sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Maaliskuun katsaus Sepon karvoihin

Viimeisimmässä karvaraportissa tammikuussa henkilökunta kehui Sepon tihentyvää turkkia. Hän kasvatteli karvaa kaikkiin aiemmin kaljuihin kohtiin ja oli muutenkin oma iloinen itsensä. Kaikki meni oikein hyvin.

Hyvä putki jatkui tammi-helmikuun ja suurimman osan maaliskuuta. Nyt henkilökunta on alkanut kuitenkin tarkkailla taas Sepon etujalkoja, joista on ehkä parturoitu hiukkasen. Hän ei myöskään tunnu lähtevän leikkiin yhtä innokkaasti kuin yleensä ja erityisesti hän keskeyttää leikin helpommin. Usein hän myös menee sängyn alle kököttämään.

Tässä oikean etujalan ulkopuolella on selkein parturointikohta.

Myös vasemman etujalan sisäsivulla on vaaleampi laikku, jossa ei kuitenkaan ole nyrhitty mitään ihan lyhyeksi. Ehkä tämä on seuraavana vuorossa? 

Muita parturointeja ei ole havaittu, mutta viime vuonnahan kaljuuskierre alkoi myös etujaloista tähän samaan aikaan, ja muiden osien vuoro tuli vasta myöhemmin.

Seppo taitaa taas stressata jotain. Liekö syy 

A) henkilökunnan lisääntynyt kotoilu 

B) muun kerrostalon lisääntynyt kotoilu ja sen myötä lisääntyneet äänet 

C) kevät ja valoisuus ja parvekkeen oven aukipito 

D) jokin henkimaailman homma.

Saapi äänestää. Palkintoja ei jaeta.

16 kommenttia:

  1. Äh, nyt ei ole hyvä suuntaus, Seppo, relax! <3 Me äänestetään D, mutta toivotaan, että löytyisi jokin yhtä mystinen ratkaisu tähän. Me esim. ollaan oikeasti tultu siihen epäviralliseen tutkimustulokseen, että Nupun tassun nuoleminen oli yhteyksissä paitsi varastopunkkeihin myös liian vähäiseen harjaamiseen. Nyt kun sitä puunataan joka päivä pitkään ja hartaasti, niin se nuolee itseään (ja varsinkin tassuaan) vähemmän. Ennenhän se ei suostunut yhtään olemaan harjattavana, mutta sitten kun mies alkoi käyttää harjaa häätöapuna koneen edestä, niin Nuppu innostui puuhasta. Ja silloin havaittiin myös tuo nuolemispuuhien väheneminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Nuppu, siinä on ainakin ollut henkimaailma mukana! :D Toivottavasti Sepolle löytyisi jotain samanlaista ratkaisua. Voisi kokeilla harjaustakin, tai ehkä paremminkin kampausta. Vaan toivottavasti siinä eivät lähde kaikki karvat! :D

      Poista
  2. Woi Seppo kulta, ei sun tartte stressailla mistään. Ota sellanen huoleton asenne elämään. Jookosta joo! Meidän mielestä oikia vaihtoehto on S.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tytöt/rouvat/leidit/mitä nyt oottekaan! Henkilökunta sanoo, että luulis että noin aivoton eläin ois myös huoleton, mut luulen että ne puhuu Kassisesta. Tosi ilkeetä. - Seppo

      Poista
  3. Voi Seppo, on tämä välillä melkoista salapoliisityötä. :( Toivottavasti löytyy joku kiva tekeminen, mikä unhoittaa moiset stressailut. Olisiko älytehtävien lisääminen hyvä? Tai herkkujen heittely saalistettavaksi, se on numero uno harrastus meidän perheessä nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi älypeli on hankinnan alla, vanhat on jo liian helppoja tai muuten Sepon mielestä ihan tyhmiä. :D Saa suositella jotain kivaa?

      Herkkuja heitellään päivittäin, ja huiskaleikitään, ja käydään parvekkeella, ja kuljetetaan olkapäällä, ja temppuillaan, ja naksutellaan ilman päämäärää, ja nautitaan minttua, ja tehdään vaikka sun mitä. Uutta tekemistä pitäisi keksiä. :/ Ilmeisesti kissoilla saavutetut uudet edut muuttuu nopeasti arjeksi, ja sen myötä niiden uutuudenviehätys ja niistä saatu hyv vaikutus vähenee. Miten voi olla niin vaikeita eläimiä. :D

      Pitääkin taas ottaa kuva "Sepon karvaseuranta" -kalenterista, mihin kirjataan sen kanssa tehdyt jutut, ja tehdä postaus. Hyvä kun muistutit näin. :)

      Poista
  4. Äänestän ääniä. Joillakin on yliherkkä kuulo. Auttaisiko jokin äänieristetty koppi, jonne voisi vetäytyä esimerkiksi jonkin turvalelun kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hei, Seppo päiväksi koppiin! Kassinen varmaan arvostaisi! :D

      Lisääntyneet äänet kyllä voisi olla yksi hyvä syy stressille, yläkerran lapsiperhe taitaa olla aikalailla koko päivän kotona...

      Poista
  5. Seppo tarvii lisää herkkua, lisää leikkiä, lisää silityksiä, lisää kampaamisia, lisää kaikkea. Sanoo Viiru, joka kyllä tietää. P.s. Ja henkimaailma on kans aika todennäköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot Viiru varmaan oikeessa, mikään ei riitä! Henkilökunta kärsii. - henkilökunta

      Poista
  6. Jos Sepollakin on alkanut korona-ahdistus..tai sitten ihan vaan henkimaailman juttuja..mutta onneksi Sepolla on niin rakastavat ja omistautuneet palvelijat, että aktiviteetteja, herkkuja ja leikkejä on paljon tarjolla, joten ehkäpä se taas siitä vähitellen helpottaa, toivotaan ainakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan että helpottaa! Tai ainakin ettei pahene samalle tasolle kuin viime vuonna, pitää nyt pitä tarkkaa (entistä tarkempaa...) kirjaa Sepon puuhista ja karvatilanteesta.

      Poista
  7. Voi Seppoa, hankalia tuollaiset vaivat. Onko tuo aikaisemmin ollut mitenkään sidoksissa vuodenaikaan? Kevät voisi olla syynä jos on. Vaikea noista on kyllä sanoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälleen yhden aiemman karvakadon kokemuksella on vaikea sanoa. :/ Alkoi kyllä keväälllä mutta kesti viime vuoden loppuun asti. Käsittää siis aika lailla kaikki muut vuodenajat paitsi synkimmän talven? Pitänee tehdä aivan toisin kuin te ja muuttaa jonnekin Siperiaan pitkän pimeyden ja lumen perässä. :'D

      Poista
  8. Tuli muuten mieleen, että allergiahan voisi olla yksi syy ? Meillä (yllätysyllätys) Nilsson on siitepölylle allerginen ja kutisee aina keväisin. Toisin ei kesäisin..ainakaan yhtä paljon. Äh, en tiedä. Mutta ainakin yksi idea lisää, tähän salapoliisihommaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideasta. :) Tää on tosi hankalaa, ja siitepölyä ilmeisesti alkaa täälläkin jo olla. Seppo kyllä ei ole kaljuuntunutt enempää, joten tää johtui ehkä jostain muusta. Päänsisäisiä ongelmia varmaan, taas kerran. :/

      Poista