lauantai 16. lokakuuta 2021

Käytiinpä sittenkin eläinlääkärissä

Seppo pääsi sitten kuitenkin iloiselle retkelle eläinlääkäriin. Henkilökunta alkoi epäillä, että hän oli torstai-perjantaiyönä nuollut varvastaan enemmän kuin viikolla aiemmin, ja kellon lähestyessä kahdeksaa hän nuoli sitä enemmän ja enemmän. Viikonloppu oli tulossa, joten eipä siinä auttanut muu, kuin alkaa soitella vastaanottoaikaa.

Perjantaiaamun varvaskuva: henkilökunnan silmään turvonneen ja punoittavan oloinen.

Ai onko joku lähdössä matkalle?

Olinkin minä ite. En olis ikinä arvannut. 

Yhden päivän varoitusajalla on hankala saada lääkäriaikaa, mutta onneksi Eläintohtori Kivuton antoi ajan klo 13.45. Tässä välissä henkilökunnan allekirjoittanut puoli haluaakin syvästi kiittää rakasta työkaveriaan Hanneletta, joka tarjosi kyydin eläinlääkäriin, ja superymmärtävää esihenkilöään Anna Liisaa, joka päästi kaksi ihmistä käymään omilla asioilla kesken päivän. Ei ihan joka paikassa olisi onnistunut. Kiitos, kiitos. Seppokin kiittää!

Eläinlääkärissä todettiin, että osa varpaan sarveiskynnestä on irronnut ja ydin on osittain paljaana, mutta ei tulehtunut, ja että kynsivalli on lievästi turvonnut ja punoittava. Eläinlääkäri leikkasi kynnen aivan tyngäksi ja puhdisti sen, ja antoi kotihoito-ohjeet: puhdistusta ja Vetramilia jatketaan ja muutamana päivänä annetaan tulehduskipulääkettä. Lisäksi Seppo sai antibioottireseptin, jonka voi hakea, jos kynnen tilanne näyttää pahenevan.

Seppo-rukka sai myös määräyksen pitää kauluria, kunnes kynsi paranee. Hänellä ei ole koskaan ennen ollut sellaista.

Potilaskertomus eläinlääkärin sanoin. Huomatkaa, että eläinlääkäri piti Seppoa kilttinä. Henkilökunta voi vain ihmetellä.

Surkea tötteröpää vastikään kotiutuneena.

Kotona Seppo käveli takaperin, törmäili ympäristöönsä ja yritti irrottaa kauluriaan. Hän kuitenkin suostui syömään herkkuja eikä vaikuttanut niin ahdistuneelta kuin henkilökunta pelkäsi. Lopulta hän oppi myös esimerkiksi hyppäämään pöydälle sen sijaan, että kolahtaisi sen reunaan.

Harmillisesti Seppo jotenkin traumatisoitui eläinlääkäristä ja oli eilen illalla selvästi hoitokielteisempi kuin aiemmin, eikä olisi antanut henkilökunnan putsata kynttä ollenkaan. Tänä aamuna meni onneksi jo vähän paremmin.

Yöpöydälle on päästy.

Ruokaa odotetaan normaalisti.

Ensimmäinen ateria tarjottiin avustavasti, mutta siitä seurasi akuutti tarve pestä tötterö.

Ruokailun ajan Seppo saa siis olla ihan alasti. Ruoan jälkeen hän on saanut myös vähän kauluritonta leikkiaikaa, mutta se loppuu lyhyeen heti, jos hän alkaa peseytyä.

Kaulurin irrottaminen syömistä varten tarkoittaa sitä, että se on laitettava takaisin. Joskus häntä on metsästettävä ympäri kämppää mutta useimmiten sen saa asennettua ihan nätisti. Nyt aamulla hän jopa ihan itse työnsi päänsä kaulurin läpi, kun häntä vähän lahjottiin herkulla. Aika hyvin otukselta, jonka ensikosketus moiseen kidutusvälineeseen oli alle vuorokausi sitten!  

