maanantai 30. syyskuuta 2019

Naapurisovun ylläpitoa

Tämä on Seppo.

Hän huomasi, että aamuöisin, jos on tylsää, voi pureskella olohuoneen patterin metallisia vesijohtoja. Vesijohdot kulkevat seinällä ikkunalaudan vieressä, olohuoneen kauimmaisessa nurkassa. Niiden pureskelusta kuuluu hieno ääni ja se on hauskaa ajanvietettä. Ennemmin tai myöhemmin tulee ihminen kieltämään eli huomio on taattu.

Pureskelua ehti jatkua joidenkin päivien ajan, satunnaisesti, kunnes henkilökunta tajusi, että ääni varmasti kantautuu patteria pitkin muihin asuntoihin. Yläkertaan on kyllä muuttanut melko äänekäs lapsiperhe, jonka äänet välillä jännittävät Seppoa, mutta ei Sepon silti tarvitse kiusata heitä takaisin.

Hätäensiavuksi naapurisovun tähden putkiin siveltiin pureskelua estävää ainetta.

Oivallinen tuote, henkilökunta suosittelee! Sopii sekä asioihin, joita ihmiset haluavat syödä (esimerkiksi tofu) että asioihin, joita kissan ei haluta syövän (esimerkiksi metalliset putket seinällä).

Seppo ei suosittele, mutta hänen mielipidettään ei tässä asiassa kysytäkään.

12 kommenttia:

 1. Pöh. Just ku jonkun kivan keksii, ni heti pilataan toisen ilot. Minä en oo kokeillu vielä lämpöpatterin putkia ... monta muuta on kokeiltu kyllä ja heti piika pomppaa katsomaan, mistä joku outo ääni kuuluu. Etsi vaan sinäkin uusia juttuja ni saapi hlökunta hyötyliikuntaa. Toivoo Viiru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro vinkkejä oi tietäjä-Viiru!?! Nyt tarviis kyllä jotain uutta kun nuo putketkin on pilattu. - Seppo

   Poista
  2. Onko teijän ikkunoissa sälekaihtimia tai muita sellasia? Niitten rämpsyttely on aika kivaa, ku niistä naruista sillain kiskoo. Ja sitten verhojen yläreunan liikuttelu, sillain että ne nipsut alkaa rapisemaan. Sillon piika pomppaa.
   Muita metallisia juttuja on liesi. Sen alaosassa on semmonen joku laatikko. Sen reunaa voi kans kynnellä kokeilla. Ja taas pompataan.
   Piialla on myös semmosia paperikasoja. Niitä voi vähän levitellä ja kaivella - pomppua tulee.
   Jos ois pingispallo, sen kanssa ois kiva yöaikaan pelata. Mut ei oo palloa. Piika sano, että joku vanha kissa sillain pelasi ja piian äidillä meni hermot. Ei sanonu, että mihin meni. Mut mikä tahansa pieni esine, joka vähän kolajaa, kun sitä potkii päin huonekaluja ja esmes sitä patteria päin, on aika hyvä.
   Ja jos on jossain omena tai semmonen iso oranssi pallojuttu, sen voi puottaa alas ja sillä voi pelata. Tomaatin puotin kerran, mutta siihen tuli helposti reikiä ja ei piika tykänny.
   Ja yhteen jalkalamppuun koitin kiivetä, mut se kaatu ja meni rikki.
   Että on tullu kaikenlaista kokeiltua. Laitan sulle viestiä, jos keksin jotain muuta. Toivoo Viiru.

   Poista
  3. Kuulostaa aika kivoilta jutuilta, kiitti Viiru. Verhoja kyllä kokeilen mut kaihtimia ei oikein oo (onneksi, sanoo nuo). Tavaroita pudottelen, pitääkin tehä sitä enemmän. Sit hei jääkaappimagneetteja voi kans rämpyttää, kokeile jos et vielä oo. - Seppo

   Poista
 2. Se voi kyllä olla että yöllä naapurit eivät oikein arvosta tuota ääntä. Se ääni kuuluu aika hyvin naapuriin päivälläkin.. ainakin meille ja se ääni aina kummastuttaa mua - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patteriäänet ei oo yhtään yhtä inhottavia, jos niitä aiheuttaa ite. Kannattaa kokeilla! Mut joo, muut äänet on inhottavia tuolta yläkerrasta. Joku huutaa ja itkee siellä aika usein, varmaan joku serkun tapainen. - Seppo

   Poista
 3. Metallisia johtoja! Et sä ookaan ihan niin fiksu kun luulin, Seppo. Mutta nättiys korvaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon fiksu, tiedän et joku huomaa kun järsin niitä. Jos ei tässä kämpässä niin sitten yläkerrassa ainakin. - Seppo

   Poista
 4. :-D Samalla tulee tosi persoonallinen ja kirjaimellisesti hyvällä maulla tehty sisustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Ei kaikilla ookaan ihanan poltetun oranssinpunaisen sävyisiä putkia. :P

   Poista
 5. Miten ihmeessä Seppo on edes keksinyt tuon, melkoinen poika!! :D Toivottavasti pureskelu on pysynyt poissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuon pureskelu, mutta valitettavasti täällä on muitakin pattereita ja niiden vesiputkia...

   Poista