tiistai 17. joulukuuta 2019

Jouluvalmisteluja

Tiedättekö, mitä on porkkala? No se on sellaista porkkanaa, joka maistuu lohelta (ohje esimerkiksi täällä). Kuulostaa hullulta mutta toimii. 

Henkilökunta on nyt pari kertaa harjoitellut porkkalan tekemistä, että jouluna kaikki menisi nappiin. Kassinen ja Seppo ovat auttaneet.

Porkkalaan tulee keitettyjä porkkanoita ja valkoviinietikka-savuaromi-suola-rypsiöljy-marinadi. Jotenkin luulisi, että mikään tässä pöydällä ei kiinnostaisi kissoja.

Saa luulla. Kaikki kiinnostaa.

Kassinen ja Seppo tulivat paikalle, kun kypsiä porkkanoita siivutettiin juustohöylällä. Seppo istui viereen ja alkoi hurista. Kovalla äänellä. Vaativasti. Hurisi ja hurisi ja taputteli tassulla, että hänet varmasti huomattaisiin. Henkilökunta otti palan porkkanaa ja näytti sitä hänelle, että ei tässä ole mitään, mitä Sepot syövät.

Jooei (video n. 20 s).



Joo porkkana on kyllä uus suosikkiruoka, yhtä hyvää kuin salaatti.

Kassinenkin kunnostautui. Samaan aikaan, kun henkilökunta ihmetteli ja kuvasi Sepon porkkanansyöntiä, kiipesi Kassinen pöydälle. Hän liikkui hiljaa, hitaasti ja ovelasti. Hän ehti lipitellä vähän marinadia, ennen kuin hänen puuhansa huomattin ja keskeytettiin.

Porkkana ei oo syötävää, mutta savu-etikka-drinkki kyllä maistuu milloin vain.

12 kommenttia:

  1. Kassisella on selvästi hienostunut maku - drinksuja kehiin jatkossakin! Jospa Sepolla onkin porkkananpuute, jospa keitetty porkkana auttaa siihen karvavaivaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassinen ei koskaan juo vettä kupista, mutta ehkä se johtuu maan puutteesta! Pitää kokeilla lisätä savua tai etikkaa tai muita litkuja. Ja Sepolla selvästi on akuutti porkkananpuute, kaikkien ongelmien perisyy. :D

      Poista
  2. Ilonan ajatus on hyvä; jos Sepolla on tosiaankin porkkanavitamiinien puute! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! :D Saa nähdä, tuleeko porkkananhimo jatkumaan, vaikka karvaprobleema saataisiinkin joskus, ehkä, pois. :P

      Poista
  3. Ootteko kuulleet, oisko teillä päin yhtään ylihassuja kissoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meillä! Hassuja, ylihassuja, ääliöiviä ja (rikollis)nerokkaita. Saas nähdä, tuleeko tänäkään vuonna joulupukkia...

      Poista
  4. Ooh, te ootte päässy koemaistajan rooliin. Muistakaa nyt arvostella kunnolla, jotta jouluna tosiaan palveluväki tarjoaa kelvollista porkkalaa.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvosteltiin, mut saa nähä mikä on siten lopullinen tulema. Henkilökunta ei aina ymmärrä kommentteja. - Kassinen ja Seppo

      Poista
  5. Tunsin kerran kissan, jolle porkkanan haju aiheutti ns. porkkanaraivon. Olen joskus etsinyt, onko kukaan muu kissa koskaan tässä maailmankaikkeudessa ollut samanlainen, mutta ehkäpä ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh. :D Porkkanaraivoa ei ole nähty, mutta eilen Kassinen riehui kovasti fenkolin kanssa. Jotkin asiat ovat tuoksuvampia kuin toiset...

      Poista
    2. Meillä on tehty porkkalaa pari, kolme vuotta sitten mutta sittemmin Nuori Aikuinen on lopettanut vegaaniuden ja syö myös kalaa. Suosittelen kyllä, uskomattoman aidon makuista siitä porkkanasta saadaan :)

      Mutta Seppo ! Vihannesta, siis VIHANNESTA? Onko susta tullut meidän Börjekin, Nisun lisäksi?

      Poista
    3. Joo on kyllä hyvää! Nuori Aikuinen on ollut trendien etulinjassa, kun jo tuolloin olette porkkalaa syöneet. :D Ihmeellistä, miten makumaailma laajenee kun kokeilee kasvisversioita. Jopa kissoilla...

      Poista