sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Kassisen verikoetulokset

Kassisen munuaiskontrollin tulokset tulivat alkuviikosta. Eläinlääkärin mukaan nämä eivät ole suoraan verrattavissa edellisiin tuloksiin, sillä nämä on tehty eri labrassa eri laitteilla ja viitearvot ovat erilaiset, mutta kyllä näistä munuaisvaiva näkyy. 

Isoin viitearvon ylitys kreatiniinissa 236 µmol/l, ylärajan ollessa tässä 160 µmol/l. Maltillisemmat ylitykset kloridissa, natriumissa ja proteiinissa. SDMA yhden yksikön koholla. 

Suunnitelmana on syöttää edelleen terapeuttista ruokavaliota, painottuen sellaisiin ruokiin, jotka maistuvat hyvin, ettei paino putoa enempää. Eläinlääkärin mukaan munuaisraksut ovat oikein hyvä vaihtoehto, jos märkäruoat eivät maistu. Kontrolliaika pitäisi varata 4-6 vk päähän ja tähän uuteen kontrolliin voi halutessaan yhdistää munuaisten ultran, mutta silloin Kassinen pitäisi viedä toiseen paikkaan tutkittavaksi.

No niin täti, mitäs haluut seuraavalla reissulla tehtävän? Oisko vain verenvarastus vai muutakin operointia?

Seuraava reissun voisitte tehdä keskenänne. Ja raksuja söisin mielellään, kiitos vaan eläinlääkärille lausunnosta.

12 kommenttia:

 1. Ei ole helppoa olla ikääntyvä kissaneito.
  Mutta jos (munuais)ruoka maistuu ja elo on mallillaan, niin mikäs se siinä ollessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeinta tuntuu olevan katsoa sivusta, kun se ärsyttävä räpeltelevä kanssaeläjä saa herkkuruokaa ja itse joutuu syömään munuaisruokia. :'D

   Poista
 2. No voihan munuainen... Toivottavasti raksut maittaa ja joskus kokeeksi märkäruokaa. Paljon terveitä päiviä Täti Kassiselle ♥
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täti kiittää! Muutama maistuva ruoka on nyt olemassa, toivottavasti niihin ei kyllästy...

   Poista
 3. Patja lattialla! Jessss!!! Kassinen, olet tajuttoman söpö siellä tunnelissa <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökunta paljastaa: kuva on kierrätetty joululta ja tällä hetkellä patjaa ei oikeasti ole. :(

   Poista
  2. Näin siis hyväuskoista kuluttajaa viilattiin linssiin 8I Mutta eipä Kassisen henkilökunnan katala kuvaketkuilu hänen tolkutonta söpöyttänsä mitenkään vähennä <3 <3

   Poista
  3. Henkilökunta vain taloudellisesti käyttää kuvia! Ilman jouluisia Kassiskuvia olisi postauksen kuvissa ollut Seppo tai vaikkapa henkilökunnan leivonnaisia, ja siitä olisivat lukijat varmasti ilahtuneet!

   Poista
 4. Hyvä että ruoka maistuu ja saa luvan kanssa syödä raksuja.
  Meillä on parin viikon päästä ell ja katsotaan arvot. Sofi on nyt syönyt normiruokaa, kun ne munuaisruoat ei maistuneet ollenkaan. Katsotaan tuon käynnin jälkeen, mikä on tilanne ja miten jatketaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sofi <3 Toivottavasti verikokeet menee hyvin ja ei tarvitsisi syödä pahaa ruokaa.

   Meillä maistuu nyt melko hyvin kattovit 85 g -pikkupurkit ja -pussit, rc:n pussit ja animonda-vuoat. Raksuista kokeiltiin just rc:n tilalle Virbacia kun ell sanoi sen olevan usein maistuvampaa ja ainakin Kassisen mielestä on. Tilattiin 100 g näyte Kivuttoman verkkokaupasta ja pitää varmaan tällä viikolla käydä ostamassa isompi pussi.

   Poista
 5. Hyvä, että nyt saa Kassinen luvalla raksuja♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä mentiin eilen syömään jo ilman lupaakin...

   Poista