tiistai 16. heinäkuuta 2019

Sepon virike

Viimeisessä Mati-postauksessa eräs lukija ehdotti, että Sepolle pitää hankkia virikekoira.

Valitettavasti Seppo ei tähän hätään voinut saada omaa koiraa, mutta henkilökunta kuitenkin sai järjestettyä sellaisen vierailulle.

Tämä on Nata, yksi Alvan kuusikosta.

Hän on niin ihana, että henkilökunnalta lähtee järki.

Ei hän tänne muuten pelkästään Sepon virikkeeksi tullu. Tämä vierailu oli järjestetty jo aikoja sitten, sillä hän on siinä iässä, jossa koiranpentujen pitää päästä käymään kaikissa maailman paikoissa kaikenlaisten otusten luona.

Nata oli ehtinyt jo nähdä muutaman kissan, joten hän ei kauheasti niistä välittänyt. Kassista hän pääsi haistelemaan heti sisääntultuaan, jonka jälkeen Kassinen siirtyi parvekkeelle nukkumaan. Seppo pyöri lähituntumassa, tietenkin.

Nata oli kuitenkin liian touhukas kohde Sepon kiusausta varten. Hän ei huomannu tuijotusta, sillä hänellä oli liian kiire syödä herkkuja, tappaa kaikki kissojen lelut, pelata palloradalla, ihmetellä (ja ratkoa!) älypelejä, kulkea läpi tunnelista ja yrittää tappaa sitä.

Hän ehti myös vähän kaivella kissanhiekkalaatikkoa.

Fiksuna tyttönä hän ei kuitenkaan yrittänyt asioida kissanvessoissa vaan tunnisti kyllä oman sanomalehtensä. Vierailu meni siis oikein hyvin.

Seppo pysytteli pääosin lattiatasoa korkeammalla, sillä Nata yritti leikkiä hänen kanssaan, jos hän oli liian lähellä. Leikkiinkutsu koostui kummallisista, äkkinäisistä liikkeistä, joita Seppo ei alkuunkaan ymmärtänyt ja joita hän lähti karkuun. Nata tietenkin juoksi perässä. Kuvio toistui muutaman kerran, kunnes Seppo teki jahtaukselle stopin pysähtymällä, pörhistymällä suureksi ja lyömällä pentua nenään.

Voi pieni kultaraukka! Hän ulisi vähäsen, vaikka häneen ei tullut naarmuakaan. Seppo onneksi taisi tajuta pitää kyntensä piilossa pennun kanssa tekemisissä ollessaan. Ehkä hänellä on piilotettua sosiaalista älykkyyttä.

Nata lienee vähän viisaampi seuraavalla kerralla. Toivottavasti hän tulee taas pian käymään, sillä hän on mitä ihanaisin karvapörröeläin. Pusi pusi.

14 kommenttia:

  1. No on kyllä ihana turriainen tämäkin. Ei ihme, että järki lähtee moisen lelukoiran kanssa, multakin lähtisi. Ootko Seppo kummissasi, kun harva se päivä joku kikkarakarvakasa tulee käymään?

    Jaa tuommosia taas. Taidan rajoittaa piian nettitoimintaa, saa vielä liikaa ajatuksia ja virikkeitä tuollasesta, joo. Toivoo Viiru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne outoja otuksia, mut ihan kiva että nitä käy niin on vähän vaihtelua elämään. Mut sano Viiru piialle, että sinäkin löisit tuollaista, löisit nenälle ja nenän poskelle. Sitten ei uskalla hankkia omaksi moista otusta. Sano että menköön vain koirapuistoon katselemaan. - Seppo

      Poista
  2. Hah, tuo kyllä tiedetään, että Biiru läimäyttäisi ja ehken jotain enemmänkin. Mr Biiru puree tai kämmenlyö, kun töihin lähtiessäni käyn kupsuttelemassa, tai siis koetan kupsutella. Vapaapäivinä ei ollenkaan. Ootte kyllä erinomaisen outoja otuksia. Sanoo piika.

    Kyllä varmana nappaisin käkättimeen moisia turriaisia minä! Ja ei tartte mennä koirapuistoihin tölläilemään, eipä silti, ei näillä nurkilla ole mitään koirapuistoja. Olkoon vaan kotona minua passaamassa. Sanoo Biiru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viiru-Biiru oot hieno ja uljas ja viksu! Pitää ihmiset pitää kurissa ja nuhteessa ja passaamassa, eivät ala ajatella liikoja itsestään tai tölläile koirapuistoissa. - Seppo

      Lueskeltiin noita vanhoja tekstejä ja kas, Seppo on lyönyt Alvaakin tämän käydessä pentuna näitä kissoja katsomassa. Koiranpennunläimimistä jo kahdessa polvessa.

      Poista
    2. Mie tiesin Seppo, että olet perinteitä ja kuldyyriä arvostava kissa! Jahka se Nata saa pentuja ja niitä tulee teille harjoittelemaan, saat jatkaa perinnettä. Henkilökunta ei ymmärräkään, millainen kultamuru eli ihan -harkko sinä oot. Ja kansikuvakissa myös :).

      Poista
    3. Parin-kolmen vuoden päästä uusi pentu lyötävänä toivottavasti! Henkilökunnan toinen puoli kävi katsomassa muuten sitä kansikuvaa ja sanoi että oon oikein sopivan naurettava. Ja oliko siellä Viiru myös kansiossa oli sekin kai komee??!? - Seppo

      Poista
  3. Teillä on vilkas koruvierailuelämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut kyllä tavallista vilkkaampi! Ehkä se tästä rauhoittuu...

      Poista
  4. Ilmiselvästi Seppo koulisi koirasta piankin oman virike-eläimensä! Vähän pitää koiria tassulla läimiä ja opettaa tapoja. Mitään vakavaa ei tapahtunut, jos Nata läksi kotiin kaksisilmäisenä... hih. Hyvä Seppo, Idän Ihme!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihme-Seppo kiittää!

      Nata lähti kaksisilmäisenä ja nenä tallella, ja ei tainnut järkytyskään kauaa pysyä muistissa :D Seppo voisi kyllä ottaa tuollaisen koiran, tai ainakin henkilökunta voisi...

      Poista
  5. Miten ihanan kikkarainen koirakaveri Sepolla ja Kassisella! Ihan varmasti on Sepolla jotain salaista tietämystä lajienvälisistä suhteista, kun piti kynnet nätisti piilossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikkarainen ja pehmeä ja ihana ja söpö ja fiksu ja yhyy, haluan samanlaisen!

      Seppo on ohut ja nauretava ja tuhma, mutta ehkä sillä on salaisia syvyyksiä. ;)

      Poista
  6. Kiltti Nata ja hatunnosto taas rohkealle Kassiselle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nata oli pääosin kiltti mutta myös juuri sopivasti tuhma, niinkuin koiranpennun kuuluukin olla. :D <3

      Poista