leviteltyyn multaan voisi istuttaa yrttejä Kassisen tädin iloksi. Multaa pitää olla tarpeeksi paksu kerros, että siemenet pääsevät kasvamaan. Te tietysti raivaatte mullan aina pois! Antaisitte Sepon sisäisen puutarhurin puhjeta kukkaan! Toivoo Viiru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just noin yritän tehä! Kiitti Viiru! Jos ne nyt älyäisi. Äskenki yritin aamun iloksi eiku siis Kassista varten kaivella ruukkuja niin tuo ihminen kävi kastelemassa ne kukat, törkeetä. Kuka nyt märkää multaa haluais kaivella??!? - Seppo

   Poista
 2. Sepollehan voisi tarjota lisähaastetta ja peittää multa kivillä. Sotkua tulisi vähemmän ja ääntä enemmän. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voisi muuten kokeilla, kiitos! Seppo ei kyllä kiitä. :D

   Poista
 3. Seppo puutarhuroi, jotta Kassiselle olisi maisteltavaa. Tilliä nautittu? Tekeekö rva:n mieli kalakeittoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilliä nautittu ja matolle puklailtu. Kalaa voisin syödä, mutta en keittona. - Kassinen

   Poista
 4. Zetor the kokemusasiantuntija vinkkaa, että ruohosipulia ei sit kannata yhtään, pahaa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sitä meillä ei onneks oo, koska itse oon samaa mieltä Zetorin kanssa: ruohosipuli on pahaa!

   Poista
 5. Voi teidän harrastuksia! Ne kukat ja yrtit on ihmisten juttuja, ei niihin kannata sekaantua! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattais teidänkin kokeilla! Tiedä miten kivaa ois, ja tulispa vauhtia ihmisiinkin kun näkisivät teidän uudet hommailut. - Seppo

   Poista
 6. Teillä sentään on rehuviljelmiä tillisilppureista ynnä muista tuhoeläimistä huolimatta. Me luovutettiin. Meillä kasvaa vain vehnänorasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää leveillä että noitten lisäksi on vielä salaattia amppelissa keittiössä. ;) Haaveissa olisi herneenversot, säilyisivätköhän ne...

   Poista