sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Sepon pilli

Kissoille ostetaan yleensä aktivointia varten kaikenlaisia leluja. Se, pitävätkö kissat niistä ja leikkivätkö niillä, on tietenkin eri juttu. Se on ainakin tässä taloudessa nimittäin huomattu, ettei lelun kalleus/halpuus yhtään korreloi sen kanssa, kuinka suosittu lelu on.

Seppo käy hyvästä esimerkistä. Kaikenlaisia leluja on ostettu tai saatu lahjaksi näiden vuosien aikana. On hiiriä, palloja, sulkakeppejä, ja niin edelleen. Harvemmin Seppo niillä kuitenkaan leikkii. Joskus keppejä tai jotain satunnaista hiirtä kannellaan huoneesta toiseen. Henkilökunta niitä sitten heittelee Sepon huviksi. Joskus Seppo noutaa lelun, joskus vain tuijottaa hölmönä, että mikä idea tuossa nyt oli. Toin sinulla hiiren ja viskasit sen jonnekin suuntaan X.

Poikkeuksia tietenkin on olemassa. Esimerkiksi ne ankannokkahärpäkkeet ja sitten se Virosta tuotu murinalelu. Niistä Seppo on tykännyt/tykkää edelleen. Joskus vähän liikaakin. Murinalelu on siksi edelleen visusti piilossa keittiön yläkaapissa ja Seppo saa sen pureskeltavaksi vain silloin tällöin.

Mutta mikä on se lelu, josta on ollut Sepolle eniten iloa, ja jolla hän saa leikkiä jatkuvasti, jos niin haluaa?

Seppo tahtoo.


Muovipilli.

Aivan.

Siinä se nyt on!

Seppo saalistaa.


Halpa lelu jos mikä. Niitä saa eurolla sata kappaletta tai jotain sinne päin. Pillejä Seppo kanniskelee myös paikasta toiseen, höpelöi itsekseen niiden kanssa joko makuuasennossa tai istuallaan, sekä tuo niita henkilökunnalle heiteltäväksi. Seppoa ei haittaa, vaikka pillin aerodynaamiset ominaisuudet ovat aika surkeat eikä se lennä kauas. Pääasia että se lentää, sitähän voi saalistaa vaikka ilmasta, ja tuoda takaisin heittäjälle ja vaikka kynsiä heittäjän jalkoja, jos tämä ei tajua kohtuullisessa ajassa heittää uudelleen.


Painia pillin kanssa: Seppo voittaa aina.

Parasta on voittaminen.

Sepolla on niin halvat huvit.


Joskus Kassinenkin innostuu pillistä.

Hän osaa olla hyvinkin raivokas.

10 kommenttia:

 1. Pilli! Mä en ymmärrä, mutta kullakin on lempparinsa! Ps. Folio (tms) paperitöllöt on huippuja! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foliotöllöjä on joskus kokeiltu, ne on kivan keveitä!

   Poista
 2. Ihanat leikkikuvat! <3 Mutta pilli? :D Eipä ole testattu meillä. Olisikohan niitä kaapissa... Halpa on kyllä! Täydellinen lelu kissalle, ei haittaa vaikka hajoaa. Meillä tykätään sukkapuikoista ja nippusiteistä, että miksei sitten voisi kokeilla pillejä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pillit eivät silleen loppuun asti hajoa, aika kestäviä vaikka pureskeltaisiinkin lyttyyn, mutta ne hukkuvat helposti vaikka kirjahyllyn alle. Onneksi sekään ei haittaa, kun uusia on helppo hankkia. :D Kokeikaa, varmaan tulee olemaan suosittu, sehän on vähän niinkuin pehmeä sukkapuikko! :)

   Poista
 3. Uutisissa sanottiin, että pillit aiotaan kieltää. Kannattaa piilotella niitä ympäriinsä Seppo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin pitää piilottaa! Jos henkilökunta hankkis varastoon niitä aikoja varten... - Seppo

   Poista
  2. Hei Seppo, jos ne pillit sitten oikeasti loppuu niin toimi seuraavasti:
   1. käske allekkirjoittaneen laittaa kengät jalkaan.
   2. Vaivihkaa käskytä se ulos.
   3. Anna käskyksi tuoda pieni okankappale- sillä saa teetusti aikaan vallan riemukkaat leikkihetket. (varsinkin jos oksassa on pieniä haaroja ja se on noin pillin paksuinen, esim. koivun oksa.)

   - Raita, pieni kissa lapista

   Poista
  3. Moi Raita,

   Ai voiko oksat olla yhtä kivoja? Täällä on joskus ollut niitä kuivia risuja, ne katkee vähän liika helposti. Kuulemma ei sais niin paljoo pureksia, pitäs vaan pelata, että kestäis. Pyh. Pureksiminen on parasta. - Seppo

   Seppo sai nyt lahjaksi 75 "cocktailpilliä." Katsotaan, ovatko ne yhtä kivoja. Plus vai että Lapista? Henkilökunnan molemmat puoliskot ovat asuneet Rovaniemellä, joskin eri aikoina, ja vähän ois ikävä sinne. - henkilökunta

   Poista
 4. Pillit on huippuja! Mie en uskalla antaa leikkiä yksinään, mutta silloinkun pillin saa painikaveriksi niin hyppyjä riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huippuja! Ai pureskellaanko teillä paloja irti pilleistä vai miten niin ei uskalla antaa yksin leikkiä? Täällä pilleihin ilmestyy leikin tiimelyksessä hampaanjälkiä mutta niitä ei kumpikaan yrittämällä yritä syödä, niin ihan hyvin uskaltaa pitää tarjolla koko ajan. On varmaan turvallisimpia ei-oikea-lelu-leluja mitä täällä on keksitty. :)

   Poista