tiistai 19. marraskuuta 2019

Nukkumisjärjestelyt muuttuivat (taas)

Sepon karvakatoa kitkettäessä henkilökunta teki muutoksia nukkumisjärjestelyihin. Edellisen vuoden ajan kissat eivät saaneet olla yöllä makuuhuoneessa, koska Seppo kolisteli, raaviskeli, mekkaloi ja huusi niin, että henkilökunnan allekirjoittanut osapuoli ei nukkunut. Nyt Sepolle kuitenkin annettiin uusi mahdollisuus makuuhuoneessa nukkumiseen siinä toivossa, että sekin parantaisi karvatilannetta. Läheisriippuvaisen pitää antaa olla lähellä, vaikka se huonontaisikin henkilökunnan unta.

Miten yöt sitten ovat menneet? No yllättävän hyvin!

Seppo nukkuu alkuyön sängyssä allekirjoittaneen vieressä, ja henkilökunnan toisen puoliskon tullessa varastamaan Sepon paikan vaatimaan oman paikkansa hän siirtyy tuolille päiväpeiton päälle. Siinä hän nukkuu melko rauhallisesti ja heräilee yleensä kolmen ja neljän välillä, ja herättyään venytysraapii tuolin selkänojaa. Todella hyvä herätyskelloääni muuten tuo tuollainen tuolin raastaminen. Siihen kun kerran herää niin ei enää nukuta.

Eipä siinä mitään, kyllähän kello kolme on jo ihan järkevä aika nousta keittämään aamukahvia. 

Nämä kuvat on otettu 16.11. klo 02.45. Seppo oli vielä nukkumassa mutta allekirjoittanut havahtui itse ja ajatteli herättää Seponkin uuteen ihanaan lauantaiaamuun. Hähää Seppo, siitäs sait! Miltäs tuntuu tulla herätetyksi liian aikaisin? Ei tunnu kivalta, niiiiih!

Kassinenkin muuten yöpyy joskus makuuhuoneessa nyt, kun se on mahdollista. Hän nukkuu lattialla aamutossujen ja sekalaisten päivävaatteiden päällä. Vaatteiden paikka olisi oikeastaan tuossa tuolilla, mutta se halutaan jättää tyhjäksi Seppoa varten. Taas yksi uhraus hänen hyvinvointinsa eteen!

10 kommenttia:

 1. Ei oo mikään uhraus liian suuri, kun on Zepestä kysymys. Tai minusta. Muuten on aamukolme tai aamuneljä ihan passeli aika herätä. Minä kans teen jotain kivaa, että piika herää. Naukuilen surkeasti, tosin siihen se ei nouse, sanoo vaan, että on yö ja nukutaan. Oon pyrkiny ettimään jotain, josta lähtee joku uusi ääni, ni piian on melkein pakko tulla kattomaan, mitä puuhailen. Ja sitku on jalkeilla, on ihan sama jo antaa mulle aamusyrämet. Jotka syön olohuoneen ikkunalaudalla tai yhdessä kiipeilypuussa. Piika koetti äsken tarjota niitä normiruokapaikala eli ruokapöydällä, mutta sanoin heti, että nietu kauppa gamla kleedär eli huikamala. Toivoo Viiru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Viiru, niinkö se piika väittää, että on yö. Pah. Sano sille takas että oot yöeläin ja piian on parempi nousta hyvällä, niin ei perintökalleudet tipu hyllyiltä tai muuta. Täälläkin pitäis ottaa aamusydämet käyttöön, en ymmärrä miks ei oo. Onko raaka vai kuiva? - Seppo

   Poista
  2. Raakaa possun syräntä. Paloitellaan reilun hiiren kokoisiksi paloiksi ja pakastetaan pikku pusseissa ja sulatetaan aamulla kuumassa vedessä. Maistoin sellasta pientäkin syräntä, ehken kanan, oli ihan hyvää. Piian joku työkaveri on kans kissanpalvelija ja sen kissa oli kieltäytynyt sitä - no, nuoret on joskus sellasia. Nonni, nyt on syöty maisemaravintolassa ja voin ruveta ruokaettoneille. Toivoo Viiru.

   Poista
  3. Raakaa ja saat syödä kiipeilypuussa?!??! Piika on aika edistyksellinen, me ei saatais kun kuulemma vaan sotku tulisi. Ja kaikki nuo sydämet on varmaan hyviä, kelpais meillekin aamusydän. - Kassinen ja Seppo

   Poista
  4. Ei meijän serkuillekaan emot keitelly ruokia, raakana niiden pitää ne lihat syödä ja karvoja kans! Piika ompeli mulle semmosia pieniä voffelikankaisia ruokaliinoja, jotka voi taitella ja semmosen päältä on hyvä syödä ne syrämet, ni ei tuu likoja eikä sotkuja. Ku ei niillä serkuilla astioitakaan oo. Mut märkäruoka ja raksut on kupissa. Paitsi ne raksut, jotka piika piilottelee pikkuliinojen (10x10cm) päälle millon minnekin. Minä sit kiertelen ja etin eväitä ... Ja joo, aamusyrämet on hyviä!

   Poista
  5. Ruokaliinoja! On meno kuin kartanossa. Kyllä oot hyvin palveltu Viiru! - Seppo

   Poista
  6. No ei ne mitä hienoja liinoja oo, siksakila ompelin kankaan reunoja, jottei purkaudu. Kyllähän tuo kuulostaa vähän hupsulta ... Viiru on kyllä aikamoinen lellipoika. Mie kaiketi koetan korvata sitä, ettei Viiru pääse vapaana liiruamaan lähimetsiin.

   Poista
 2. Meillä onneksi Nisu goisaa aina tonne 06-07 väliin, ennen kuin aloitaa siiretelemään täti-ihmistä sängystä ylös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai herra Nilsson on niin pitkäuninen! Onpa ystävällistä. :D

   Poista