tiistai 26. joulukuuta 2017

Kasvien sukupuutto

Kissat (etenkin Seppo) ovat kunnostautuneet kasvien hävittämisessä. Alun perin taloudessa oli paljonkin kasveja, mutta siitä lähtien, kun Karvanaama ja Kassinen saapuivat uuteen kotiinsa silloin kauan sitten, kasvit ovat yksi toisensa jälkeen hävinneet. Joko henkilökunta on havainnut niiden olevan epäterveellisiä kissoille ja hankkiutunut niistä ennaltaehkäisevästi eroon, tai kulloinkin paikalla olleet kissaeläimet ovat hävittäneet kasvirukat korkeimman omakohtaisesti. Keinovalikoimaan on kuulunut sekä ikkunalaudalta pudottaminen että hitaampi tuhoaminen satunnaisesti pureskelemalla.


Aaloet sinnittelevät edelleen, vaikka ovatkin hieman kärsineet.

Viimeksi pari viikkoa sitten jo pitkään kituuttanut rahapuu tiputettiin tylysti ikkunalaudalta. Pum, räiskis ja kasvi sekä ruukunpalaset roskiin. Henkilökunta ei ollut paikalla, mutta ei tarvittu mitään suuria älynlahjoja jotta voitiin päätellä, että Seppo oli hyvin todennäköisesti syyllinen.

Syyllisen pidätyskuva.

Nyt on jäljellä enää kaksi aaloeta ja yksi (lievästi pureskeltu) anopinhammas. Onko vain ajan kysymys, milloin nämäkin viimeiset mohikaanit joutuvat taipumaan sukupuuton uhan alla? Vai onko vielä toivoa?

Viimeisenä keinona kasveja suojelemaan on aseteltu seponpelätti.

16 kommenttia:

 1. Toimiiko toi pelätin suhun oikeasti Seppo? - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, se on helppo kaataa kumoon! Mut pysyy henkilökunta virkeänä kun kehittävät erilaisia estoja. - Seppo

   Poista
 2. Taasko Seppoa suotta syytetään? Eikös siellä ole aiemminkin ollut sellaisia itsetuhoisia kasveja, jotka pomppivat ihan itsekseen ikkunalaudalta ..? Vai mitä Seppo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekseen pomppivat joo. Ei niitä tarvii kuin katsoa ja heti ovat lattialla. Teippaisivat ne kiinni seinään jos haluavat niiden pysyvän hengissä, höh. - Seppo

   Poista
  2. No justiinsa niin! Eivät vaan huomaa, että olet humanitäärinen, eikun siis vegetäärinen kissa ja autat poloisia kasveja niiden hädässä ja kurjassa elämässä, senkin eutanaatikko, sinä Seppo!

   Poista
  3. Vegetäärinen, vegetatiivinen, kaikkia niitä. - Seppo

   Poista
 3. Hei, mahtavaa että teillä vielä kuitenkin kolme kasvia koittaa jatkaa elinpäiviään kissojen ulottuvilla. Meillä ei edes yhteen ole mahdollisuuksia=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ne yrittävät; katsotaan, kauanko pärjäävät. :D

   Poista
 4. Hih, seponpelätti! Taitaa olla ennemminkin houkutin 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kohta saa pelätä seponpelätin selviytymisen puolesta. :D

   Poista
 5. Vähänkö ihana seponpelätti! :)

  Meilläkin kasvit tuppaavat kuolemaan... Tosin vika ei ole pelkästään kissoissa, vaan suurin syypää olen minä itse. Mädätys tai kuivatus onnistuu :D Anopinhammas on meilläkin ainoa, mikä on säilynyt hengissä. Kestävyydestä varmaan saanut nimensä :D Se on aika hieno saavutus, että teillä on kolme kasvia hengissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, kiitos kiitos! :D Saavutus on kyllä, mutta kuinkahan kauan... Tällä kasvikuolemavauhdilla ensi vuonna tähän aikaan ei ole yhtään. Tai jos hankkisi vähin äänin uusia. :D Niidenkin pitäisi olla kuivuutta ja kissoja kestäviä, tai ehkä sellaisia korkealle amppeliin laitettavia. :P

   Poista
 6. Ei yhtään kasvia.
  Helpompaa.
  (Mutta osaa ne pureskella ainoaa feikkikasviakin, siksi jopa se on nostettu ylös turvaan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kasvinmuotoiset- ja kokoiset kärsivät! Paitsi ehkä jokin sitruspuu säilyisi... :P

   Poista
 7. Te voitte asettaa lisäjännitystä lyömällä vetoa ajankohdasta. :'D Ihmeellisiä on kodit, missä kasvit saa olla rauhassa! Meillä ei toivoakaan, joten edes yritä. :D Äidilläni taasen on kokonainen kasvipöytä (isoja ja korkeita kasveja) ja kisut nukkuu kiltisti ruukkujen välissä olevalla viltillä. En ymmärrä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, tuo on kyllä niin ihmeellistä, miten joissain paikoissa kasvit vain jätetään rauhaan. :D Pitäisi varmaan hankkia akvaario ja asettaa kasvit sinne...

   Poista