perjantai 27. heinäkuuta 2018

Kassisen ja Sepon huhtikuu

Näin heinäkuun loppupuolella on hyvä ajatella kevättä ja sitä aikaa, kun ei ollut niin kuuma, että kissatkin vain sulavat lammikoiksi. Miten ihanaa aikaa se olikaan! Tai oikeastaan, oikeasti, Pesosen porukan kanssa oli vähän puhetta siitä, miten jotkin jutut jäävät roikkumaan ja julkaisematta, niin että julkaistaanpa nyt sitten yksi vanha juttu.

Ai noin vanhoja kaivelee? Onko muka uutisten puutetta?

Eikö voisi laittaa ihan vain nämä kuvat ja lukuisia ylistäviä sanoja siitä, miten erinomaisen näköisiä me ollaan?

Huhtikuussa henkilökunta pyrki kirjaamaan ylös kaikki Kassisen ja Sepon kanssa tehdyt jutut. Taulukolla yritettiin selvittää, mitä aktiviteetteja heidän kanssaan harrastetaan ja miten paljon. Samalla pyrittiin pitämään huolta siitä, että joka päivä tehdään kummankin kanssa edes jotain, jossa melko hyvin onnistuttiinkin. 

Taulukkoon merkittiin:
- leikki (lasketaan vain oikeat muutaman minuutin leikkituokiot, jossa ihminen ei puuhaile samalla muuta)
- aktivointi (temppuilu, ruokaan liittyvä aktivointi)
- ulkoilu (tai siis "ulkoilu" rappukäytävässä ja parvekkeella)
- muu (kynsien leikkaus yms. huoltotoimenpiteet)

Kassinen on vihreä pallo ja Seppo on oranssi rasti.  Taulukko ehkä vähän valehtelee aktiviteettimääristä, sillä joitakin on varmasti unohtunut kirjata, ihan lyhyitä hetkiä (kolme temppua tms.) ei ole kirjattu ja toisaalta joitakin on harrastettu normikuukautta enemmän (koska henkilökunta on helpommin esimerkiksi mennyt lattialle istumaan ja leikittämään sen sijaan, että olisi vain heitellyt hiirulaista tietokoneelta käsin, koska silleen saa sitten laittaa merkinnän taulukkoon ja se on hienoa se). 

Taulukko myös paljastaa huutavan vääryyden: 28.4. on ollut Kassisen syntymäpäivä ja hänen kanssaan ei ole silloin tehty mitään! Mutta eipä ole Seponkaan kanssa. Mitähän ihmettä?

Pitäisi tehdä tämä uusiksi ja merkitä aktiviteetit vaikka kultaisilla ja hopeisilla tähtitarroilla, niin vähänkö olisi joka päivällä vähintään viisi asiaa suoritettuna!

14 kommenttia:

 1. Wau! Minä en viitsi listaa tehdä, kun vaan masentuisin sen epäsäännöllisyydestä.. Kissojen hampaatkin on taas tainnut olla viikon pesemättä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun lista sitten on olemassa, niin sen täyttäminen on niin kivaa että juttuja tulee tehtyä tavallista enemmän! Ja jos henkilökuntaa löytyy kaksi ihmistä, niin vielä parempi, ei tarvitse yksin täyttää. :D

   Tämä auttaa kyllä just noihin helposti "unohtuviin" juttuihin... Arvaa vaan, onko täälläkään pesty hampaita kun sitä ei kirjata minnekään! No ei.

   Poista
 2. ...siirryn tässä hiljaa vihellellen takavasemmalle häpeämään :D
  Toi on tosi hyvä idea ja oikeasti : miten paljon te kissojen kanssa puuhastelette !

  Mulla tollainen lista olisi vaan oma häpeäpuu ja loistaisi tyhjyyttään. Paitsi jos aktivoinniksi lasketaan se, kun astun perkärpäseni Nissonin hännän päälle vähintään kerran viikolla ? ( tällä viikolla aika monta kissanvingutusaskelmaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi ihmistä, kaksinverroin puuhastelijoita. Ja aina voi illalla nukkumaan mennessä katsoa taulukkoa että "kas, tälle päivälle ei ole yhtään raksia, voisitko kulta leikittää näitä tyyppejä vielä?" :'D

   Voi Nilsson! Hmmm, lasketaan ainakin ihmisen aktivoinniksi, jos tallauksen ja vingutuksen jälkeen tapahtuu hyppy ilmaan ja kissan jahtausta, että onko se häntä yhä ehjä. ;)

   Poista
 3. Tiedettä! - Me ei nyt helteillä niin välitetä laskea leikkien minuutteja, mut noin yleensä pyrin leikittään noita parikyt minsaa päivässä väh, joko aamu tai ilta tai kumpikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tosi hyvin!!! Tääl tuohon päästään vaan parhaina päivinä, ja helteillä ei tosiaankaan...

   Poista
 4. Ohhoh Pitäskö teidän, Rva Kassinen ja Hra Seppo, pistää henkilökunta uudelleenkoulutukseen?! Syntymäpäivät unohdetaan! Huhhuh! Toivoo Viiru.

  On kyllä vaikuttava taulukko. Tuostahan voisi vielä tehdä sellasen käyräversion vai mikä se on, jossa on niitä viivoja. Tuo hampaanpesu ... Viiru on menossa elokuussa hammaskiven poistoon (tilipäivän jälkeen). Hampaanpesua en edes yritä, kun on hirmu isot kulmahampaat ja terävistä terävimmät kynnet ja ääntä nopeammat refleksit tuolla katilla. Toivoo Viirunpiika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan pitäisi henkilökunnan skarpata! Eihän siitä tule mitään, että joutuu vuoden tärkeimpänä päivänä vain yksin puuhastelemaan. Kissaraukat!

   Taulukosta saisi ehkä sellaisen graafin, missä tolppina esitettäisiin, montako kertaa mitäkin juttua on tehty minkäkin kissan kanssa. Voisi ehkä kokeilla?

   Tsemppiä hammaskivenpoistoon! :)

   Poista
 5. Tehän olette olleet ahkeria, rakseja ja palloja vain pyörii silmissä! Näpsäkkä taulukko ja ihan varmaan täälläkin tulisi harrastettua enemmän ihan vain, että saa laittaa taulukkoon merkintöjä :-D (Ei kyllä ollenkaan hullumpi ajatus tuollainen ihmisen motivointi..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisen motivaatio on avainkysymys tässä! Ja sitten se että näkee, miten taulukkoon ilmestyy rasteja itsestään, ts. mitä henkilökunnan toinen puoli tekee. :D

   Poista
 6. Ajaton juttu! Ja niin oiva! Ja vieläpä tuollainen "perinteinen exel-taulukko":)! Nyt vain jäämme odottamaan sitä joulu-juttua... Pöytä puhtaaksi. - Pesosen henkilökunta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu-jutussa on vielä työtä, mutta ehkä se tässä joskus valmistuu... Ennen ensi joulua, uskaltasikohan luvata? :'D

   Poista
 7. Tuollainen taulukko on tosi näppärä, se itsessäänkin kutsuu aktivoimaan, ettei olisi tyhjillään. :D Itselläni näen heti suureksi kompastuskiveksi taulukon tekemisen, ellei olisi excelinä, minkä voisi vaan aina tulostaa kun kuukausi vaihtuu. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Henkilökunnan aktivointiahan tässä erityisesti harrastettiin. :D

   Taulukon tekeminen oli puoli iloa. :D Mutta joo, ei tosiaan ole tullut tehtyä uudelleen, oli vähän työläs... Ehkä pitäisi olla excel-pohja!

   Poista