perjantai 17. joulukuuta 2021

Typeryys kasvussa

Linnut käyvät joskus istumassa keittiön ikkunalaudalla (siis ulkopuolella, ei sisällä). Se jää yleensä karvaiselta herrasväeltä huomaamatta, mutta muutama päivä sitten eräs tavallista rohkeampi talitintti kävi istumassa keittiön ikkunan ulkopuolella useampaan kertaan. Välillä lensi muualle, mutta välillä tuli uudestaan kurkkimaan ikkunasta sisään.

Viimeisellä kerralla Seppo sattui istumaan keittiön pöydällä samaan aikaan. Sekunnin murto-osassa tuo oman elämänsä huippupeto päätti hypätä päin ikkunaa että töms vain kuului. Talitiainen pakeni, ja Seppo tippui hölmistyneenä lattialle.

Typerä Seppo. Olisi varmasti hypännyt saaliinhimoissaan ja aivottomuudessaan neljännestä kerroksesta alas ellei ikkunalasi olisi ollut välissä.

Havainnekuva paikallisesta typerehtijästä.

Havainnekuva upeasta luontokappaleesta.

14 kommenttia:

  1. Peto on aina peto karvoihin katsomattakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peto voisi katsoa eteensä ja havainnoida ikkunalaseja ennen kuin loikkaa!

      Poista
  2. Eikö se ollutkaan sisäpuolella! Mistä Seppo sen olisi voinut tietää! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, vaikka se ei ole koskaan koko Sepon elämän aikana ollut sisäpuolella, niin olisihan se nyt voinut olla...

      Poista
  3. Kyllä saalis on niiiin houkuttava, että sen kimppuun käy fiksumpikin kissa suinpäin! aikoinaan kaksi kissaani 'metsästivät' television ruudulta kaikenlaisia liikkuvia eläimiä, erityisesti lintuja, läiskimällä niitä käpälillään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käpälillä läiskiminen voisi vielä olla sallittua täälläkin. Ikkunaa päin hyppääminen ei, varsinkin kun tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta : 'D

      Poista
    2. No, myönnettäköön, kyllä ikkunaa päin hyppääminen on melko ääliömäistä. Sitä ei oikein tavan järjellä käsitä. Mutta Seppohan on .. öhh, tuota .. Ääliö :-(

      Poista
    3. Hahahahaaa, Seppo on! Henkilökunta on ollut oikeassa kaikki nämä vuodet.

      Poista
  4. Jos tuo keltuainen tai mikä lie siipiäinen muuttaisi teille, huomaisitte hyvin nopeasti, miten villi se on sivistyneeseen Seppoon verrattuna. Värien puolesta he sopisivat kyllä mainiosti yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siipiäinen varmaankin kakkisi joka paikkaan, mikä ei tietenkään olisi hyvästä. Toisaalta henkilökunta on tottunut kaikenlaisiin eritteisiin Sepoista ja Kassisista, joten se ei ehkä olisikaan kynnyskysymys. Varsinkin kun värit mätsäisivät!

      Poista
  5. Teillä on liian puhtaat ikkunat, kun Seppo ei huomaa niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan! Jäivät syksyllä pesemättä... :D

      Poista
  6. Voihan tintti, minkä teki! Mäkin suosittelen pesemään ikkunaa harvemmin. Ei niitä nenänkuvia turhaan siihen lasipinnalle paineta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kun ei näitä edes syksyllä pesty! D: Pitänee hankkia sellaiset alaverhot ihan vain Sepon hulluutta estämään...

      Poista