tiistai 2. toukokuuta 2017

Kissanhiekkaa mä silmiini saan

Karvanaaman ja Kassisen saapuessa aikoinaan talouteen heille tarjottiin heti kättelyssä kahta eri kissanvessamateriaalia: perusmarkettien paakkuuntuvaa, isorakeista, savipohjaista kissanhiekkaa ja pellettiä. Naaman ja Kassisen mielestä paakkuuntuva hiekka oli paljon parempaa ja se jäi käyttöön. Pelletti kuitenkin säästettiin pahan päivän varalle.

Markettiversio vaihtui nopeasti niin sanottuun laadukkaaseen kissanhiekkaan, hienojakoiseen mikrohiekkaan. Se näyttää ihan oikealta hiekalta, mutta on samalla myös imukykyistä ja poistaa hajut suhteellisen tehokkaasti. Luottomerkkinä on ollut Zooplussalta tilattava Tigerino Canada.


Mikrohiekkaa olohuoneen uudessa kulmahiekkalaatikossa, jossa on vähintäänkin outo reunadesign. Pitäisikö tämän pitää hiekka sisällä tavallista reunaa paremmin? Ei nimittäin pidä.

Kuin rantahiekkaa.

Pääsiäisenä oli hieman ongelmia hiekan suhteen, koska Tigerino pääsi loppumaan. Yleensä sekä kissanruokaa että -hiekkaa on tilattu samalla kertaa niin, että ne riittävät kuukaudeksi tai pariksi. Nyt kuitenkin hiekka loppui ennen ruokaa, eikä sitä ollut järkeä tilata erikseen, ja kun ruoka-hiekkatilaus lopulta tehtiin sen saapuminen vielä viivästyi pääsiäisen takia... 

Olohuoneen kahteen hiekkalaatikkoon ostettiin hätäavuksi Primacatin mikrohiekkaa, kun sitä tarjouksesta löytyi. Käyttökokemus oli Tigerinoa huonompi: paakut eivät olleet yhtä tiiviitä, hiekka pölysi paljon enemmän ja siinä oli jokin todella outo, voimakas ja kitkerä perushaju, jonka ainakin ihminen huomasi heti pussia avattaessa. Onneksi kissat eivät hajusta välittäneet ja kelpuuttivat uuden vessamateriaalin. 

Primacatin hiekkaa ei tänne enää osteta, hätätilassa haetaan mieluummin lähimarketista Rainbow:n isorakeista. Sekin pölyää ja paakkuuntuu huonommin, mutta ei ainakaan haise pahalta ennen käyttöä.  

Eteisen hiekkalaatikossa otettiin hätäratkaisuna käyttöön vanha pelletti.

Pellettiä talouden ainoassa kannellisessa laatikossa. Kansi poistettu kuvausta varten, näkyy oikeassa reunassa

Tämä hiekkalaatikko on varsinkin Sepon suosiossa, tai ainakin oli ennen hiekan vaihdosta. Kassinen ei kovinkaan mielellään asioi kannen alla.

Aikamoinen muutos mikrohiekkaan verrattuna.

Mitä ihmettä täällä kuvataan, häh?

Henkilökunnan iloksi Kassinen kelpuutti uudelleentarjotun pelletin ja kävi jo samana iltana siellä asioimassa, vaikka kansikin oli paikoillaan. Hänen mielestään savihiekka tuntuu kyllä oikeastaan olevan parempaa, mutta kyllä vaihtelun vuoksi voi puutakin harvakseltaan käyttää. Hyvä niin.

Seppo puolestaan ei oikein ymmärtänyt tätä laatikon uutta sisältöä. Hän käpälöi pellettejä, leikki niillä eteisen lattialla ja kantoi niitä jopa suussaan! Ällöttävää Seppo! 

Kissahiekkasaaga jatkuu vielä niin, että hajustamaton Tigerino oli Zooplussalta tilausaikaan loppunut. Se siis vaihdettiin lennossa uuteen merkkiin, kun tarjouksessa oli Biocat's Micro -mikrohiekka. Käyttökokemus tähän asti on ollut suhteellisen hyvä: kissat pitävät hiekasta, outoa hajua ei ole ja hiekka ei pölyä kovinkaan paljon. Paakkuuntumisominaisuudet ovat kuitenkin huonommat kuin Tigerinossa, niin että tästä ei uutta luottohiekkaa tule.  

6 kommenttia:

  1. Hyi Seppo, suussa, yök! :D

    Meillä ei ole ollut pellettejä, mutta veikkaan että näillä kahdella (varsinkin Ellillä!) voisi olla samat puuhat Sepon kanssa. Tuo Tigerino on meillä myös luottohiekkana. Välillä tulee kokeiltua muitakin, mutta aina siihen päädytään. Parasta tähän mennessä :)

    Itsekin olen joutunut kollaamaan noita markettien hiekkoja, jos on tehnyt mokan ja hiekka onkin loppunut kesken. Karsein kokemus taitaa olla Pirkan hiekasta. Hui. Mulla meinasi itku tulla sen kanssa. Se ei paakkuuntunut juuri ollenkaan, ja ne vähäisetkin paakut hajosivat vaikka miten varovaisesti koitti lapioida. Ei ikinä enää sitä... Best Friendin Cattia hiekkaa tulee ostettua, jos loppuu hiekka kesken. Siinä tulee aika kestävät paakut. Primacatin hiekkaa ollaan myös kokeiltu, eikä meillekään enää tule sitä. Halvalla ei tässä tapauksessa saa hyvää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, Kassinen pesee Sepon takapuolta niin usein että on vain reilua, että Seppokin saa maistiaisia Kassisen takapuolesta. Vaikka sitten pellettien kautta. :D

      Tigerino on varmaan hyvä hiekka niin monen ihmisen mielestä, että ei ihmekään jos oli loppunut. Meillä on kylläkin kokeiltu vain hajustamatonta versiota, kun pelkkä ajatus joistain tuoksuista tuntuu omituiselta. :P

      Pitää muistaa tuo Cattia, kiitos! Primacat oli kyllä tosi pettymys, kun se ei perushinnaltaan ollut edes kovinkaan halpa! Onneksi tuli ostettua tarjouksesta niin ei harmita niin paljon.

      Poista
  2. Hiekkahommat ei ole niin helppoja kun luulisi.
    Meille vaihtui aikoinaan Ököplus/Greenwood ja musta tuntuu, että se on oikeasti riittoisampaa täällä meillä kun paakkuntuva hiekka ikinä oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita kahta on tullut vähän mietittyä, olisi ekologisempi vaihtoehto kuin savihiekat. Ja kiva jos olisii riittoisaa! Mutta tuntuu, että pitäisi melkein olla oma komposti jossa hävittää niitä...

      Poista
  3. Hiekkahommissa riittää tosiaan pähkäiltävää. Meillä oli ennen käytössä myös pelletti, mutta päädyimme vaihtamaan takaisin perinteiseen kissanhiekkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelletistä ihmiset ja kissat on niin montaa mieltä. Meillekin riittää tämä, os vielä tulee puupohjainen hiekka niin sen pitäisi olla paakkuuntuva ja hienojakoisempi!

      Poista