perjantai 27. huhtikuuta 2018

Kieli

Henkilökunta toi kissoille tuliaisia ihmisruokakaupasta. Kiinnostus oli välitöntä.

Kassinen haluaisi tällaista lihajuttua.

Seppoa kiinnostaa toisenlainen pakkaus.

Kassisen toive toteutui, kun porsaan kieltä oli seuraavan aamun aamiaistarjoiluna.

Kielet olivat jotenkin todella ällöttäviä henkilökunnan allekirjoittaneen osapuolen mielestä. Sian sydämen leikkaaminen ei tunnu missään, mutta tässä kielessä on jotain oudon tuttua. Ihmisen kieli lienee aika samanlainen?

Sitkeää tavaraa, varmaan hyvästä hampaille. Jos noin pieniä paloja nyt joutuu edes pureksimaan.

Kieli oli kissojen mielestä vähän outoa. Kassinen aluksi vain haisteli ja nuoleskeli mutta lopulta uskaltautui syömäänkin.

Sepon ensivaikutelma oli hyiiiii. Osa isommista paloista pilkottiin helpommin lähestyttäviksi pikkupaloiksi, mutta ne olivat silti hyiiiii.

Lopulta hän suostui maistamaan, kun pikkupaloja tarjoiltiin yksitellen käsistä. Muutama nokare meni alas ja sitten hän poistui olohuoneeseen, pakoon pahaa ruokaa.

Kassinen totesi pitävänsä kielestä ja tuli seuraamaan leikataan-paloja-pakastimeen-prosessia hyvin läheltä.

Hän myös huomasi olevansa yhä nälkäinen.

Pöydältä ei yleensä saisi varastaa....

...mutta henkilökunta on iloinen siitä, että hän osoittaa uuteen ruokalajiin näin suurta kiinnostusta. Ja onhan hän söpö noin nenä rutussa. Varastakoon vain!

Valitettavasti kielen sitkeys voitti ja Kassinen ei saanut yhtään lihaa irti melko pitkällisestä työskentelystä huolimatta. Pienemmät palat ovat varmaan siis parempia noin niinkuin ravinnolliselta kannalta?

Kuvailujen loputtua Seppo hiippaili takaisin keittiöön, kun nälkä voitti. Hän palasi kielen pariin ja lopulta söi sitä melko tyytyväisen oloisesti, kun kerran makuun pääsi. Ihmeellinen otus on Seppo.

Ja mitä se Sepon alussa suosima pakkaus muuten sisälsi? Valitettavasti ei kissanruokaa.


Huijausjauhelihaa! Voi Seppo-rukkaa, väärin himoittu.

Henkilökunta söi ja hyvää oli.

10 kommenttia:

 1. Kielet on ällöttäviä myös lihansyöjäihmisen mielestä. Ehkä siksi meille ei ole vielä niitä ostettukaan. Pitäisi ehkä kysyä lähikaupan lihatiskiltä, jos lihamestari leikkaisi meille kielen valmiiksi palasiksi.. :p
  Kissojen ruttunenät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatetaan valmiita palasia! Oli niin ällöä, ihan sai täydelliset mielikuvat ihmisten kielten leikkaamisesta. D:

   Pyytäkää lihaisia palasia myös, noissa kielissä oli myös jotain sitkeitä kiinnityslerpakkeita, mitkä me leikattiin pois kun ei niitä kukaan olis syönyt.

   Tokalla tarjoilulla Seppokin söi hyvällä ruokahalulla alusta asti. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tosi ällö! Mutta ehkä sit viel joutuu hankkimaan kun porukat kuitenkin päätti tykätä. :/

   Poista
 3. ”Hyyyyyyiiiii” on myös mun kommentti, vaikka sydäntä pilkon tyynesti kuin mikäkin aivokirurgi. Ja se on mun mielestä aika hyvin kasvissyöjältä. :-D Meille ei kyllä kieltä tule - sortsa, Nuppu. Olen melko varma, että se pikku jäytäjä söisi kieltäkin ihan tyytyväisenä, mutta ihan kaikkeen ei tämä nössöemo pysty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sisäelimet ei oo yhtään niin pahat kuin ulkoiset osat, joita näkee koko ajan. Mutta kai kielikin tulee vielä tutuksi ja sitten ei kohta tunnu enää missään senkään pilkkominen. :D

   Ehkä tekin voitte marssia jollekin fancylle lihatiskille ja pyytää kieltä pieninä sievinä valmispaloina? :'D

   Poista
 4. Hyi! Ja hui! Kieli on kyllä ällöttävän tuntuista käsitellä. Sitkeä lerpukka :D Hyvä että kissoille kelpasi kaiken vaivan jälkeen :) Tuota huijausjauhelihaa olen halunnut kokeilla, mutta mies on ollut vastaan. Aikoi mennä grilliluukulle. Hyvin ennakkoluuloinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei olisi kelvannut niin olisi varmasti vähän ärsyttänyt, oli niin vaivalloinen kieli tosiaan. :D

   Huijausjauheliha on tosi jännää! Pysyi paistettaessakin jauhelihan näköisenä ja sit kun söi tortillan välissä tacomaustettuna niin ei kyllä kukaan olis huomannut mitään! Se ois hyvä ruokalaji millä aloittaa ennakkoluuloisen kanssa? ;D Paljaaltaan syötynä huomasi että oli vähän pehmeempää, ei ollut niitä nirskuvia ja narskuvia jänteikkäitä kohtia niinkuin normijauhelihassa :D

   Poista
 5. Onpa tosi jännä jauhe"liha"! :D Täälläpäin ei ole moista näkynyt, mutta yleensäkin tänne rantautuu uutuuksia aika hitaasti. Tosi kiva, että kieli maistui! Se on tosiaan hyvä hammasharjaliha isoina paloina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota on kai ollut puolisen vuotta myynnissä ja pitäis kai löytyä ainakin Prismoista, jos kiinnostaa. :) Joskin ainakin täällä oli piilotettu oikeiden jauhelihojen sekaan eikä härkis/nyhtishyllyyn, niin että ei sitä löydä jos ei lihahyllyille satu eksymään. :D

   Kieli oli vielää isompi hitti pakastimesta atrjoiltuna, niin että sitä ehkä voi ostaa myöhemminkin!

   Poista