maanantai 23. huhtikuuta 2018

Kevät koittaa Kassiselle

Kalenterivuosi alkaa olla siinä vaiheessa, että kevät etenee harppauksin tai ainakin kohtuullisen suurin askelin. Muuttolinnut saapuvat, lumet sulavat ja ihmisilläkin alkaa olla kevättä rinnassa. Vaikka ilmoja ei voi täällä vielä lämpimiksi sanoa, aurinko paistaa selkeinä päivinä kuitenkin sen verran, että pieni piipahdus parvekkeella ei ole kissaeläimille mikään kauhea kärsimys. Sepolle ainakin riittää tutkittavaa ja kaikenlaisia jännittäviä pieniä risuja ja vanhoja lehtiä.

Aurinkoisena viikonloppuna henkilökunta teki Kassis-rukalla kokeen: voisiko parvekkeen kutsu voittaa valjaiden kauhun, jos olosuhteet ovat oikeat. Kassiselle puettiin ne paremmat valjaat, ovi avattiin ja Seppo meni ulos henkilökunnan kanssa. Kaikkea kivaa tapahtuu ulkona, sisällä on vain tylsyyttä. Odoteltiin.


Kauaa ei tarvinnut odotella. Tällä menetelmällä Kassinen esitti kärsimysnäytelmää vain noin minuutin, ja sitten hän nousi ihmettelemään ulkoilmaa. 

Täällähän on aika mukavaa.

Ehkä parvekevaljastelun ilo vielä aukeaa Kassisellekin!

Kaikilla oli mukavaa ainakin kahden minuutin ajan, kunnes tässä kuvassa typerä Seppo istui Kassisen hihnan päälle.

Hälytys, Kassista sorretaan! Kiusataan! Estetään elämästä!

Äkkiä takaisin sisälle.

Huijausta koko homma.

Paluu normaaliin. Huoh.
Ei voi liikkua. Ei ole Kassisia tarkoitettu puettaviksi.

Valjaat riisuttiin ja Kassinen tuli välittömästi kärttämään uutta ulospääsyä. Saahan sitä yrittää...

Kummallista, miten eräät toiset ovat tyytyväisiä vaikka minkälaisessa asukokonaisuudessa, kunhan vain saavat ulkoilla. Seppo pitää parvekkeesta ja rappukäytävästä ja joskus häntä on hankala houkutella takaisin sisään.

Mutta ei tällä kertaa. Lähistöllä käynnistyi moottoripyörä ja hän singahti pikavauhtia sisään turvaan.

Tähän loppuun vielä uutisia ulkoiluun ja parvekkeeseen liittyen: kesäkuun alussa alkaa taloyhtiössä parvekeremontti, jossa kaikki parvekkeet uusitaan nykyvaatimuksia vastaaviksi ja niihin asennetaan parvekelasit. Eli joskus lokakuun puolella, jos kaikki menee niin kuin pitääkin, pääsevät Kassinen ja Seppo käyskentelemään parvekkeella ihan vapaasti. Syystuulet ehkä puhaltavat silloin, mutta ainakin Kassisen mielessä pitkä, kuuma kesä varmasti jatkuu, kun ulkona voi ainakin jossain määrin ilakoida ilman niitä typeriä, typeriä valjaita.

13 kommenttia:

 1. Sinä Kassinen uskalsit valjaissa parvekkeelle, jee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parveke ei tunnu missään, valjaat tuntuu sitäkin enemmän. - Kassinen

   Poista
 2. Ei sitä liian kauan pidä olla, voivat vielä sekoittaa Sepon kanssa ja luulla, että olette samanlaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Kassisen olisi ollut parasta olla yksin, ei ainakaan kukaan olisi istunut hihnalle. Ehkä ensi kerralla... :D

   Poista
 3. Kassinenhan käyskentelee valjaissa kuin vanha tekijä, siis partsilla :) Kiva muuten tuo valkoinen hännänpää! ^.^ Moottoripyörien pitäisi olla hiljaa, kun Seppo ulkoilee. Ei pienen kissan korvat voi millään kestää sellaista monsteriääntä. Pöllösilmät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui jos olisi moottoripyörä kuulunut niin, että oltaisiin oltu oikeasti ulkona-ulkona. Minnehän olisi Seppo silloin singahtanut, ja olisikohan pysynyt käsissäkään...

   Poista
 4. Ihana kuvasarja. Meil taas menee koko talo huppuun tässä kohta. Julkisivuremppa. En tiedä miten noiden mielenterveys kestää ettei nää ikkunasta mitään moneen kuukauteen. Ratkaisuja on harvassa. Tosin Mamma N varmaan pelastaa noi sitten kun meidän kohdalla alkaa rytisemaan ja ikkunakin vaihdetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kuulostaapa rankalta kesältä. Osaako tyypit katsoa teeveetä, jos laittais niille lintuohjelmaa aina välillä näkymään?

   Täällä eniten jännittää, millainen mekkala remontista oikein tulee. Toivottavasti ei liian stressaavaa, ettei nääkin tyypit pääse lomalle jonnekin...

   Poista
 5. Jeee, parveke! Ja nouuu, valjaat!

  Vikassa kuvassa Sepon kuvan vois liittää sanakirjamääritelmien "järkytys" tai "epäusko" viereen:D moottoripyörät on kyllä jänniä kun niistä lähtee semmoinen mökä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, moottoripyörät on nyt kamalia kyllä! Saas nähdä että tottuuko Seppo niihin, kunhan kesän edetessä kuuluu ääntä enemmän. Mitä teillä ajatellaan kovista äänistä ulkoillessa?

   Poista
 6. Voi ei tuo viimeinen kuva! Taas päivän naurut, kiitos! :'DD Tuohan meni jo hyvin Kassisen osalta, hyvää edistystä :) Lasitettu parveke on kyllä huippu juttu! Niin helppoa sitten päästää kissat ulkoilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikohan lasitetulla parvekkeella kökötystä laskea sitten enää ulkoiluksi...? :D

   Poista
 7. Jaksaa jaksaa Kassinen! Kohta saa nauttia ulkoilusta ilman pukuja tai Sepon tarjoamia vapausrajoituksia! :)

  VastaaPoista