torstai 21. marraskuuta 2019

Millä leikittäis?

Seppoa aktivoitaessa ja leikitettäessä on vaikeaa tietää, mikä häntä milloinkin kiinnostaa. Jos hän huutaa olohuoneessa ja henkilökunta menee tarjoamaan leikkiä lelulla a, hän haluaa varmasti lelun b, c tai d. Jos lelu ei vaihdu mieleiseksi tarpeeksi nopeasti, hän menettää mielenkiintonsa ja lähtee pois, mutta on tietenkin taas hetken päästä huutamassa jossain.

Kuukausi sitten henkilökunta siirsi kaikki huiskalelut kylpyhuoneeseen. Ajatuksena oli, että sitten olisi helppo nähdä, milloin Seppo haluaa leikkiä huiskalla: hän menisi istumaan oven eteen. Täsmäleikitystä tarjolla, oikea lelu oikeaan aikaan!

Haluun leikkiiiii!

Suunnitelma on toiminut hyvin. Valitettavasti Seppo istuu ovella noin puolet hereilläoloajastaan, eli henkilökunta ei kuitenkaan jaksa leikittää häntä aina kun hän haluaisi. Mutta silloin kun jaksaa, lelu on oikea!

Täsmäleikitysideasta huolimatta Seppo on jatkanut myös huutelua. Pitäisi keksiä muitakin keinoja, miten hän voisi kertoa, mitä milloinkin haluaa. Seposta ei voi olla kivaa, että häntä ei ymmärretä, ja tietenkin myös henkilökunnan hermot ovat koetuksella. 

Yhtenä ratkaisuna mielessä ovat käyneet ne sellaiset kysymyskortit. Olisiko muita ehdotuksia?

Leikitään jooko yhyy.

P.S. Huutelu ei aina liity tylsyyteen. Esimerkiksi tätä kirjoittaessa Seppo huutaa, narisee ja nurisee; hän pureskeli patteria ja hammasteli keittiön pöydällä kirjekuoria, kyniä ja muita esineitä. Hänellä on selvästi nälkä. Aamuruoka annettiin kyllä jo melkein tunti sitten, mutta se onkin näköjään pahaa eikä sitä voi syödä. (Kassinen auttoi ja söi Seponkin annoksen. Onneksi joku edes arvostaa tarjoiluja.) 

Miksi Seppo olet noin onneton otus?

12 kommenttia:

  1. Voi Seppo-kulta sinun kanssas. Tosin tuo kitinä on meiltäkin tuttua, aina on jotain valittamisen aihetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon aktiivinen ja haluun mielenkiintoisen elämän! Ei saa kitisyttää Amppaa ja Muikkua siellä, niilläki on varmasti tärkeää asiaa ja aihetta. - Seppo

      Poista
  2. Onkohan mentalistipalveluja kissukoille olemassa?

    Ei sempuoleen, Zetorille määkiminen on kans tuttua. Liian vähän leikin, tiedän....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tästä selvitään niin henkilökunta alkaa itse tarjota tuollaisia palveluita muille. :'D

      Poista
  3. Max tekee samaa, mikään lelu ei kelpaa ja sitten se jo lähteekin pois ja kohta taas jossain pyytämässä tai tiputtelemassa tavaroita. Onneksi iän lisääntyessä tämä on muuttunut helpommaksi, mutta kyllä myös vaatimmaksi näykkäisyin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että ei olla yksin tämän asian kanssa vaan tekin kärsitte. :'D Toivottavasti täälläkin helpottuu iän myötä...

      Poista
  4. Hitsit, te ootte mun idoleita, koska te olette jo saaneet keskusteluyhteyden Sepon kanssa auki ton vessakikan kanssa :O
    Meidän Seppo on vihdoinkin keksinyt parkkeraa koneen ääreen niin, että vaiheuttaa mun sillä oloa ja huomio keskittyy tärkeimpään.
    Olemme tosin eri mieltä täsä ideasta ja lopulta päädymme ns. tassurysyyn, kun Nilssonilta menee hermo kun tönin sitä. Silloin Peto suuttu, läpsii tasulla ja hyökkää puremaan. SIllä hampaattomalla suullaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi keksiä muillekin leluille ja aktiviteeteille joku samanlainen. Ehkä ne sellaiset kysymyskortit ois hyvät, jokaisella kortilla ois tietty merkitys ja herra vois vaan näyttää, että mitä haluu tehdä. Sit ei enää tarviis kuulla huutoa! Ehkä.

      Nilssonille pitää hankkia oma valetietokone! Laitat sen käytössä olevan koneen viereen ja esität, että katot siitä jotain, ja eiköhän herra hirveä hampaaton peto kohta siinä ole parkissa. :'D Ja joo, täälläkin tykätään olla tietokoneen edessä, on välillä vähän rasittavaa.

      Poista
  5. Voih Seppoa! Sepolla on tarpeita ja isäntäväen on vaan pyyteettömästi niiden mukaan toimittava=) Kiltti Kassinen kun auttoi Seponkin annoksen kanssa=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepolla olisi kyllä tarpeita vaikka muille jakaa, monen kissan edestä. :D

      Poista
  6. Aika nokkela idea! Pitäisköhän meidänkin kokeilla! Viikon ajan oli maailman paras lelu: Fazermint-paperi lankaan sidottuna. Mut eilen se vanheni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pitää sitten vuorostaan kokeilla teidän lelua: täällä olisi vihreä kuula -suklaakaramellipapereita nyt saatavilla. :D

      Poista