sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Kynsien leikkaus

Kassiselta ja Sepolta leikataan kynsiä epäsäännöllisen säännöllisesti henkilövahinkojen välttämiseksi. Tylsemmillä kynsillä on myös mukavampi temppuilla, kun tassunantaja ei piikitä herkunantajaa kämmeneen.

Sepolta leikataan kynnet ns. torkkumetodilla: uneliaana nuokkuvan kissan luokse hiivitään ninjamaisesti ja aletaan kaivella tassuja esiin. Tärkeää on hitaus ja hiljainen juttelu sekä rauhoittava silittely sopivin väliajoin. Seppo sietää kynsihoitoja jo kiitettävän hyvin ja useimmiten häneltä saa käsiteltyä kaikki tassut yhdellä kertaa, siinä missä aiemmin hän ärsyyntyi ja lähti pois muutaman nipsaisun jälkeen. Kehitystä!  

Kassiselta ei torkkumetodilla koskaan saanut leikattua kaikkia kynsiä kerralla, sillä hän on Seppoa herkempi muuttamaan muualle kohdatessaan jotain epämiellyttävää. Hänen kanssaan siirryttiinkin tempputyyliseen leikkausmetodiin, eli hän saa palkkaa, jos vain jaksaa istua pöydällä ja antaa henkilökunnan työskennellä.

Kassisesta operaatio ei ole näinkään erityisen mukava, sillä varpaita joutuu litistelemään kynsien saamiseksi esiin. Hän kuitenkin sietää sen kiltisti, protestoiden lähinnä nykimällä tassuaan ja nuolemalla manikyristin kättä. Jokaisen kynnen jälkeen on sentään tiedossa herkullinen pieni raksu!

Seuraavassa videossa (1 min 30 s) Kassinen näyttää, miten homma nykyään sujuu. Videon äänet eivät muuten jostain syystä toimi, puheen sijaan kuuluu vain kohinaa. Onkohan kuvaajalla ollut sormi jonkin oleellisen osan päällä...

13 kommenttia:

 1. Kassisen ilme on hyvä. :D Tyyliä "en minä kyllä oikeastaan haluaisi, mutta kyllä toki namia mielelläni ottaisin"

  VastaaPoista
 2. Meillä pistetään kisu vauva-asentoon syliin ja siitä sitten napsitaan kynnet. Paitsi peukkukynsiä en saa ite hyvin, joku kissatäti auttaa aina siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän tuota kokeilla joskus vaihtelun vuoksi meilläkin, Kassinen saattaisi sylissä pysyäkin. :) Ja kissatätiapu jes!

   Poista
 3. Antaapa nätisti! :) Meillä laitetaan kisu selälleen syliin selkä rintaa vasten ja siitä napsitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyylejä on monia, tuo on kyllä siitä söpöimmästä päästä! <3

   Poista
 4. Ihana Kassinen! Noin nätisti antaa :) Meillä pidetään sylissä leikkuun ajan. Ja tietysti lahjotaan herkuilla! :D Ellin kanssa on hankaluuksia leikkaamisen kanssa, kun se ei muutenkaan ole mikään sylikissa... Eikä kynsien leikkaaminen varmaan paranna sitä sylikammoa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkulahjonta tärkein osa, kynsien leikkaus se vähemmän oleellinen. :D Toimisko Ellin kanssa myös tämmöinen pöydällä kökötys tai torkkuleikkaus? Nimittäin Seppokaan ei varmasti pysyisi sylissä yhtä kynttä kauempaa, jos sitä menetelmä kokeiltaisiin. :D

   Poista
  2. Voisi toimia, ainakin toivottavasti toimisi. Pitääpä kokeilla seuraavalla kerralla! :)

   Poista
 5. En nyt sano tätä ääneen, mutta täällä saattaa joku olla katellinen. Ja se joku ei ole yksikään noista kissoista .... ;D

  VastaaPoista