perjantai 11. toukokuuta 2018

Seppo EI

Mikä on yleisin sanayhdistelmä, jonka Seppo tässä taloudessa kuulee? Aivan oikein, se on "Seppo, ei!"

Seppo, ei saa syödä Kassisen ruokia! Ne ovat yksinomaan Kassiselle tarkoitettuja, ja jos syöt ne kaikki, sinusta tulee lihava ja/tai kärsit vatsanpuruista ja ripuloit surkeasti.

Seppo, ei saa syödä henkilökunnan ruokia! Ne eivät ole kissoille sopivia (kun ovat yleensä kasvisruokaa), ja jos sattuvat silloin tällöin olemaan kissoille sopivia (lue: lihaa) ovat silti henkilökunnalle eivätkä kaiken maailman Sepoille.

Seppo, ei saa syödä huonekasveja! Ne ovat joko sisustuselementtejä tai, jos ovat syötäviä, ovat henkilökunnalle tarkoitettuja. Sitäpaitsi sinä oksentelet joka paikkaan, jos niitä ahmit.

Seppo, ei saa syödä teippiä! Ei ole terveellistä!

Seppo, ei saa syödä lankaa! Se vasta on epäterveellistä ja voi johtaa lääkärireissuun tai jopa vatsaelinkirurgiseen operaatioon. Iso EI!

Seppo, ei saa rapistella makuuhuoneessa! Varsinkaan yöllä. Ja varsinkaan, kun henkilökunta yrittää nukkua. Silloin joutuu ulos ja joutuu rapistelemaan ja nukkumaan olohuoneessa Kassisen kanssa.

Seppo, ei saa repiä sängynpäätyä! Katso yllä. Sitäpaitsi uudet sängyt ja patjat ovat kalliita.

Seppo, ei saa maata selällään sängyn alla ja kynsiä sängynalustaa! Katso yllä ja sen yllä.

Seppo, ei saa tiputella tavaroita yöpöydältä! Siihen on syynsä, miksi ne tavarat ovat yöpöydällä eivätkä sängyn alla tai yleensä pitkin lattioita. 

Seppo, ei saa kynsiä tapettia! Tapetti on kallista eikä näytä hyvältä, jos siinä on raapimajälkiä. Raapimapuut ja kiipeilypuu ovat kynsimistä varten hankittuja.

Seppo, ei saa kiusata herra Pabloa! Kyllä, herra Pablo on vähän nössö mutta ei se silti anna oikeutta kiusata häntä.

Seppo, ei saa tiputella tavaroita keittiön tasoilta! Keittiössä tavarat ovat usein särkyviä eikä sirpaleita ole koskaan mukava kerätä. Ja vaikka eivät olisikaan särkyviä, on niiden tarkoitus olla pöydillä eikä sekavasti pitkin lattioita. Katso yöpöytä.

Seppo, ei saa repiä talouspaperirullaa eikä myöskään vessapaperirullaa! Ne on tarkoitettu ihan johonkin muuhun kuin Seppojen leluiksi. Ei ole hyvä reikäisellä paperilla viherkasvioksennusta siivota.

Seppo, ei saa repiä verhoja! Ruman näköisiä ovat tuuletusikkunasta tulevassa ilmanvireessä liehuvat verhonsuikaleet.

Seppo, ei saa pureskella vetoketjuja, repunsolkia tai heijastimia! Leluja eivät ole ne. Sepoilla omat lelut on.

Seppo, ei saa aina huutaa kuin hinaaja jos sattuu olemaan tylsää! Leiki joko itseksesi tai Kassisen kanssa. Henkilökunta leikittää jos ehtii tai jaksaa mutta henkilökunnalla on myös muita velvollisuuksia tässä taloudessa. Velvollisuuksia joita Sepoilla ei ole. Vai haluatko omat imurointivuorot?

Seppo, ei saa yrittää karata ovesta ulos! Ulkona on vaarallista pienille Sepoille. Kyllä, jopa rappukäytävässä. Saattaa naapuri vaikka tallata päälle.

Seppo, ei saa imeskellä häntää! Hännästä tulee kohta kalju ja vielä naurettavamman näköinen kuin se nyt jo on.

SEPPO, EI!!!


Tuntemattomia sanoja. Mitä tarkoittaa ei? Kuka on Seppo?

12 kommenttia:

 1. Ihana, ihana, IHANA Seppo! Oot niin komee tuossa kuvassa, suorastaan syötävä. Toivoo viirunpiika.

  Pöh, kaikki kiva kielletään kissoilta ja etenkin viirukissoilta ja näemmä myös seppokissoilta. Kova on kissan elämä, vaikka parhaansa yrittää tässä ihmisten maailmassa tehdä, niin. Toivoo Viiru.

  Joopajoo. Kova on, on on. Sen kymmenet sortit ruokia ja varsin yhtä monet lelut ja kaksi kiipeilytelinettä ja kaheksan nukkumapaikkaa + sänky ja sohva ja mitäpä vielä. On se kovaa. Vois ehkä joskus tiskata tai imuroida hiekkansa ja harjata karvansa. Tai laittaa mulle ruuan töistä tulemaksi. Toivoo piika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiellettyä on kaikki. Sais vaan istua patsaana ja näyttää nätiltä, kaikki muu on näköjään isompi tai pienempi ei. Viirukissalle osanotot samasta jamasta. - Seppo

   Poista
 2. Mietin JUURI eilen, luuleekohan nää meiän että heidän nimet on Zetorei ja Ilonaei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ainakin asuu Seppoei! Tai jos tekee vain pientä kiellettyä niin puhutellaan nimellä Seppuli Tuhmanen.

   Poista
 3. Voi Seppo parka, kun kaikki kiva kielletään!

  Mä ymmärrän sua Seppo! -Tuike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkamultien kaivaminen ei oo tässä listassa! Se on siis sallittua! Jes! Mikä kaikki teillä on kiellettyä? - Seppo

   Poista
 4. Eiku Seppo JOO <3

  (Paitsi sinne rappuun kande mennä. Ettei vaan joudu vahingossa yksin ulos.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en mee yksin. Aina vähintään yksi ihminen juoksee perässä. On turvallista. - Seppo

   Poista
 5. Ihana, eläväinen Seppo! <3 :D

  Nuo luetellut asiat pätevät meidänkin nuorisoon, paitsi Pablon kiusaaminen ja hännän imeskely. Niiden tilalla on sitten kaikkea muuta kivaa :D Tuhmia kakaroita :D Ei-sanan lisäksi kiukkuinen huokaus on kanssa aika yleinen äännähdys meidän taloudessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläväinen. :'D

   Ehkä nää kaikki on kilttejä sitten keski-ikäistyessään? Ei enää pelkoa asioitten syömisistä, kasvien turvallisuudesta tai omista yöunista. Mutta onpa tylsää sitten! :D

   Poista
 6. Voi Zeppo, siinä on pitkä kieltolista pienelle kisulle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassisella ei ole samanmoista kieltolistaa, mistähän johtuis. :'D

   Poista