Seppo toivoisi myös kauluritonta älypeliaikaa, kun näin on hankalaa.

Henkilökunta on hieman huolissaan tästä ilmiöstä: Seppo roikkuu ympäriinsä. Hän on aiemminkin tehnyt sitä, mutta eilen hän roikkui koko ajan eri paikoissa. Liekö kauluri näin aluksi epämukavan tuntuinen niskalle tai korville, jos päätä pitää pystyssä?

Illalla hän roikkui yöpöydän vieressä.

Nukkumaan meneminen tuntuu olevan vaikeaa, kun kauluri rajoittaa iltapesuja ja nukkumisasentoja. Eilen hän pyöri sängyllä aika pitkään, ennen kuin jäi viereen nukkumaan. Nyt hän torkkuu sohvalla karvaviltin päällä, hieman epänormaalissa asennossa, mutta kuitenkin. Hiekkalaatikolla hän on myös onnistunut käymään, vaikka se tavallista vaikeammalta näyttääkin. Onneksi ei ole katollisia laatikoita.

Kyllä tämä tästä. Henkilökunta haluaisi muuten mielellään kuulla kanssaihmistkissojen kaulurikokemuksia!

Hei tällä tötteröllä voi lapioida hiekkaa! Sain kannettuu sitä tuohon matolle ilman, että yhtään murua jäi välille. Näättekö? Eikö oo aika hyvin?

20 kommenttia:

 1. Voi Seppo, sinäkin jouduit tällä viikolla ikävälle retkelle! Mutta että kauluri määräys! Muistan vieläkin kahden vuoden takaisen kesän, miten kammottava se oli kaulurin takia. Ja se että löytää asennon nukkua. Mutta ei se ikuisesti jatkunut, vaikka liikaa se olikin. Täällä minun kaulurimallit, mutta minä sainkin nuolla tassua https://tassulinna.blogspot.com/2019/08/kaulurityylia.html?m=0 - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jouduin! Ja kuulemma joudun takas jos ei parane muuten. En haluu. - Seppo

   Juttu luettu, kiitos muistutuksesta. Kyllä tämä muovikauluri taitaa olla paras, vaikka uimarengas hauskalta näyttääkin. :D

   Poista
 2. Täst'edes Seppo voi aina vedota siihen, että hänen kiltteydestään on diagnoosi, jos ihmiskunta rupeaa muuta väittämään.

  Pikaista paranemista Sepolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppo kiittää! Kiltteys on varmaan vieraskoreutta... Vaikka onhan hän henkilökunnallekin kiltti, eikä pure vaikka kuinka tassua täällä putsaillaan inhottavasti. Hmm.

   Poista
 3. Ai että töttöröä pitää käyttää..
  Totta ihmeessä se tuntuu ilkeälle, kun kuuppaa pitää kantaa ja se häiritsee tärkeitä toimintoja kuten napostelu aktivointilelusta ja lepoilu!

  Pikaista toipilasaikaa Sepolle ja siten vapautta härpäkkeestä!
  Mitenkäs Kassinen suhtautuu oudolta näyttävään kaveriin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppo todellakin toivoo pikaista vapautta, vaikka nyt elämä ei näytäkään enää niin häiriintyneeltä kuin aiemmin. Osaa jo esim. nukkua kyljellään eikä vain pitkänä matona. :'D

   Kassinen suhtautuu ihan neutraalisti, onneksi. Jos Kassisella olisi kuuppa, niin Seppo varmaan hyppisi seinille, eli hyvä näin. :D

   Poista
 4. Voi Seppo sinua! Mutta että olit niin kiltisti vastaanotolla, että sait siitä ihan mustaa valkoisella. Etteikö palvelusväki sitten välillä liioittelisi sinun tuhmuutta ja kolttosia=)
  Kaulurin kanssa pään roikottaminen on varmaan hyvä asento. Toivon kanssa muistan myös silloin vuosien takaa, että tykkäsi päätä roikottaa esimerkiksi sohvan käsinojalta. https://niemennokannelijalkaiset.vuodatus.net/lue/2014/08/kauhea-onnettomuus

