lauantai 25. marraskuuta 2017

Roskaeläin

Seppo osaa avata kaapinovia. Hän harrastaa availua nykyään pääosin henkilökunnan siunauksella, sillä onhan kaapeissa vietetty aika poissa vakavammasta tuhmailusta. Esimerkiksi keittiön kissanruokakaapissa hän käy vain lyhyillä tutkimusretkillä, mistä ei ole mitään haittaa, ja satunnaiset vaatekaapista ulos lentävät paidat eivät nekään ole katastrofi.  

Valitettavasti Sepon uusin villitys on roskakaappi.

Ette voi pakottaa ulos.

Ette voi!

Henkilökunta ei pidä roskakaappiretkeilyä aivan yhtä hyvänä harrastuksena kuin muita kaappeja. Mistähän johtuu.

Sen verran hyvää tässä roskakaappijutussa on, että Seppoa ei tarvitse pakottaa ulos kaapista: hän tulee itse, jos oikein nätisti pyytää. (Ulkona hän ei tosin kauaa pysy vaan menee takaisin kaappiin melkein heti, jos jokin tärkeä puuha jäi kesken.) 

Kassinen arvostaa Sepon availuharrastusta. Hän ei itse tunnu osaavan avaustekniikkaa, mutta nyt hänkin pääsee arvioimaan ruokatilannetta ja nukkumaan pehmeissä vaatekasoissa. Jotain hyötyä Sepostakin!

Narnia kutsuu Kassista.

18 kommenttia:

 1. Mikä ihme siinä on ettei roskiskaapissa saisi tutkia? Nehän on mielenkiintoisia, jos ovi on jäänyt raolleen ihmiseltä - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-i, oven raolleen jääminen on suorastaan kutsu mennä sisään! Ja niin on kyllä kiinni oleva ovikin. Ja ovi jonka edessä on jokin este, sehän on varmaan vaan jonkinlaista uutta aktivointia, kun pitää ekaks miettiä, miten esteen saa pois. Eiks nii? - Seppo

   Poista
  2. Eilen illalla yritin keittiön yläkaappeihin mut ei päästetty. - Seppo

   Poista
 2. Roskiskaappiin pitäisi olla aina vapaa pääsy! Se on niin kiva paikka! -Ame&Tuike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäis! Avoimet ovet sinne ja kaikkii muihinkin kaappeihin. Ja rappukäytävään. - Seppo

   Poista
 3. Okei. Uskokaa tai älkää, mutta meilläpä ton tekee...BÖRJE ! Eipä silti, Nisu on sen messissä joka kerta.

  VastaaPoista
 4. Hauskat kuvat, vaikkei nyt niin kovin kiva paikka.
  Meillä kissat availee vaatekaappeja ja repii alimman hyllyn vaatteet lattialle (alimmalla hyllyllä ei siis säilytetä mitään tärkeää), mutta kaappiin ne eivät mene enää juuri koskaan, kun aina komennetaan pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, availu on siis mahdollista oppia jättämään kesken ennen parasta "ole kaapissa" -vaihetta? :D Jäisiköhän Sepollakin joskus tuohon... Ehkä sitten seniorivaiheessa. :P

   Poista
 5. Haha! Nauroin noille Sepon lymyily-kuville! Ihana! :DD Roskiskaappi on meilläkin suosittu, muiden kaappien ohella. Niin kiva tonkia ja lymytä kaappien sisällä! Mitä enemmän saa tiputettua ja revittyä tavaroita, sen parempi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhamaa ja tavarataivas vain kissoille, yhden oven takana. :D Teillä onkin useampia kaappitonkijoita, varmaan vähän enemmän vahinkojakin sitten. :D

   Poista
 6. Noooo, hlökunta ei aina ymmärrä - minkäs polot mahtavat, kun koulutus ei ole ollut tarpeeksi kattava. Sinä olet, Seppo, johdonmukainen: kyllähän hommat on tehtävä loppuun, kun kerran on aloitettu.
  Ja sinussa on tutkimusmatkailijan ainesta! Tuleva Seppo "The Cat" Livingstone? Tai kenties Seppo Amundsen?
  Ja tässäkin asiassa näkyy myös sinun altruistinen asenteesi ja lämmin sydämesi myös: Kassista on autettava.
  Talvisehkoa sunnuntaita toivottaa vanha neitikissa, jonka ei tarvitse aukoa ovia, kun ne ovat kaikki valmiiksi raollaan ... (olen saanut kamarineitoni koulutettua aika mukavasti, pientä hiomista vielä on).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neitikissalle kateellisia terkkuja, jospa täälläkin ois joskus kaikki ovet auki! Helpottais tutkimusmatkailijan uraa huomattavasti. Ei voi henkilökunta oottaa suuria saavutuksia jos ei edes pidetä tietä kaappiin tarjolla.

   Poista
 7. Eijeieieieiei Narnian kutsu on huijausta! Mä meinasin jäädä vaatekaappiin koko päiväksi mun SYNTTÄRIPÄIVÄNÄ! Älkää menkö sinne, se on paha paikka vaikkakin houkutteleva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä kaapissa kuulostaa just hyvältä! Ei häiriköitä, omassa rauhassa sais vaan nukkua. - Kassinen

   Poista
 8. Auts! Kauhulla odotan päivää kun joku kisuista huomaa, että roskakaapin saa todella helposti auki. Etenkin Raku haluaisi vierailla siellä aina kun kaappi onvähänkään pidempään auki kuin puoli sekuntia.
  Lapsilukko voisi olla hyvä tuohon, niin suuhun ei päädy vahingossa mitään ikävää etenkään kisujen ollessa kotona keskenään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä ei kukaan sitä keksi! Ja vaikka keksisikin, niin saattaahan se olla, ettei ei se kaappi yksin ollessa kiinnostakaan: täällä ainakin se availu tuntuu olevan vähän enemmän huomionhakua kuin oman seikkailun etsimistä. :P

   Poista