  Pikaista paranemista sinulle Seppo♥ ja ihania ymmärtäväisiä työkamuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jutun, kiitos! Tuo on kyllä ollut todella kauhea tilanne! D:

   Seppo kiittää ja on samaa mieltä, että liioittelua tapahtuu aina tässä blogissa, ja että hän on maailman kiltein eläin. :'D

   Poista
 5. Seppo-rukka. Varmasti riepoo, kun ei saa peseytyä. Turkkia kutittaa ja tuntuu ikävältä. Voi vähän haiskahtaakin tarkkaan pinkkiin nenään. Henkilökunnan täytyy nyt kovasti harjata potilasta ja pyyhkiä enimmät liat pois lämpimällä kostella säämiskällä tai vaikkapa hammasharjalla. Mutta onpahan puolueeton ammattilaistaho analysoinut luonteen ja antanut arvosanaksi "kiltti" <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökunta toivoo, että Kassinen pesee Seppoa, vaikka vielä sitä ei olla nähty. Ehkä joutuu henkilökunta ottamaan hammasharjansa todelliseen hyötykäyttöön. ...mutta kyllä haiskahtaa myös henkilökunnan ei-pinkkeihin neniin, jos hiekkalaatikolla on tullut käytyä epätarkasti ja peseytyminen jäänyt tekemättä.

   Poista
  2. Voi olla Kassiselle liian kova urakka. Onhan hänellä paljon muutakin tekemistä.

   Poista
  3. Kassinen ei ole vieläkään suorittanut tehtäväänsä. Henkilökunta aikoo sivellä Sepon margariinilla.

   Poista
  4. Voi on herkullisempaa...

   Poista
  5. Pöh, en oo ikinä saanut voita. - Seppo

   Poista
 6. No nyt on arvovaltaiselta taholta tullut Sepolle kiltteysmääritys, olis parasta uskoa!
  Koita Seppo kestää vähän aikaa sitä tyhmää tötteröä, saat sitten taas terveet pehmoiset varpulaiset ja kynsi kasvaa ennalleen. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, oon hyvin kiltti! Tötterö on tosi tosi tosi tyhmä, mutta saan herkkuja kun se laitetaan, niin ei oo niin paha. Pehmoisia varpulaisia oottelen, nyt on se yks aika ällöttävä, kun siihen kuivuu hunaja ja en voi nuolla pois. Onko se muka parempi, kysyn vaan. - eEppo

   Poista
 7. Voih Seppo, me tullaan puhaltamaan pipi pois.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 8. Kurjia juttuja, mutta kannatti käydä kun on nyt kiltteydestä maininta ihan mustaa valkoisella! :DD Ei vaas, ihana että löytyi aika noin nopealla varoajalla ja paraneminen sai hyvät eväät matkaan. :) Tsemppiä kovasti kauluriaikoihin, meillä on Noralla kaulurikokemusta ja hänen kanssaan en ole uskaltanut jättää kauluria yöksi tai muutenkaan valvomatta. Aika kyseenalaista apua siis, mutta on kauluri onnistunut ehkä siltikin auttamaan, ainakin sen hetken kun on saanut olla päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan uskaltaisi jättää valvomatta, ainakaan koko kämppään. D: Seppo onnistui jo sotkeutumaan tietokoneen johtoihin ja tietenkin jumittaa aina milloin minnekin hetkeksi. Tai jos pitäisi jättää, niin pitäisi tehdä vaikka makuuhuoneesta turvallinen ja jättää sinne, hmm. Noin muuten on mennyt onneksi tosi hyvin, ja yönkin on päässä ihan sujuvasti, mitä nyt käy tökkimässä henkilökuntaa kun kävelee pään ohi. :P

   Poista